Oppdatering 6. desember om virusangrepet (ransomware) på Nordic Choice Hotels’ IT-systemer

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

I etterkant av virusangrepet natt til 2. desember, har Nordic Choice Hotels gjennom helgen jobbet med å kartlegge omfanget av virusangrepet på IT-systemene.

Natt til 2. desember ble Nordic Choice Hotels rammet av et virusangrep på våre IT-systemer. Viruset slo ut systemer for bookinger, inn- og utsjekk, samt betalingsløsninger. Etter hendelsen har man jobbet døgnet rundt med interne og eksterne ressurser for å få oversikt over omfanget av angrepet, samt gjenopprette systemene for at driften på hotellene kan gå tilbake til normalt.

– Vi har gjennom helgen klart å få på plass erstatningsløsninger på de fleste av hotellene våre. Nå pågår arbeidet for fullt med å få alle tilbake i normal drift, noe vi tror vi er ferdig med i løpet av noen dager, sier Bjørn Arild Wisth, viseadministerendedirektør i Nordic Choice Hotels.

Nordic Choice Hotels informerte Datatilsynet og Nasjonal sikkerhetsmyndighet om angrepet samme dag. Våre undersøkelser gir på nåværende tidspunkt ingen indikasjon på at data er lekket, men vi kan ikke utelukke det. Derfor medfører hendelsen en risiko for at informasjon om gjestenes bookinger kan være på avveie. Denne informasjonen består av navn, epostadresse, telefonnummer, dato for besøket og eventuelle opplysninger gjesten kan ha oppgitt i forbindelse med sitt besøk. Det er ingenting som tyder på at kort- eller betalingsinformasjon er lekket.

– Vi vet det ennå ikke sikkert, men siden vi ser at det kan være en risiko for at informasjon er på avveie, velger vi heller å opplyse om det nå, slik at gjestene våre kan være ekstra obs på eventuelle mistenkelige tekstmeldinger, telefonoppringinger eller eposter, forteller Wisth.

Viruset er et såkalt løsepengevirus som kalles “Conti”. Nordic Choice Hotels har valgt å ikke ta kontakt med dem som står bak angrepet og har heller ikke mottatt et konkret krav fra disse. Forholdet er anmeldt, og selskapet vil bistå politiet i etterforskningen med all tilgjengelig informasjon.

I en travel førjulstid har hendelsen dessverre ført til litt lengre kø og ventetid som følge av manuell drift på hotellene. Mange er nå tilbake i tilnærmet normal drift, og i løpet av bare noen dager skal nye systemer være oppe på alle de berørte hotellene.

– Vi må berømme våre ansatte som har stått på helt utover det vanlige for å ta hånd om gjestene. I tillegg vil vi takke for all forståelse og tålmodighet vi er blitt vist gjennom disse dagene. Å måtte håndtere ett virus var allerede krevende. Å måtte håndtere to var helt ekstremt, men vi har klart oss på grunn av våre helt fantastiske ansatte, avslutter Wisth.

Vi jobber kontinuerlig med å håndtere situasjonen og beklager de ulempene dette medfører for våre gjester, kunder og ansatte. Besøk websiden vår for mer informasjon:  https://www.nordicchoicehotels.no/blog/informasjon/vedrorende-virusangrep

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *