Monarch Airlines er konkurs – 110 000 reisende strandet

Monarch Airlines Airbus A321

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Det britiske flyselskapet Monarch Airlines er konkurs. Alle selskapets fly er satt på bakken og rundt 110 000 passasjerer er strandet på feriedestinasjoner rundt om i verden.

Etter mer enn femti år på vingene er det nå foreløpig slutt for flyselskapet Monarch Airlines. Det har lenge gått rykter om at flyselskapet som først og fremst har satset på typiske feriedestinasjoner har hatt økonomiske problemer. På tross av flere år med passasjervekst har selskapet slitt med fallende inntekter og høye kostnader.

Konkurransen i europeisk luftfart er hard. Tidligere i år har etablerte flyselskaper som Air Berlin og Alitalia søkt konkurs.

Minst 300 000 billetter kansellert, 110 000 passasjerer strandet

Tallet på bestilte reise som kanselleres spriker fra 300 000 til 750 000 i forskjellige medier. Flyselskapet selv sier ingenting om hvor mange bestilte reiser som kanselleres, men opplyser på sine hjemmesider at rundt 110 000 passasjerer er strandet rundt om i verden.

I følge nettstedet Breaking Travel News mister 2000 ansatte i Monarch Airlines og Monarch Travel Group jobben som følge av konkursen. Noen ansatte beholder imidlertid jobben inntil videre, blant annet for å bistå britiske luftfartsmyndigheter med å få passasjerer hjem igjen.

Oppkjøpsrykter

Det har i lengre tid vært kjent at Monarch Airlines eiere ønsket å selge deler av kortdistansevirksomheten. Dette for å frigjøre ressurser til å fokusere på langdistansemarkedet. Norwegian har vært utpekt som en mulig interessent, men det er ingenting som tyder på at dette kommer til å skje. Flere analytikere mener imidlertid at Monarch Airlines markedsposisjon i det britiske markedet gjør selskapet mer attraktivt for aktører som EasyJet, Ryanair eller IAG.

Foto: Adrian Pingstone (Arpingstone) – Own work, Public Domain, Link

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *