Norwegian søker om driftstillatelse i Brasil

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Norwegian fortsetter å ekspandere sin virksomhet I Sør-Amerika og søker nå om driftstillatelse i Brasil.

Norwegian har lenge hatt en plan om å etablere seg i det sør-amerikanske markedet og åpnet i februar i år rute mellom London og Buenos Aires. Flyselskapet har i tillegg stasjonert flere Boeing 737-fly som skal fly innenriks i Argentina. Norwegian er et av to lavprisselskaper som opererer i Argentina. Billettsalget skal være tilfredsstillende på ruten mellom London og Buenos Aires ifølge Norwegian. På spørsmål om det kunne være aktuelt å utvide til for eksempel Brasil svarte selskapet at «Norwegian vil fortsette å forstyrre markedet».

Dette ser nå ut til å kunne bli en realitet, i alle fall hvis ANAC vil tillate Norwegian å operere i Brasil, som nærmest er et u-land når det kommer til etablert rutetrafikk. Lavprisselskaper i sin tradisjonelle form er relativt ukjent i Brasil og gir dermed en god forretningsmulighet for Norwegian.

Historisk

Det er foreløpig ikke kjent hvilke ruter det er søkt tillatelse på, men det er naturlig å se for seg en direkterute mellom London og Sao Paulo, for så å ekspandere i det regionale markedet slik Norwegian har gjort i Argentina. Det er heller ikke utenkelig at Norwegian innen få år vil komme til å fly mellom Argentina og Brasil, og andre land i Sør-Amerika.

Dette er første gang i historien at et europeisk flyselskap satser så omfattende på det sør-amerikanske markedet. Vi tror at dette er en helt riktig strategi med tanke på det nærmest totale fraværet av tradisjonelle lavprisselskaper. Det er ikke mer enn et års tiden siden de første selskapene begynte å tilby billetter uten innsjekket bagasje, og Norwegian ligger dermed milevis foran konkurrentene allerede.

Opprinnelig skrevet av Peter Krogh Frausing for InsideFlyer.dk

Foto: Norwegian

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *