Test av Bose QC20i

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Bose QC20i er det nyeste tilskuddet til QC-serien fra Bose. QC er en forkortelse for «Quiet Comfort» og brukes om produktene deres som har aktiv reduksjon av bakgrunnstøy for å la deg nyte lyden mest mulig uforstyrret. QC-serien har blitt en favoritt blant mange som reiser mye, ettersom funksjonen fungerer svært godt mot bl.a. motorstøy på fly/tog osv. Bose burde være et kjent merke for de fleste og har i en årrekke vært ledende på denne type teknologi til både profesjonelle systemer (i fly, romferger etc) og til privatmarkedet.

QC20 kommer i to utgaver, henholdsvis QC20 og QC20i. Forskjellen er at «i-utgaven» har fjernkontroll på ledningen som fungerer til Apple-produkter, mens den andre utgaven skal fungere med de fleste andre produsenter. Du kan derfor enkelt styre volum, pause, svare på anrop og benytte QC20 som handsfree til telefonen.

QC20i

Fra tidligere har Bose tilbudt QC3 og QC15. Begge er hodetelefoner og derfor vesentlig større enn de nye QC20 som må karakteriseres som øreplugger. Ørepluggene kommer med det Bose selv kaller «StayHear+» som sikrer svært god passform og komfort. Dette fungerer svært bra og også de av oss som vanligvis sliter med å få øreplugger til å sitte skikkelig i ørene kan trygt kjøpe disse uten å tenke på at de kommer til å falle ut. Det medfølger flere størrelser av disse i esken, så her finner alle en som passer.

Batteri
For at den aktive støyreduksjonen skal fungere må man ha strøm. QC20 kommer med en innebygget batteripakke som er festet på ledningen. Fullt oppladet skal batteriet holde til ca. 16 timer aktiv bruk. Jeg skal innrømme at jeg først var noe skeptisk til denne løsningen ettersom det umuliggjør det å bytte batteri og tvinger deg til å huske å lade opp før du skal ut å reise. Etter noe bruk innser jeg likevel at dette trolig er den beste løsningen, mye pga den lave vekten Bose har klart å gi denne batteripakken. Jeg kan vanskelig se hvilke konvensjonelle batterier man kunne brukt for å oppnå det samme. Dette gjør at man ikke irriterer seg nevneverdig, til tross for litt ekstra vekt på ledningen. Batteripakken lades via en mini-USB -> USB kabel som følger med. Det følger imidlertid ikke med en adapter for stikkontakt, så her må man enten kjøpe en selv eller benytte f.eks. PC med USB-uttak for lading. Det er viktig å påpeke at man kan benytte ørepluggene også uten strøm, men man mister da noe kraft i lyden og selvsagt den aktive støyreduksjonen. Uansett veldig greit om du uheldigvis skulle gå tom for strøm midt over Atlanteren.

QC20 Batteri

Størrelse
En av QC20 sine klare fordeler sammenlignet med de andre hodetelefonene i QC-serien er selvsagt størrelsen. QC20 leveres i en liten grå bæreveske som tar svært liten plass i sekken. I en tid hvor mange kanskje reiser med kun håndbagasje på kortere turer er dette absolutt et pluss da både QC3 og QC15 tok ganske mye plass i  «stresskofferten». Jeg skulle kanskje ønsket meg en bæreveske som var noe mer forsterket for å beskytte ørepluggene enda litt mer, men alt i alt fungerer denne løsningen svært godt. Selv om QC20 tar lite plass virker ørepluggene svært solide og har kraftig forsterket ledning som bidrar til følelsen av at produktet er av høy kvalitet.

Lyd og støyreduksjon
Noe av det viktigste med dette produktet er jo nettopp den aktive støyreduksjonen og lyden man opplever ved bruk. Jeg har fått testet disse både på kollektivtrafikk (buss og tog), samt på flere flyturer. Jeg har allerede fra første stund latt meg imponere over hvor godt disse fungerer. Lyden i ørepluggene er svært god og her har jeg rett og slett svært lite å utsette! Støyreduksjonen har også en ekstra innstilling som gjør at man kan aktivere «aware mode». I denne modusen vil man mye lettere høre prat/annonseringer via høytalere etc. Det skal påpekes at lyden er betraktelig bedre med støyreduksjon slått på enn av. Så skulle man være uheldig å gå fri for strøm kan man nok føle at man sitter igjen med et middelmådig produkt. Nå burde ikke dette være noe stort problem om man kjøper en reiselader eller bare er påpasselig med å lade opp før man skal på langtur.

 

QC20 CarryCase
Jeg har selv benyttet QC15 mye på reise og vært strålende fornøyd. I pakken til QC15 fulgte det med en adapter for å kunne gjøre den ene 3.5mm pluggen om til 2  (slik at man kan benytte det til mange av dagens underholdningssystemer på f.eks. fly). Dette er dessverre ikke med i vesken til QC20, så her må man selv huske å kjøpe en slik om man ønsker å benytte ørepluggene til film/underholdning på 30.000 fot (og det vil man).

Konklusjon
Til tross for enkelte småting å pirke på fremstår QC20 etter min mening som et strålende produkt. Nydelig lyd og god støyreduksjon er svært viktig for meg når jeg reiser og gjør at jeg kan stenge støy og mas ute. Størrelsen på QC20 gjør de enkle å ta med seg og de er i tillegg behagelig å ha i ørene i mange mange timer. De fungerer også greit til soving, men stikker litt ut av ørene, så man kan finne det litt ubehagelig. Allerede en personlig favoritt som kommer til å være med meg på alle reiser!

Oversikt

Fordeler

- Veldig bra støyreduksjon og lyd
- Tar lite plass
- Fungerer uten batteri

Ulemper

- Man må huske å lade batteriene før man reiser
- Relativt høy pris

LYD

STØYREDUKSJON

BYGGEKVALITET

MÅ-HA-FAKTOR

Overall Rating

Konklusjon

Til tross for enkelte småting å pirke på fremstår QC20 etter min mening som et strålende produkt. Nydelig lyd og god støyreduksjon er svært viktig for meg når jeg reiser og gjør at jeg kan stenge støy og mas ute. Størrelsen på QC20 gjør de enkle å ta med seg og de er i tillegg behagelig å ha i ørene i mange mange timer. De fungerer også greit til soving, men stikker litt ut av ørene, så man kan finne det litt ubehagelig. Allerede en personlig favoritt som kommer til å være med meg på alle reiser!

4.5

Kommentar

  1. tommy777 sier

    Meget bra test. Jeg bruker iPhone USB enden som lader for QC20, funker som en drøm. Har også ladet via USB på fly og PC.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *