Singapore Airlines, 777-300 Long-haul Business Class

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Bonusfeber har testet Singapore Airlines sin Long-haul Business  Class på strekningen Tokyo – Singapore om bord på Boeing 777-300.
Flyturen kan for mange fortone seg som et nødvendig onde for å komme fram til destinasjonen, dette gjelder både for privat reisende og forretningsreisende, til og med de som er så «heldige» at de kan reise i Business Class opplever ofte flyturen som lite kjekt.
Mange som skal ut å reise overlater bookingen til en agent hos et reisebyrå og er gjerne fornøyd når turen går med den alliansen som en har bonuskort hos. Noe du skal vite er at det er meget stor forskjell i de ulike flyselskapene sine produkter innen samme kategori/klasse og dersom du er litt mer bevist på valg av både reiserute og ikke minst valg av flyselskap vil du kanskje sitte igjen med et bedre inntrykk av flyturene dine.

Singapore Airlines er et av noen få selskaper som hevder seg helt i teten innen alle klasser, mange av passasjerene som flyr med Singapore Airlines har gjort et bevist valg om å fly nettopp med Singapore Airlines.
Dersom du velger å legge litt ekstra penger i flyreisen, vil også du kunne teste ut Singapore Airlines sitt Business Class produkt, et produkt som er noe av det ypperste som er å oppdrive i denne klassen.

Ordinær prisene hos Singapore Airlines kan være noe høyere enn noen av de andre aktører i markedet, hvorfor? Dette har først og fremst med service nivået å gjøre, men også tilgjengelig plass, kvalitet og setekomfort spiller inn.

Vi vil her forsøke å dele erfaring fra Singapore Airlines sitt Long-haul Business Class produkt om bord på Boeing 777-300 på en tur fra Tokyo til Singapore.

Vårt fly synes midt i bildet
Vårt fly synes midt i bildet

Prioritert boarding er noe som stort sett alltid fungerer i Asia, også hos Singapore Airlines. Dette betyr at du slipper å stå å stange i kø sammen med nærmere 300 andre passasjerer som alle kappes om å komme først om bord. Du flyter elegant forbi køen og kan i ro å mak spasere ned gangbroen hvor du møtes i døren av to alltid like flotte “Singapore Girls” som høflig hilser deg velkommen og viser deg veien til din plass, oftest tiltales du med etternavn. Du har ikke før funnet plassen og satt deg ned før du blir tilbudt aviser og magasin før neste flyvertinne kommer å tilbyr deg velkomstdrink.
Som velkomstdrink er det oftest Champagne, mineralvann, juce og vann som serveres og dette kan du nyte mens Economy Class passasjerene heseblesende passerer forbi på vei mot sine seter bakerst i flyet.

Pre-departure drink
Pre-departure drink

 

Business Class cabinen har en meget generøs setekonfigurasjon med totalt 4 seter i bredden – 1+2+1, seatpitch er på 51″ og bredden er på hele 30″ noe som gjør dette til markedets bredeste Business Class sete.

Et fantastisk komfortabelt sete © JTLygren
Et fantastisk komfortabelt sete
© JTLygren

 

Forskjellen mellom økonomi klassen og Business Class vises svært godt på bilde under, hvor du ser at setet er nesten dobbelt så bredt som et sete i økonomi klassen.

Business Cabin View © JTLygren
Business Cabin View
© JTLygren

 

Før avgang tas alltid bestilling på after departure drink, denne serveres så snart signalet om at setebelte skal være festet er avslått. Drinkene blandes i galley og bringes til hver enkelt passasjer. Foruten den mest vanlige og kjente Singapore Sling, kan Silver Kris Sling også anbefales, denne er utrolig god og litt friskere i smaken.

Signaturdrinken - Singapore Sling © JTLygren
Signaturdrinken – Singapore Sling
© JTLygren

 

Etter de innledende rundene med velkomstdrink og after departure drink starter for alvor den 5 stjerners restaurantopplevelsen.
Maten er første klasses, alltid like nydelig presentert og det er stil og klasse over serveringen. På rutene til Japan finnes også et utvalg av japanske retter i menyen.  I standard meny er ofte første retten en liten appetittvekker i form av kylling med peanøtt saus, litt agurk og løk.

Prelude I form av Satay
Prelude I form av Satay

 

Etter appetittvekkeren dekkes det flott opp til deg med hvit duk og skikkelig bestikk samt egen pepper/salt bøsse.

Klar for servering © JTLygren
Klar for servering
© JTLygren

 

Om bord serveres det alltid skikkelig rødvin.

2008 Château La Garde, Pessac-Leognan
2008 Château La Garde, Pessac-Leognan

 

På de turene jeg har vert på med SIA i Business Class, har oftest forretten vert ande/gåselever, det var det også på denne turen.

French duck foie gras
French duck foie gras

 

Singapore Airlines har en tjeneste for alle Business Class, First Class og Suite Class reisende som betyr at du selv kan bestille hovedrett på internett før avreise, tjenesten heter “book the Cook” og litt avhengig av hvor du reiser fra, kan du bestille ut i fra en meny på over 40 retter. På denne flyturen ble det ikke booket mat på forhånd og det ble valgte mat fra den rikholdige menyen om bord.

Roasted beef fillet
Roasted beef fillet

 

Etter du har fått middagen unna er det fritt fram med frukt, ost, is, mer god vin eller rett å slett en god cognac. Måltidet er en kjempefin opplevelse som det oser høy klasse over, dette får timene til å rulle fort unna mens du koser deg.

Stolen om bord gir deg en meget bra sittekomfort og her er rikelig med benplass og oppbevaringsrom.
Etter all maten er det deilig å kunne strekke ut å slappe litt av.

Behagelig benplass  © JTLygren
Behagelig benplass
© JTLygren

 

Til alle øl elskere kan det opplyses at SIA serverer Stout øl om bord, noe som også gjelder økonomiklasse 🙂

Guinness Stout
Guinness Stout

Stolen kan også med ett enkelt grep gjøres om til en behagelig og helt flat seng hvor selv lange personer får god plass. Du må imidlertid reise deg opp for å re opp sengen. Dette gjøres enkelt ved å legge seteryggen fram og brette ut en ekstra støtte for beina, laken, dyne/teppe og pute er da klar til bruk. Dersom du ikke klarer dette selv, er flyvertinnene raskt på pletten for å ordne dette for deg og du er da klar for flere timers behagelig søvn. Dersom du plages med bakgrunns støyen i flyet, kan du ta på deg head settet som har innebygget noise cancelling funksjon, med disse på hører du lite til støyen i cabinen og burde være godt rustet for noen timers god søvn.

Økonomiklassen om bord hos SIA er også trivelig og fin og har et meget bra service nivå, men det er stor forskjell  mot Business Class, men det skal det jo også være 🙂

Økonomi klasse cabinen
Økonomi klasse cabinen

 

 

Rute: SQ 637 Tokyo- Singapore
Internett om bord: Ja
Booking klasse: J
Bonus program, poeng opptjent: Eurobonus, 6800 poeng
Måltider: Lunsj
Hjemmeside: Singapore airlines

 

Del dine eller les andres opplevelser med Singapore Airlines her 

Trykk her for å holde deg oppdatert på gode tilbud og andre nyheter innen reise og bonusprogram  

 

 Foto: R Lygren & J T Lygren

 

Oversikt

Publiseringsdato

7. January, 2014

Fordeler

Cabin fremstår som moderne og meget luksuriøs, fantastisk behagelig stol med god plass, høy klasse over serveringen om bord.

Ulemper

Dårlig bakkeservice og lounge fasiliteter på Narita, Tokyo.

Rating 1

Rating 2

Rating 3

Rating 4

Overall Rating

Konklusjon

Singapore Airlines leverer et ufattelig bra produkt i Long-haul Business Class, det er et produkt som trolig kan sammenlignes med andre selskapers første klasse. Produktet kan på det sterkeste anbefales til både forretningsreisende og feriereisende. Ved å reise på denne måten kan du komme uthvilt og fornøyd fram, du unngår jettlegg som varer i flere døgn, du slippe opphovnede og verkende bein og du vil sannsynligvis sitte igjen med gode minner om fly opplevelsen. Videre vil du ha fult utbytte av dine første arbeidsdager/feriedager og du vil trolig se fram til neste flytur med Singapore Airlines.

4

Kommentar

  1. myh sier

    For en flott web-site med grundig beskrivelsen og flotte bilder. Denne er mye bedre enn businessclass.no men trenger mer markedsføring…jeg har ikke hørt/ visst om dere før jeg i kveld tilfeldig søker om reise på google.no.

    • Henning sier

      Takk for hyggelig kommentar, og takk for at du titter innom. Fortell gjerne dine venner om denne siden 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *