Reiseapper – AwardWallet

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Bonusfeber vil i artikkelserien om «reiseapper» teste forskjellige apper (applikasjoner/programmer) til smarttelefoner og nettbrett som er rettet mot reising og feriering. I denne artikkelen tester vi appen: AwardWallet!

Quickfacts
Navn: AwardWallet (Plus)
Versjon: 2.3
Pris: Gratis (Plus $ 10 pr. år)
Fungerer offline: Ja
Tilgjengelig til: iOS, Android
Testet på modell/OS: iPhone 5 / iOS7 (7.0.3)

For de av oss som lider av bonusfeber følger det gjerne med medlemskap i et par, ja sågår et par titalls, forskjellige bonusprogrammer. De fleste større flyselskaper, hotellkjeder, leiebilselskaper og andre reise- eller opplevelsesaktører har en eller annen form for lojalitetsprogram for å belønne sine mest trofaste kunder. Bare i Norge har vi en haug av selskaper som har sitt eget program, herunder SAS, Norwegian, Color Line og mange flere. Mange av disse har også egne apper (av varierende kvalitet) til smarttelefoner som du kan bruke for å se poengsaldo og/eller booke reiser/rom osv.

Når man så har blitt bitt av bonusfeberen kan det etter hvert bli mange programmer og medlemsnummer å holde kontroll på. Det er her Award Wallet kommer inn som en god hjelper. AwardWallet gir deg muligheten til å samle alle bonusprogrammene i én og samme app. Man lagrer sine innloggingsdetaljer i appen og man vil da på en svært enkel og oversiktelig måte kunne se alle sine lojalitetsprogrammer. Her finner man medlemsnummeret sitt og poengsaldoen/statusen kjapt og greit. Dette kan være svært praktisk om man står i hotellresepsjonen og febrilsk leter etter riktig medlemskort i den allerede overfylte pengeboken. AwardWallet støtter 625 forskjellige programmer (pr. 13.11.13) og vi fant alle de norske vi søkte på.

aw1

Appen er bygd opp på en måte som enkelt viser deg navnet på lojalitetsprogrammet, samt hvilken kategori det tilhører (flyselskap, hotell, leiebil osv). Så lenge man er innlogget kan man også offline kunne få opp detaljene man ofte trenger. Man kan selvsagt ikke oppdatere informasjon om poengsaldo/status uten internett, men det å ha muligheten for å se medlemsnummeret er svært praktisk. I tillegg er AwardWallet flink til å legge inn kontaktinformasjon (telefonnummer) til kundeservice, som man plutselig kunne måtte ha behov for.

For å oppdatere alle lojalitetsprogrammene med nyeste informasjon må man benytte en egen knapp for «Update All Accounts». Oppdateringen gjøres ila. kort tid og jeg syns personlig at det er praktisk med en slik knapp fremfor at appen selv skal forsøke å oppdatere seg i tide og utide. Da har man kontroll på hvilken informasjon som er helt oppdatert og man slipper eventuelle uønskede roaming-utgifter. Når oppdateringen er gjennomført vil også AwardWallet vise deg hvilke programmer du har fått nye poeng i og hvilke som har stått urørte siden sist. Man får dessverre ikke opp detaljert informasjon om hvilke aktiviteter som har gitt hvilke poeng etc, kun et sammendrag av kontoen.

aw2

For at appen skal fungere må man som nevnt legge inn informasjon om sine medlemskap. Dette inkluderer innloggingsinformasjon med brukernavn og passord. For noen kan det nok være et sikkerhetsspørsmål ved å gi bort slike opplysninger til en tredjepart (i dette tilfellet AwardWallet), men her må hver og en vurdere om man føler seg komfortabel med dette. AwardWallet har eksistert i en årrekke og er etter vårt skjønn regnet som en seriøs aktør, også hva angår sikkerheten til personopplysningene. Vi har ikke kunnet finne noe negativ omtale av AwardWallet hva angår sikkerhetstemaet.

Testen denne gang dreier seg om utgaven som omtales som «Plus». Kostnaden er pr. dags dato $ 10 pr. år. Forskjellen mellom utgavene er i hovedsak hvor mye informasjon man får opp om sine forskjellige medlemskap. Ved å laste ned gratisversjonen kan man selv se om man føler at Plus-utgaven er verdt å investere i.

Reiseplaner
AwardWallet har også et lite «ess i ermet», nemlig reiseplaner eller «Travel Plans». Informasjon om dine reiser hentes automatisk fra alle lojalitetsprogrammene dine og vises direkte i appen. For at reiser skal legges inn fordrer det jo selvsagt at man har benyttet sitt medlemsnummer ved bestilling, slik at reiser, hotellopphold osv lagres på dine respektive kontoer. Man får ikke opp allverdens informasjon om reisene, men tidspunkter, datoer, reisende og reservasjonsnummer finner man enkelt og greit. Også her vises telefonnummer som kan være praktiske ved endringer/avbestillinger osv. Igjen, svært praktisk om man står på flyplassen eller i resepsjonen og fomler med papirene eller sliter med sine andre apper som trenger internett for å fungere.

aw3

Det er ikke mye man egentlig savner fra AwardWallet, men man mangler bla. litt innstillingsmuligheter direkte i appen. Man må inn på nettsidene for å endre sine personlige innstillinger, herunder tidsformat, land osv. Her finner man også en del andre medlemstjenester, men disse vil ikke bli gjennomgått i denne artikkelen. Også designen på appen kunne med fordel vært oppdatert noe, men det fungerer til sitt formål!

Konklusjon
Har du litt bonusfeber og er medlem i 5+ lojalitetsprogrammer er AwardWallet et svært godt hjelpemiddel på reisen. Vurdér om du trenger den ekstra informasjonen du får ved å tegne Plus-medlemskap. Ta en vurdering angående det å gi bort brukernavn/passord til tredjepart.

8av10

 

 

(Det gjøres oppmerksom på at Bonusfeber.no på ingen måte er tilknyttet utgiverne av applikasjonene vi skriver om. Anmeldelser og tester er kun basert på egne brukererfaringer).

Les også våre tidligere tester av reiseapper:
Tripadvisor

Diskuter denne og andre reiseapper i forumet. Klikk her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *