Reiseapper – Loungebuddy

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Bonusfeber vil i artikkelserien om «reiseapper» teste forskjellige apper (applikasjoner/programmer) til smarttelefoner og nettbrett som er rettet mot reising og feriering. I denne artikkelen tester vi appen: Loungebuddy!

Quickfacts
Navn: Loungebuddy
Versjon: 1.1.2
Pris: Gratis
Fungerer offline: Ja
Tilgjengelig til: iOS
Testet på modell/OS: iPhone 5 / iOS7 (7.0.3)

For de av oss som reiser en del vil tilgang til en lounge kunne være svært velkomment. Mange som har opplevd lange ventetider på overfylte flyplasser har nok drømt om å kunne sette seg ned i en rolig lounge uten alt kjas og mas. For å få tilgang til alle disse loungene er det mange som har forskjellige medlemskap og status i ymse bonusprogrammer. Eksempler er Priority Pass, kredittkort fra Diners og flyselskapenes egne sølv- og/eller gullkort. Mange av disse tilbydere av lounger har egne apper for å hjelpe deg å finne frem til det de tilbyr som sin «oase av stillhet og fred» mens du venter på neste fly. Loungebuddy har forsøkt å samle all informasjonen fra de forskjellige og gjøre alt tilgjengelig via en eneste app. Tanken er god, men fungerer det i praksis? Ja ikke så aller verst faktisk…

loungebuddy-2

For at appen skal fungere best mulig er det viktig at du lagrer noen egenskaper på din profil. Dette vil være medlemskap du har i bonusprogrammer, kredittkort av spesielle slag og andre medlemskap som gir tilgang til lounger. Når dette er lagret vil loungebuddy automatisk ta dette med i beregningen når du senere søker etter tilgjengelige lounger. Husk å holde dette oppdatert om elitestatusen din endrer seg i noen av selskapene. Listen over selskap du kan legge inn «elite status» hos er imponerende og dekker nok det aller meste.

Hvordan fungerer det?
Loungebuddy fungerer på den måten at du velger hvilket flyselskap og hvilke flyplasser du reiser til og fra. Appen støtter at du legger inn mange stopp på reisen, samtidig som du kan velge hvilken billettklasse du flyr på for hvert «leg». Det som dessverre ikke støttes er muligheten for å legge inn flere forskjellige flyselskap på en og samme reise. I praksis ikke noe stort problem siden du enkelt kan lage en «ny reise» om du skulle bytte selskap, men muligheten hadde likevel vært praktisk.

Om du legger inn selskap og billettklasse, samtidig som din profil inneholder riktig informasjon, vil du få opp en liste over tilgjengelige lounger. Loungene er inndelt i praktiske faner som gjør at du kan sortere på hhv. «lounger du har tilgang til», «lounger du har gratis tilgang til» og «alle». Dermed får du enkelt oversikt over både lounger du kan betale deg inn i, de som er gratis for deg med din status/billettklasse, samt en komplett oversikt over flyplassens lounger, også de du ikke har tilgang til. Samtidig viser loungebuddy deg hva du trenger for å komme inn i den aktuelle loungen (dinerskort, billetten din eller f.eks. billett + bonuskort med gullstatus). Her vises det også om du har mulighet til å ta med deg en gjest og eventuelt hva det vil koste for denne.

loungebuddy-3

Loungebuddy støtter også forskjellige «filtre», slik at du kan sortere ut de loungene som tilbyr spesielle «amenities» eller tilgjengelige fasiliteter på godt norsk. F.eks. kan velge at lounger må ha dusj, røykerom, internett osv. Praktisk for å sortere hvilke lounger som tilbyr hva.

Grensesnitt og innhold
Appens design og grensesnitt er bygd opp på en pen måte. Det tar litt tid før man finner ut av alle funksjoner, men etter litt bruk sitter det meste enkelt i fingrene. Når du velger destinasjoner vises det bilder fra det aktuelle stedet på reiseoversikten din. Ikke nødvendig, men veldig pent og med på å gjøre appen mer levende.

På de forskjellige loungene kan brukere legge til bilder og tilbakemeldinger. Også Loungebuddy selv har på mange lounger lagt inn informasjon og bilder. Her er det likevel, etter min mening, litt lite innhold pr. dags dato. Mange lounger har ikke tilgjengelig verken tilbakemeldinger/karakter eller gode bilder. Dette vil selvsagt bedre seg ettersom flere tar appen i aktiv bruk. Jeg savner flere ganger gode beskrivelser av innhold i loungen og gode bilder. De fleste lounger ser dog ut til å være godt oppdaterte med både åpningstider og fasiliteter. Også en grei beskrivelse om hvor loungen er lokalisert virker å være tilstede.

loungebuddy-4

Offline?
Loungebuddy fungerer overraskende bra offline. Du kan sette opp nye turer og få opp gode oversikter over hvilke lounger som vil være tilgjengelige for deg på de forskjellige flyplassene. Appen vil benytte data fra sist du oppdaterte, men med mindre du har hatt mobilen offline lenge, vil du nok sjelden få utdatert informasjon. Appen er derfor et godt hjelpemiddel også der du ikke vil bruke mobildata av frykt for høye roaming-utgifter. Under innstillinger har appen en egen knapp for å oppdatere data med det nyeste innholdet. På denne måten kan du sikre deg at du oppdaterer til den nyeste tilgjengelige informasjonen mens du fortsatt f.eks. har gratis Wi-Fi på hotellet.

Konklusjon
Jeg har over de siste månedene fått benyttet meg av Loungebuddy i større grad enn tidligere, ettersom jeg  har vært på en del ukjente flyplasser. Appen fungerer overraskende bra, har et fint og innbydende grensesnitt og fungerer godt offline. Alt i alt et godt hjelpemiddel på reisen. Flere bilder av lounger og versjoner for android/windows phone vil gjøre denne enda bedre. Anbefales!

8av10

 

 

(Det gjøres oppmerksom på at Bonusfeber.no på ingen måte er tilknyttet utgiverne av applikasjonene vi skriver om. Anmeldelser og tester er kun basert på egne brukererfaringer).

Les også våre tidligere tester av reiseapper: TripadvisorAwardWallet – CheckMyTrip

Diskuter denne og andre reiseapper i forumet. Klikk her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *