Resurs Bank med nytt «Flying Blue» kredittkort!

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Resurs Bank har lansert et nytt kredittkort som er tilknyttet bonusprogrammet Flying Blue (FB). For de som ikke er kjent med Flying Blue er dette lojalitetsprogrammet til KLM og Air France og inkluderer også flere andre flyselskaper.

Konseptet med kredittkortet fra Resurs Bank og FB er svært likt de kortene som er tilknyttet SAS Eurobonus (og til dels Norwegian Reward) som som allerede finnes på det norske markedet (se artikkel: Tjen Eurobonus-poeng når du betaler med kort). Så vidt oss bekjent er dette det første kredittkort som tilbys i Norge som er knyttet mot andre bonusprogrammer enn de to norske som nevnt ovenfor. Ettersom mange nordmenn benytter både KLM og Air France på reiser både innad i Europa og til interkontinentale destinasjoner er nok muligheten for å tjene opp «miles» på Flying Blue interessant for flere.

I likhet med kortene tilknyttet Eurobonus tjener man et visst antall miles/bonuspoeng pr. 100,- man bruker. Kortet kommer i to utgaver, hhv. Premium og Classic. Premium har en opptjening på 20 miles pr. 100,- mens Classic har 10 miles pr. 100,- Begge kortene har årsavgift og Premium koster 595,- mens Classic koster 295,-. Det oppgis ikke om det er spesielle inntektskrav for å søke om Premium-kortet eller hvilke vilkår som eventuelt vil måtte oppfylles for å få innvilget kortene. Begge kortene er MasterCard, som er positivt hva angår antall brukersteder.

Poengene kan du benytte både til å bestille reiser, oppgraderinger m.m. Et kjapt søk viser at en reise t/r Oslo – New York koster 50.000 award miles hos Flying Blue for økonomiklasse (uten flex) og 125.000 award miles for business (uten flex). Om man legger til grunn at man kun skal benytte dette kredittkortet for å finansiere en tur over dammen med bonuspoeng vil det si at man må benytte kortet (Premium) til varekjøp for  250.000,- (økonomiklasse) og 625.000,- for å finansiere en tur med business class. For de med Classic vil man måtte doble bruksbeløpet. Man må nok derfor belage seg på å bruke kortet i størst mulig grad til alle varekjøp om man ønsker å få opptjent nok poeng for en finere tur. Om man fra tidligere reiser en del med Flying Blue vil kortet uansett kunne være kjærkomment for å spe på poengsaldoen!

Sammenlignet med kortene fra American Express er opptjeningen poeng pr. krone ganske like (Amex har tre kort med hhv. 10/15/20 poeng pr. 100,-). Det samme gjelder hvor mange poeng som kreves for å bestille bonusreiser (SAS tar eksempelvis 60.000 poeng for en t/r Europa-USA). Man må likevel ta i betraktning hva som kreves i tilleggsbetaling for slike turer (skatter, fuel surcharge osv). Samtidig vil man mange ganger også kunne finne bonusreiser til reduserte poengpriser. Årsprisene til American Express ligger noe over de «tilsvarende» kortene fra Resurs Bank, men man må da også huske at SAS Amex har muligheten for opptjening av Companion Ticket på Premium- og Platinumutgaven av sine kort.

Hvilket bonusprogram man eventuelt ønsker å knytte sitt faste kreditt-/betalingskort opp mot vil være en vurdering hver enkelt må ta, basert kanskje spesielt på hvilket flyselskap man flyr mest med. Konkurranse mellom tilbyderne tror vi uansett vil være positivt for oss som ivrige bonusjegere!

(Det gjøres oppmerksom på at InsideFlyer.no på ingen måte er tilknyttet tilbyderne av noen av tjenestene som er beskrevet i artikkelen).

Les mer på de offisielle nettsidene: Resurs Bank & Flying Blue

Erfaringer eller spørsmål? Klikk her for å kommentere

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *