Qatar Airways setter inn ekstra kapasitet til Australia

Qatar Airways setter inn ekstra kapasitet til Australia for å få folk hjem

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Som et bidrag til å hjelpe virusfaste reisende hjem, setter Qatar Airways inn ekstra kapasitet til Australia den neste uken.

Koronakrisen har fått de fleste flyselskap til å kutte drastisk i rutene sine. Flere land har stengt grensene sine og store internasjonale flyplasser har midlertidig stanset all virksomhet. Dette har skapt problemer for reisende som fortsatt befinner seg utenlands og prøver å komme seg hjem.

Qatar Airways har også fått merke nedgangen i internasjonal flytrafikk, men har i motsetning til mange andre flyselskaper valgt å opprettholde mange av sine internasjonale ruter inntil videre. Selskapet utfører fortsatt rundt 150 daglige flygninger til mer enn 70 destinasjoner verden over. Nå setter Qatar Airways inn ekstra kapasitet til Australia for å få folk hjem.

– Vi fortsetter å fly rundt 150 daglige flyreiser til mer enn 70 byer over hele verden, sier administrerende direktør i Qatar Airways Group, Akbar Al Baker. – Noen ganger innføres reiserestriksjoner som gjør at vi rett og slett ikke kan fly til et land. Vi samarbeider tett med myndigheter over hele verden, og der er det er mulig vil vi gjenoppta flyreiser og sette inn ekstra kapasitet om nødvendig.

Qatar Airways Airbus A380
Qatar Airways skal bruke Airbus A380 på en av sine to daglige avganger til Perth

Første flygning til Brisbane

Qatar Airways setter nå inn ekstra kapasitet til Australia for å få folk hjem, enten de er hjemhørende i Australia eller utlendinger som trenger å komme seg ut av landet. Totalt økes kapasiteten med 28 avganger, eller rundt 48 000 ekstra seter.

Southbank, Brisbane, Australia
Qatar Airways vil nå ha daglige avganger til Brisbane, en by selskapet normalt ikke betjener. Foto: davodlbnn / Pixabay

Fra og med 29. mars vil Qatar Airways fly følgende ruter til Australia:

  • Brisbane (daglig med Boeing 777-300ER)
  • Perth (to daglige avganger med Airbus A380 og Boeing 777-300ER)
  • Melbourne (to daglige avganger med Airbus A350-1000 og Boeing 777-300ER)
  • Sydney (tre daglige avganger med Airbus A350-1000 og Boeing 777-300ER)

Dette er første gang Qatar Airways flyr til Brisbane, hvor selskapet per i dag ikke har noen normal flyrute.

– Vi vet at det er mange mennesker som vil være sammen med sine familier og kjære i løpet av denne vanskelige tiden. Vi er svært takknemlige ovenfor australske myndigheter, flyplassene og de ansatte for deres støtte til å legge til flere avganger for å få folk hjem. Spesielt for å få fly til Brisbane, sier Al Baker.

Foto: Qatar Airways

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *