Qatar fortsatt positive mens Gulf konkurrenter kutter arbeidsplasser

Doha News Qatar Airways

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Drevet av overkapasitet i regionen, valutasvingninger og andre problemer. To av de store Gulf flyselskapene har denne uken rapportert om reduksjon av antall arbeidsplasser og andre kostnadsbesparende tiltak.

Men på tross av en negativ trend, har Qatar Airways sett vekst i år, og sa det har «ingen nyheter å dele» vedrørende selskapets finansielle tilstand. Både Etihad og Emirates nylig annonsert planer om å kutte kostnader ved å gjøre tusenvis av ansatte overflødige.

En talsperson for Qatar Airways fortalte Doha News at selskapet vil fortsette med å ekspandere rutenettverket sitt også i 2017.

Hun fortalte videre at flyselskapet nylig har plassert en stor ordre hos Boeing,  som signaliserer selskapets videre ekspansjon.

arbeidsplasser

Qatar Airways er det eneste av de tre store Gulf selskapene som har vokst i størrelse i løpet av de seks første månedene i 2016, ifølge CAPA Centre for Aviation.

Tap av arbeidsplasser

I løpet av sommeren, har CAPA rapportert at også Etihad vekst begynt å avta betydelig.

Det Abu Dhabi-baserte selskapet fortalte Bloomberg tidligere denne uken at for å motvirke økonomisk press, ble det foretatt «organisatoriske endringer og restruktureringer.»

Dette bidrar til at flyselskapet reduserer kostnader, øker produktiviteten og inntekter, men også resultere i «en kontrollert reduksjon av antall ansatte.»

Ifølge Bloomberg, vil Etihad kutte opptil 3 000 stillinger på tvers av flere avdelinger.

I mellomtiden, har Reuters rapportert at Emirates også har tilbudt oppsigelser til ansatte som arbeider innen regnskap, økonomi, IT og andre avdelinger i hovedkontoret.

Emirates rapporterte om en nedgang på 75 prosent i halvår fortjeneste den 9 november 2016.

Økonomisk press

Selv om Qatar Airways sitter bra i situasjonen, har i år vært en vanskelig en for alle Gulf selskapene. Økonomisk uro, passasjer bekymringer på grunn av terrorangrep og valutasvingninger har påvirket alle selskapene.

Dette har særlig vært tilfelle for ruter til Europa, med en overflod av tomme seter som fører til lavere priser på Emirates og Etihad flyreiser, ifølge The National.

Begge flyselskapene holdt store salgs i forbindelse med Nasjonal dagen i år med betydelige rabatter. De har valgt å fortsette å selge billetter til meget konkurransedyktige priser.

Men et tilsvarende salg hos Qatar har ikke funnet sted i år på grunn av kanselleringen av Qatar National Day feiringer. Når det er sagt, har Qatar lansert sin aller første shopping festival fra Jan. 7.

Qatar Airways er en sponsor partner på det månedslange arrangementet og vil tilby rabatterte flybilletter i den anledning.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *