Qatar Airways kjøper seg inn i Cathay Pacific

Doha News Qatar Airways

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Qatar Airways ekspanderer også utenfor egne rekker, og kjøper 9,6% av Cathay Pacific

Vi har tidligere sett at Etihad har kjøpt andeler i selskaper utenfor Midt-østen. Denne gangen er det altså Qatar Airways som nok en gang gjør det samme. Oppkjøpet gjør det Doha-baserte selskapet til den tredje største eieren i Cathay Pacific.

Eiere i Cathay Pacific.
Bilde: bloomberg.com

 

Cathay er midt inne i sin største omstrukturering på tjue år, for å igjen øke inntjeningen. De siste årene har selskapet blitt presset mellom Midt-Østen selskapene (Emirates og Etihad) i premiumsegmentene, og lavprisselskaper og kinesiske konkurrenter på andre siden. Det har blitt annonsert kutt i bemanning, og man er allerede i samtaler med pilotene om kompensasjoner. Tallene fra første halvår 2017 er det dårligste halvårsresultatet de siste to tiår.

Oppkjøpet er den første investeringen et Midt-Østen selskap gjør i et selskap i denne delen av Asia. Strategisk sett er dette et smart trekk, da Qatar nå sikrer seg bedre tilgang til det kinesiske markedet. Det har tidligere blitt nevnt at Kina vil utvikle seg til å bli det største markedet innen luftfart i løpet av det neste tiåret. Nå har Qatar posisjonert seg for å kapre flere andeler av dette.
I tillegg til dette eier nå Qatar Airways 20 prosent i IAG SA (moderselskapet til bl.a British Airways), 10 prosent i Latam Airlines Group SA og planlegger å overta en andel på 49 prosent i det italienske selskapet Meridiana SpA.
Dette er garantert ikke siste investering vi ser fra selskapet.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *