Test: Ørland Kysthotell

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Brekstad er ikke et stedsnavn som nødvendigvis er veldig kjent, men stedet er kommunesentrum i Ørland kommune – stedet der Norges militære hovedflystasjon befinner seg. Hotellene er ikke mange, men 3 i umiddelbar nærhet til hverandre sørger i det minste for noe konkurranse. 

For å komme seg til Ørlandet, som ligger ytterst på Fosenhalvøya, så er det ofte fly til Værnes som gjelder, og enten leiebil eller kombinasjon av flybuss og hurtigbåt videre derfra. Leiebil tar ca 2,5 time fra Værnes (litt avhengig av fergetider Flakk-Rørvik), mens hurtigbåten bruker en times tid fra Trondheim. Det er også mulig å fly direkte til Ørland Flystasjon med Air Norway. Personlig foretrekker jeg varianten med leiebil fra Værnes, da det er særdeles praktisk og egentlig nødvendig med bil dersom man ønsker å utforske Fosenhalvøya.

Utsikten fra rommet  Foto: Rolf A. H. Gjerdsjø
Utsikten fra rommet
Foto: Rolf A. H. Gjerdsjø

Det første som møter deg når du ankommer hotellet er at det ligger samme bygg som også huser det lokale kulturhuset (med kino), hurtigbåtterminalen, rådhuset og lensmannskontoret. Det betyr at man kan gå tørrskodd både fra hurtigbåtene (fra/til Trondheim og Kristiansund) og dersom man vil se film. Vi ankom med bil fra Værnes, og satt pris på hotellets egen parkeringsplass for gjester som også i likhet med resten av Brekstad er gratis. Det er også blant annet en sportsbar i umiddelbar nærhet og en trivelig café etpar hundre meter unna.

Resepsjonsområdet er ikke nytt, men er pent, velholdt, romslig og funksjonelt, og ikke overraskende med et maritimt tema. Vi hadde booket rom på booking.com til 1095,- per natt inkludert frokost, for to voksne og et barn. Det hører med at hotellbookingen ble gjort cirka halvannen uke før oppholdet, så det er lite å utsette på prisnivået. Dette gjorde også at forventningene var skrudd noe ned, men der tok jeg heldigvis grundig feil.

Rommet var forholdsvis romslig, og fremstod som ganske nyoppusset med unntak av badet. Tregulv ga også et «renere» inntrykk enn vegg til vegg-tepper, og rommet var utstyrt med vannkoker, sofa, lenestol og skrivebord. Badet var tilsynelatende noen år gammelt, men med noen få detaljer var det i god stand og opplevdes som fresht. Jeg savnet imidlertid varme i gulvet her også, men på grunn av skyvedør som ble stående åpen mesteparten av tiden så ble temperaturen levelig der inne. Sengen var også helt okey, med rimelig brukbar komfort.

Foto: Rolf A. H. Gjerdsjø
Foto: Rolf A. H. Gjerdsjø
Foto: Rolf A. H. Gjerdsjø
Foto: Rolf A. H. Gjerdsjø
Foto: Rolf A. H. Gjerdsjø
Foto: Rolf A. H. Gjerdsjø

 

Den ene kvelden ville omstendighetene det slik at vi kom tilbake på hotellet godt etter jr. (1 år) sin leggetid, og det var ingen anledning til å gå i restauranten for å få i seg etterlengtet middag den kvelden. Ørland Kysthotell tilbyr egentlig ikke roomservice, men dette skulle de ordne og etter en liten halvtime banket det på døra, og 3 av personalet – inkludert kokken – stod utenfor med et særdeles velsmakende måltid med spareribs og godt tilbehør! Dette forteller meg om både vilje og evne til å yte det lille ekstra, noe man dessverre ser for sjelden i dag.

Mat på rommet Foto: Rolf A. H. Gjerdsjø
Mat på rommet
Foto: Rolf A. H. Gjerdsjø

Hotellbaren fortjener også noen ord, da de i motsetning til de fleste andre hotellbarer jeg er borti har et greit utvalg av øltyper, snarere enn bare flere slag med pilsner/lys lager. Her var det å finne tildels sære ting som en blåbær-porter og islandsk wit, men også lokale mikrobryggeriøl fra Reins Kloster (Rissa) og To Tårn (Trondheim). Stor pluss i margen også for at bartender/resepsjonist hadde godt med kunnskaper om det hun solgte, noe som også medførte en interessant meningsutveksling om både wit som type og ikke minst lokale mikrobryggerier. Kaffe er gratis for hotellets gjester, og frokosten får også et godkjent-stempel. Både bar, restaurant og frokostsal har utsikt utover Trondheimsfjorden via store glassflater.

Ørland Kysthotell har også en av de særere bonussystemer jeg har vært borti, og hotellets nettside beskriver det slik: 52 temarom er knyttet opp mot et kort i en kortstokk, rom 234 er for eksempel ruter 8. Temaet du lærer om på dette rommet er Kjeungskjær fyr. Bor du som gjest på ruter 8 rommet, får du et signert ruter 8 kort ved utsjekk. Dette skal du spare på. Hvis du ved neste besøk bor på  kløver 8, vil du ha et par. Du kan bruke paret ditt ved 3dje besøk for å få en oppgradering verdt et par, eller du kan bo på hjerter 8, og få tress i 8. Det blir jo forsåvidt et sjansespill, men det er utvilsomt kreativt og morsomt.

Foto: Rolf A. H. Gjerdsjø
Foto: Rolf A. H. Gjerdsjø

Oversikt

Fordeler

Serviceinnstilling.
Romslig og pent rom.
Bra utvalg i hotellbar.
Meget god mat i restaurant.
Bra frokostbuffet.
Fin beliggenhet.
Verdi for pengene.

Ulemper

Bad noe gammelt og uten varme.
Rom mot sjøen kan forstyrres av ferge og hurtigbåt.

Komfort/rom

Fasiliteter

Service

Valuta for pengene

Overall Rating

Konklusjon

Ørland Kysthotell både innfrir og overgår forventningene som settes av prisen, og særlig serviceinnstillingen fra personalet gjør inntrykk.

4.4

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *