Anmeldelse: Portland Marriott Downtown Waterfront

Portland Marriott Downtown Waterfront

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Når det gjelder hoteller, er jeg først og fremst Hyatt-fan. Hyatt har vært min foretrukne hotellkjede siden jeg var førsteårsstudent og jeg oppnådde diamantstatus ikke lenge etterpå. På tross av at it-systemene har sine mangler og noen huller i dekningskartet internasjonalt, er Gold Passport et av de beste lojalitetsprogrammene som finnes innen hotell.

Dessverre hender det at jeg ikke kan velge Hyatt. Da sjekker jeg først Starwood, som er backup-programmet mitt og til slutt Marriott. Jeg hadde nylig jobbreise til Portland og selskapet jeg hadde møte med foreslo at jeg skulle prøve Portland Marriott Downtown Waterfront, som lå rett over gaten for kontoret deres. Hyatt har kun ett hotell i Oregon, Hyatt Place Portland Airport/Cascade Station, og Marriott fremsto derfor som et bedre alternativ.

Beliggenhet, ankomst og innsjekking

Portland er godt dekker av offentlig transport, men siden flyet mitt ikke landet før klokken 22 valgte jeg Uber for å komme meg til hotellet. $23 senere ankom jeg hotellet, som ligger på sørsiden av Portland sentrum. Portieren var ivrig etter å hjelpe meg med bagasjen, selv om jeg takket høflig nei til hjelp.

Fasaden utvendig virket litt umoderne, men inne virket alt nytt. Jeg fikk senere vite at hotellet nylig var totalrenovert. Det var blant bygget en ny M Club, flere gjesterom og flere møterom. Treningssenteret var også pusset opp og alt fremsto som topp moderne.

Ankomst og innsjekking
Ankomst og innsjekking

Betjeningen i resepsjonen ønsket meg velkommen og tilbød seg å fortelle litt om nærområdet hvis jeg ikke var kjent her fra før. Selv om jeg har vært i Portland flere ganger før var det kjekt og få en gjennomgang av restauranter, natteliv og andre ting å gjøre i nærheten av hotellet.

Rommet

Standard gjesterom
Standard gjesterom

Jeg ble tildelt et standardrom i 11. etasje med god utsikt over Willamette River og Mt Hood. I følge resepsjonisten ville jeg blitt oppgradert til suite, hadde jeg ikke i utgangspunktet booket et rom med to dobbeltsenger. Siden dette var en jobbreise uansett, ble jeg ikke alt for skuffet over dette.

Når man kan kommer inn på rommet ligger badet til høyre og et stort garderobeskap til venstre. Baderomsdøren er i frostet glass. Er du over gjennomsnittet lysfølsom bør du vurdere å ta med solbriller for å unngå å bli blendet av lyset fra badet.

Utsikt fra rommet
Flott utsikt over Willamette River og Mt. Hood

Selve om vi ikke tilbrakte mye tid på rommet, utover å sove og sjekke e-post, var det et behagelig å kunne slappe av og lade batteriene. Etter hundre- eller tusenvis av overnattingsgjester kan man ofte føle at sengetøyet er gammelt. Her virket imidlertid alt å være splitter nytt. Madrassen var ikke steinharde og til min store overraskelse var putene faktisk mye og behagelige.

Sammenlignet med rommene på andre Marriott-hotell jeg har bodd på, var rommene her lysere og mer innbydende. Rommets var inspirert av «nordvestlig» design, heller enn standardinteriøret du finner hos eldre hoteller. Jeg satte stor pris på det rause antallet stikkontakter på rommet (det kan aldri bli for mange etter min mening), og hvor lyst det var. Mange hotellrom har så dårlig belysning at det blir slitsomt å jobbe eller lese. Dette rommet hadde imidlertid godt med naturlig dagslys og rikelig med kunstig belysning.

M Club Lounge

Da jeg skulle besøke club loungen ble jeg gledelig overrasket over at hotellet hadde en M Club Lounge.

M Club Lounge
M Club Lounge

M Club Lounge er Marriotts nye loungekonsept. Det ble først introdusert ved fire hoteller og har senere blitt utvidet til noen flere hoteller. Marriott beskriver konseptet som «et eksklusivt område med førsteklasses tjenester, hvor våre gjester kan jobbe, spise, lade opp og knytte kontakter». Åpningstidene varierer fra hotell til hotell, men hos Portland Marriott er loungen åpen hele døgnet. Om morgenen og ettermiddagen er inngangen til loungen betjent, og utenom disse periodene får du tilgang ved å bruke nøkkelkortet ditt.

M Club Lounge
M Club Lounge

Da jeg ankom loungen ble jeg tatt godt imot av Pedro fra loungebetjeningen. Kveldsservicen var i utgangspunktet avsluttet, men Pedro insisterte på å lage en «doggy bag» for meg. Noen minutter senere kom han tilbake med et utvalg fra kveldens dessertmeny. Før Pedro skulle dra for kvelden fikk vi småpratet litt om Portland, det nye loungekonseptet og Cuba, hvor Pedro opprinnelig kom fra.

Kjøleskap i lounge
Gratis forfriskninger tilgjengelig hele døgnet

Jeg tilbrakte rundt en time i loungen etterpå for å ta unna dagens e-post og tok for meg av snacks fra kjøleskapet. Her kunne jeg velge mellom små bokser med blåbær, grønnsaker med dressing og frukt. Loungen hadde en Starbucksmaskin som kunne lage forskjellig drikke og det var et greit utvalg av kald drikke i kjøleskapet. I et forsøk på å få ned avfallsmengden får du ikke vann på plastflaske her. I stedet får du glassflasker du kan fylle med vann med eller uten kullsyre. Disse kan du ta med tilbake på rommet om du ønsker det.

Som en del av M Club-konseptet er det også installert et betalingspunkt, slik at det er mulig å kjøpe mat og alkoholholdig drikke. Loungen har fortsatt et gratis frokost- og ettermiddagstilbud, om du skulle være bekymret for at Marriott skulle ha bestemt seg for å ta betalt for alt i loungen.

Mat og drikke

Hotellrestauranten Bistro By Truss tilbyr et godt utvalg av småretter og hovedretter hele dagen. De har også en omfattende drikke- og cocktail-meny for de som er ute etter et «flytende» måltid. Jeg fikk dessverre ikke prøvd noe fra menyen, utover det som var tilgjengelig i loungen. Prisnivået er helt greit, men det er også fullt mulig å finne alternativer i hotellets nærområde.

Downtown MAX Light Rail Stations
Downtown MAX Light Rail Stations

I nærheten

Hotellet ligger i en rolig del av Portland, men det ligger mange butikker og restauranter noen få kvartaler unna. Vi brukte noen timer den siste dagens til å utforske området nord for hotellet og matvognene ved SQ 9th og Alder Street. Ønsker du å trene eller bare gå en rolig tur, ligger Tom McCall Waterfront Park rett over gata fra hotellet. Parkområdet er nesten 150 mål stort og byr på gode muligheter for å lade batteriene og nyte byen.

Konklusjon / flere bilder

Da jeg booket oppholdet mitt var jeg ikke klar over at hotellet nylig var totalrenovert. Til $218 USD pr. natt (NOK 1875,-) synes jeg prisen var litt stiv. Det å kunne bo bare 30 meter fra selskapet vi besøkte gjorde imidlertid at det var verdt den ekstra kostnaden. Pedro i M Club Loungen er kanskje den vennligste hotellansatte jeg noen gang har møtt. Da vi satt og småpratet sammen i loungen føltes det som å snakke med en gammel venn og ikke noen jeg akkurat hadde møtt-

Portland har mye å by på, men når det gjelder hoteller er det litt begrensede muligheter om du foretrekker Hyatt. Når det er sagt ville jeg ikke hatt noe imot å bo på et Marriott-hotell som dette ved en senere anledning. Marriott har gjort en svært god jobb med å modernisere en del av sine eldre hoteller.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Oversikt

Komfort

Enkelhet

Statusannerkjennelse

Service

Verdi

Overall Rating

Konklusjon

Selv om hotellet ligger i en roligere del av byten er Portland Marriott Downtown Waterfront et flott hotell. Hotellet er nyrenovert og den nye M Club Loungen er kjempefordel for forretningsreisende og andre som vil ha muligheten til å slappe av i rolige omgivelser. Selv om prisen er litt høy, er hotellet såpass bra at jeg med sikkerhet kan si at jeg skal bo her igjen.

4.3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *