Oktoberfest-tradisjonen holdes i hevd hos Lufthansa

Oktoberfest-tradisjonen holdes i hevd hos Lufthansa

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Selv om det tradisjonelle Oktoberfest-arrangementet er avlyst i år, blir det likevel fest om bord hos Lufthansa og på flyplassen i München.

Denne helgen skulle egentlig være starten for det tradisjonsrike Oktoberfest-arrangement i München. Som de fleste andre store arrangementer er imidlertid årets Oktoberfest avlyst på grunn av Koronapandemien. Fest blir det likevel hvis du skal fly med Lufthansa de nærmeste dagene.

Lufthansa Airbus A380 Oktoberfest-crew

Denne uken vil besetningen om bord på flygninger mellom München, og København, Helsinki, Manchester, Berlin, Wien og Santorini bære de tradisjonelle bayerske folkedraktene. I tillegg vil hele besetningen om bord på morgendagens Airbus A350-flight til New York også være ikledd Dirndl og Lederhosen. Denne tradisjonen har røtter helt tilbake til 1957 og har siden 2006 vært en årlig hyllest til Oktoberfest.

Ølfat

Årets festantrekk er for femte år på rad utviklet av det München-baserte designhuset Angermaier.

Oktoberfest-hyllesten stopper ikke med kabinbesetningens festdrakter. Den tradisjonelle serveringen om bord er også byttet ut med Oktoberfest-meny og tilhørende drikkevarer.

Oktoberfest i loungen

Fest blir det også i loungen. Selv om feiringen sannsynligvis blir tonet litt ned i forhold til tidligere år, står tradisjonelle bayerske matretter på menyen også i år. I fjor ble det i løpet av festivalperioden servert mer enn fire tonn Leberkäse, 750 kilo Weißwurst og 38 000 pretzel! På flyplassen markeres Oktoberfest av Lufthansas bakkemannskap på terminal 2, som vil ta imot og hjelpe passasjerene sine iført Dirndl og Lederhosen. Feststemningen blir det å finne hos flyplassbryggeriet Airbräu også.

Oktoberfest Flughafen München
Hos flyplassbryggeriet Airbräu går Oktoberfesten mer eller mindre som normalt. Foto: Flughafen München

Skal du ut og reise med Lufthansa den neste uken er det med andre ord mye å glede seg til. Skal du innom loungen i München eller så heldig hå plass på en av festflygningene, tar vi gjerne en stemningsrapport fra turen i forumet vårt.

Foto: Lufthansa

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *