Park Hyatt Tokyo

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Jeg har sagt det tidligere og sier det igjen; ett femstjerners hotell er ikke nødvendigvis sammenlignbart med et annet. I mange tilfeller kunne man sikkert sagt at en del hoteller er «seksstjerners», men som kjent (i det minste for mange) er det i utgangspunktet nesten utelukkende hvilke tjenester hotellet tilbyr som avgjør stjernerangeringen. Derfor finner man ofte at hoteller, som alle har fem stjerner, kan variere voldsomt i både standard og pris. Park Hyatt Tokyo er imidlertid i øverste sjiktet i begge kategoriene..

Park Hyatt Tokyo har en rimelig unik beliggenhet og befinner seg i de 14 øverste etasjene av Shinjuku Park Tower. Dette er i utgangspunktet tre skyskrapere som står inntil hverandre og danner et senter for kontorer og forretninger, med hotellet som «okkupant» på toppen. Med et begrenset antall høye bygninger i umiddelbar nærhet, får man en fantstisk utsikt over nærområdet Shinjuku og resten av Tokyo fra hotellets i alt 177 rom og suiter. Alle rom befinner seg altså fra etasje 41 og oppover, med den berømte «New York Grill»-restauranten helt på toppen, kjent fra Sofia Coppolas «Lost in Translation» med Bill Murray og Scarlett Johnansson.

11406632_10153260619275733_6700947378173027883_o
Foto: Christian E. Bergheim


Park Hyatt ligger altså plassert i Shinjuku-distriktet og det er enkelt å komme seg dit med en 30-minutters taxitur fra Haneda flyplass. Kommer du fra Narita må du beregne noe mer tid før du kan svinge inn foran Shinjuku Tower og ta heisen opp til innsjekk. Det litt spesielle med Tokyo er at man finner småbebyggelse helt inntil store skyskrapere og helt i «sentrum» av byen. Dette er noe som skiller seg drastisk fra f.eks. New York og andre storbyer jeg har besøkt.

Hotellet er (selvsagt) med i Hyatt-kjeden og det er da altså deres lojalitetsprogram «Hyatt Gold Passport» som gjelder om du skal opptjene og/eller bruke poeng.

11406628_10153260619380733_5260571817026412366_o
Foto: Christian E. Bergheim

Innsjekk og rom
Vi ble høflig tatt i mot av personalet foran inngangen av hotellet. De tok hånd om bagasjen og viste oss til heisen som førte opp til etasjen med innsjekk, som med sine gode 40 etasjer, er den høyeste hotellresepsjonen jeg har vært i. Før man kommer til selve resepsjonen kommer man til fellesområder som inneholder flere serveringssteder og et meget elegant bibliotek for hotellets gjester. Også selve resepsjonsområdet er litt spesielt utformet med flere innsjekkingsskranker med stoler som gjestene kan sitte i mens man sjekker inn.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Vi ble raskt tatt i mot av personalet som viste oss direkte til rommet. Med all personlig informasjon allerede liggende i systemet (via Hyatt Gold Passport) ble alt av innsjekk gjort direkte på rommet, samtidig som de forklare om hotellets servicetilbud og hva som var inkludert i prisen.

Rommet var stort og romslig og etter Tokyo-standard var det svært stort og romslig. Badet hadde separat dusj og stort badekar, i tillegg til TV og en rekke amenities som man forventer å finne. Det var en praktisk garderobe like ved inngangsdøren som var romslig nok for både bagasje og ytterklær, som igjen gjorde at man ikke trengte å ha all bagasjen liggende i selve soverommet/oppholdsrommet. Oppholdsrommet var også romslig og hadde for anledningen to store og meget behagelige senger (twin room var bestilt). Utsikten fra rommet (og hele hotellet forøvrig) var spektakulær, og på en klar morgen skimtet vi Mount Fuji i det fjerne.

Fantastisk utsikt mot Mt. Fuji
Fantastisk utsikt mot Mt. Fuji. Foto: Christian E. Bergheim

Hotellrommet hadde alt man forventer å finne på et hotell i denne (pris)klassen. Her var det TV både på soverommet og på badet, skrivebord, samt en velfylt minibar med blant annet Hibiki 17 whisky, også den kjent fra nevnte film «Lost in Translation». Det var i tillegg snacks og alkoholfri drikke, samt kaffe tilgjengelig. Rommet var rikt dekorert og alt holdt tydelig høy standard. Om man skal sette fingeren på noe må det være at rommet ikke var helt «state of the art» moderne, verken i fargevalg eller teknisk innredning, men kvalitetsfølelsen og det faktum at alt var svært velholdt gjorde dette uvesentlig.

Som gjest på hotellet hadde man tilgang til gratis internett via trådløst nett. Dette fungerte utmerket hele oppholdet og var både stabilt og raskt. Særs viktig for de av oss som har norsk mobilabonnement og ikke ønsker at roaming-utgiftene skal overstige ferieutgiftene forøvrig.

Hotellets fasiliteter og service
La oss starte med å evaluere servicen først, og la meg hoppe rett til konklusjonen: Servicen var spitzenklasse. Rett og slett spotless fra vi kom til vi dro. Som jeg nevnte i innledningen mener jeg at det er stor forskjell på hoteller som alle har fem stjerner på inngangsdøren. Park Hyatt Tokyo tilhører som nevnt toppsjiktet blant disse og servicen bevitnet dette.

Utsikt fra hotellet
Utsikt fra hotellet. Foto: Christian E. Bergheim

Det er ikke bestandig de store tingene som skiller god service fra strålende service, kanskje heller de mange små detaljene, og her leverte hotellet hver gang. Som da jeg benyttet min bærbare PC, men måtte bruke et hvitt A4-ark som musmatte da skrivebordet ikke fungerte spesielt godt med IR-musen. Etter første besøk fra rengjøringspersonale hadde de selvsagt hentet frem en musmatte til meg. Samtidig hadde de funnet et lite skrin for å legge klokka og mansjettknappene mine i, så heller ikke de bare lå slengt på bordet ved siden av sengen. Da reisefølget mitt kom tilbake fra en utendørs joggetur, spurtet (ja du leste riktig) to av de ansatte inn for å fremskaffe vann og håndkle. De samme ansatte styrer taxikøen med jernhånd (ovenfor taxiene) og vinker frem en og en bil når kundene kommer ut. Meget proft. Alt dette er bare små eksempler som viser at personalet gjør litt ekstra for kundene sine og dette gjaldt i alle ledd av hotellets drift, både ved roomservice, i restaurantene og om man bestilte press av dressbuksa. Alt var kjapt, presist og tilstedeværende.

11357098_10153303994120733_1338882608503393920_o
Foto: Christian E. Bergheim

Hotellet har flere spisesteder tilknyttet, herunder den kjente «New York Grill» som ligger i toppetasjen. Dette var en restaurant vi besøkte flere ganger og som ikke skuffet på noe område, men som også kostet deretter. Her kjøpte jeg min første ekte Kobe-biff og den smakte vidunderlig, men til prisen ble det langt fra hver kveld jeg spanderte på meg noe slikt. I tilknytning til «New York Grill» ligger «New York Bar» hvor man kan nyte utsikten over Tokyo-natten og høre på livemusikk, gjerne i blues eller jazz-sjangeren. Lengre ned i etasjene finner du flere andre spisesteder, som både tilbyr japanske matretter, europeisk mat og mer delikatessepreget meny. Vi forsøkte flere av disse og alle leverte både god mat og god service. Frokostbuffeten var stor og innbydende, men uten frokost inkludert i romprisen ble det ikke til at vi benyttet oss av denne i stor grad.Vi benyttet oss også at hotellets meget gode room service. Menyen inneholdt mye varierte muligheter og måltidet ble servert raskt og presist på hvit duk.

New York Bar. Foto: Christian E. Bergheim
New York Bar. Foto: Christian E. Bergheim

I hotellets nederste etasje (fortsatt gode 40 etasjer over bakkenivå) ligger The Peak Lounge hvor det er populært både med «Afternoon Tea» og cocktailer på kveldene. Både priser og utvalg vitner om at mange av spisestedene på hotellet frekventeres av personer med relativt god råd, for her spares det ikke på dyr champagne eller delikate matretter. Det finnes likevel alternativer som er priset på et mer «normalt» nivå.

Sluttscenen fra "Lost in Translation" utspiller seg ved telefonen som er plassert i lobbyen. Foto: Christian E. Bergheim
Sluttscenen fra «Lost in Translation» utspiller seg ved telefonen som er plassert i lobbyen. Foto: Christian E. Bergheim

Det var et bra utstyrt treningsrom som ligger i tilknytning til det innendørs bassenget og hotellets SPA-avdeling. Bassenget og treningsrommet er forøvrig plassert i 47. etasje, så også dette er ganske spektakulært. Her var det tilgjengelig gratis vann og håndklær, samt frukt og enkle forfriskninger. Hotellets personale var raske frempå med badehette (påbudt) og svømmebriller til de som ønsket. Vann og håndkle ble plassert på oppsatte «solsenger/hvilestoler», så her blir man bortskjemt med god service.

Basseng
Basseng. Foto: Christian E. Bergheim

Konklusjon
Park Hyatt Tokyo er en slags legende i den japanske hovedstaden. De senere år har det kommet en rekke kjente luksushoteller til byen, så det er ingen tvil om at Park Hyatt har sterk konkurranse om de mest pengesterke kundene. Hotellet drar ørlite på årene, men leverer fortsatt et produkt som er i absolutt toppklasse. Det var en opplevelse å bo der, og om man føler at man kan forsvare prisen anbefales et opphold på det sterkeste. Utsikten, servicen og historien i veggene er verdt det alene.

Les mer på hotellets hjemmesider!

(Hovedbildet og bildene av selve hotellrommet er Copyright – Hyatt.com)

Oversikt

Fordeler

- Utsikt
- Service!
- Store rom
- Kvalitet i alle ledd

Ulemper

- Pris

KOMFORT/ROM

FASILITETER

SERVICE

VALUTA FOR PENGENE

Overall Rating

Konklusjon

Park Hyatt Tokyo er en slags legende i den japanske hovedstaden. De senere år har det kommet en rekke kjente luksushoteller til byen, så det er ingen tvil om at Park Hyatt har sterk konkurranse. Hotellet drar ørlite på årene, men leverer fortsatt et produkt som er i absolutt toppklasse. Om man føler at man kan forsvare prisen anbefales et opphold på det sterkeste. Utsikten, servicen og historien i veggene er verdt det alene.

4.6

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *