Norwegian starter langruter fra London til USA

foto: Norwegian ASA

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Norwegian har nå for alvor begynt å melde seg på i krigen over atlanterhavet da de i dag lanserte oppstart fra London Gatwick med ruter til Los Angeles, New York (JFK) og Fort Lauderdale.

Rutene starter opp 2. juli 2014 og vil operere med følgende frekvens:

London Gatwick til Los Angeles – to ukentlige avganger (onsdag og søndag)
London Gatwick til New York (JFK) – tre ukentlige avganger (tirsdag, torsdag og lørdag)
London Gatwick til Ft. Lauderdale – to ukentlige avganger (mandag og fredag)

Rutene vil opereres med en Boeing 787 Dreamliner og Norwegian planlegger å ha flyet i luften store deler av døgnet noe som gir lite rom dersom det blir forsinkelser eller oppstår problemer. Siden Norwegian ikke samarbeider med andre selskaper, har de en soleklar bakdel fordi de ikke booker om til andre selskaper dersom det blir kanselleringer eller lange forsinkelser. Sommerens og høstens utfordringer har vært bevis på at Norwegian ikke yter samme hjelp til strandede passasjerer som det andre longhaul operatører gjør.

Norwegian blir en veldig liten aktør over Atlanteren fra London med kun maks 2037 seter tilgjengelig til USA hver uke. Til sammenligning har BA/AA alene minst 13 daglige avganger til NYC mens Norwegian opererer med 2 ukentlige, men det er garantert en priskrig på gang.

Prisene starter på 199 pund hver vei til LA, 149 pund til NYC og 179 til Fort Lauderdale uten tillegg som bagasje, seteplassering og mat.

Hat tip til Ghetto IFE på boardingarea

[box style=’note’] Diskuter saken her [/box]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *