Radisson Blu Plaza, Helsinki

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Radisson Blu Plaza Hotel i Finnlands hovedstad Helsinki er et moderne og mellomstort hotell beliggende i en ærverdig gammel bygning med steinfasade. Hotellet har 302 flotte rom og suiter som alle ble renovert i 2012. Beliggenheten er praktisk talt midt i sentrum og er et godt utgangspunkt for å utforske byen og alle shoppingsentrene. Like i nærheten finner du sentralbanestasjon, undergrunnsbane og hovedbuss stasjon, så beliggenheten er ypperlig også i forhold til transport til og fra flyplassen.

Vi ankom hotellet tidlig denne høstkvelden og ble hilst velkommen utenfor hotellet av en godt kledd portier som også hjalp oss inn til resepsjonen med bagasjen.

Hovedinngang
Hovedinngang

 

I resepsjonen ble vi hilst velkommen på engelsk av en hyggelig ung dame. Hun fant straks vår reservasjon og spurte om det stemte med to standard rom i fire netter, noe jeg bekreftet.
Resepsjonen er ikke stor men her er fire innsjekkingsdisker. Gulvet er belagt med sorte heller, vegger har lyse dekkplater av marmor og noen av innslagene i resepsjonen viser faktisk spor av østeuropeisk arkitektur.

Resepsjon
Resepsjon

 

Rett bak resepsjonen ligger det en liten bar som heter «Plaza H.U.B» som selger drikkevarer og litt snacks. Her kan du velge å sitte ved bardisken eller slå deg ned i det koselige loungeområde som har gode stoler, sofaer samt bord.

Sitte område bak resepsjonen
Sitte område bak resepsjonen

 

Vi måtte imidlertid opp på rommene med vår bagasje, vi fikk tildelt to rom i tredje etasje. Romnummerering er i form av blå belysning som er nedfelt i gulvet utenfor døren. Disse lysene endrer farge til både rødt og grønt alt etter om du ønsker fred og ro eller rydding av rom. Dette synes jeg var ganske originalt og tøft.

Korridor
Korridor

 

Rommene er ganske friske og moderne, de er ikke store, bare i overkant av 20m2 og holder seg så vidt over det jeg anser som et absolutt minimum for å kunne trives. Gulvet har parkett og vegger er malt med lys maling. En taklampe med litt spesiell utforming hang i taket, trolig er slike lamper populære i Finland for vi så flere lamper i samme sjanger rundt i butikkene.

Fra inngangsdøren
Fra inngangsdøren

 

 

To små sjokolader og en liten standard velkomsthilsen lå på toppen av denne seksjonen med glassvindu.

Velkomst knask
Sjokolade

 

 

Sengen er et meget viktig møbel på et hotellrom og denne så veldig stor og flott ut. Den har en normal plassering ute ved vinduet og har en dekorativ sengegavl i rød farge som fortsatte over taket og ned rundt fjernsynet på motsatt vegg, ganske flott.
Sengen var pyntet med masse puter, to store- og to små røde puter samt fire ordinære puter. Den var veldig god å ligge i.

En herlig og god seng
En herlig og god seng
Moderne og stilig design
Moderne og stilig design

 

Som jeg nevnte er også fjernsynet innrammet i dekorasjonen som strekker seg fra sengegavlen og over taket. Fjernsynet er en 42″ flatskjerm med et godt kanalutvalg. Et smalt arbeidsbord strekker seg fra vinduet og bort under der fjernsynet henger og en telefon er plassert på arbeidsbordet. En enkel og dårlig stol var plassert ved bordet.

Fjernsyn
Fjernsyn

 

Ved sengen finnes det et panel med lyd- og bilde innganger samt PC tilkobling og USB kontakt.

Ut/innganger
Ut/innganger

 

Til tross for det sparsommelige arealet er det funnet plass til et lite rundt bord og en enkel sofa som ikke var god å sitte i.

Sittegruppe
Sittegruppe

 

Minibaren hadde et ganske bra innhold, spesielt av drikkevarer. Prisnivået var muligens litt høyt sammenlignet med norske priser, men overkommelig.
Rett over sto en EL-safe til gratis disposisjon.

Minibar
Minibar

 

Vannkoker, isbøtte, glass og kopper samt gratis kaffe og te var plassert i denne skuffen.

Vannkoker, kaffe og te
Vannkoker, kaffe og te

 

Et smalt helfigursspeil var montert opp på veggen inn til badet, her hang det også noe informasjon.

Helfigurs speil
Helfigursspeil

 

Badet var skuffende, først og fremst for det er veldig lite. Standarden for øvrig er grei med grå fliser på gulvet og lyse fliser på veggene. Her finnes badekar med dusjforheng, noe jeg ikke liker. Belysning er i form av spotter i tak og lysrør på hver side av speilet som er inn fliset i veggen.

Lite bad med badekar
Lite bad med badekar

 

Såpeartikler er vel å regne som standard Radisson, de lukter godt men er ikke av beste sorten, jeg tørker helt ut i huden av disse. Mengden er også for lite til to personer.

Såper
Såpe

 

Frokosten serveres i restauranten «Kitzens» og er veldig bra. Her er et stort utvalg av både kalde og varme retter, kaffe serveres rundt ved bordene så sant betjening har tid til dette. I en omelett stasjon kunne du bestille forskjellige retter av egg. Salen har flere ulike områder hvor du kan sitte i og det er bare å finne deg plass der du trives. Vi forsøkte ikke restauranten til øvrige måltider, men prisnivået så ut til å være overkommelig.
I forbindelse til restauranten ligger baren ved navn «Bar 7 Blings» hvor det også spilles livemusikk.

Spisesalen
Spisesalen

Hotellet har naturligvis Sauna og et treningssenter, men ingen av disse tilbudene ble testet.

 

 

Oversikt

Fordeler

Veldig sentral beliggenhet
Moderne hotell med nylig renoverte rom
God frokost i flotte lokaler

Ulemper

Små rom
Små bad
Badekar/dusj-kombinasjon

KOMFORT/ROM

FASILITETER

SERVICE

VALUTA FOR PENGENE

Overall Rating

Konklusjon

Radisson Blu Plaza i Helsinki er et bra hotellvalg, spesielt med tanke på den sentrale plasseringen. Alle rom er nylig renovert og fremstår følgelig som innbydende og veldig moderne. En innholdsrik frokost ga oss en flott start på dagen og vi bor gjerne her ved senere anledninger.

3.9

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *