Norwegian satt fartsrekord over atlanterhavet

Norwegian satt fartsrekord over atlanterhavet

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Mandag satt Norwegian en ny rekord for den raskeste transatlantiske flyvningen i et subsonisk fly. Ved hjelp av veldig kraftig medvind fløy de fra New York til Gatwick på bare fem timer og 13 minutter.

Det var flighten DY7014 fra John F Kennedy International (JFK) til London Gatwick (LGW) som gjennomførte den 3,470 miles lange reisen på bare fem timer og 13 minutter. Det er 30 minutter raskere enn gjennomsnittstiden og tre minutter raskere enn forrige rekord som ble satt av British Airways i januar 2015. Det skriver The Telegraph.

Rekorden ble satt med en Boeing 787-9 Dreamliner, nærmere bestemt G-CKHL som ble levert til Norwegian i juli 2017. Lavprisselskapet oppnådde en topphastighet på 776 mph, omtrent 1249 km/t. Selv om dette er mer enn lydens hastighet var flyet aldri i nærheten av å bryte lydmuren da de hadde medvind på opptil 202 mph, ca 325 km/t.

Norwegian fartsrekord
Rekorden ble satt mandag 15. januar 2018 Foto: FlightAware

Flyet forlot New York klokken 11.44 lokal tid og ankom London kl. 09.57 GMT. Kaptein Harold van Dam sa at flyvningen kunne ha vært enda kortere hvis turbulens ikke hadde bremset flyet.

Data fra FlightRadar24.com viser at flyet nådde 649 knop (745 mph), før de fløy ut av radardekning.

Norwegian, som daglig flyr mellom London og New York med sine nye Dreamlinere, har satt opp en rutetid på 6,5 time. Det betyr at passasjerer på mandag ankom over en time tidligere enn forventet..

Les også: Norwegian kåret til folkets reisefavoritt

Foto: Atle Straume / Norwegian

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *