Rica Hotel – Stavanger Lufthavn

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

– «Visste du at vi har 21 ulike oster i frokost buffeten? De fleste av dem lokale, og vi har vunnet priser for vår gode mat«. Den unge herremannen som arbeidet i check-in denne høstdagen var en fabelaktig representant for Rica. Offensivt positiv på en måte man sjelden ser i Norge.

Tettere på lufthavnen går det heller ikke an å komme. Det er kun 100 meter å gå fra terminalen. Du passerer taxikøen og litt bortover en overbygget gangvei, og vips så er du fremme.

Rica Airport hotell sett fra lufthavnen
Rica Airport hotell sett fra lufthavnen

Etter innsjekk hilste jeg rask på noen kolleger som spiste lunch i restauranten. Jeg prøvde ikke denne selv, men de rapporterte at de var svært fornøyde med både blåskjellsuppen og husets vin. Jeg tok en liten smak på husets Cabernet, og den var helt fin. Inntrykket var meget godt til å være en hotellrestaurant.

Så bar det opp på rommet. Stort var det ikke. Det var faktisk meget lite, men føltes fresht og fint – og sengen var riktig god. De skal også ha pluss for sengetøyet. Når man har nok hotellnetter på et år så kjenner man forskjellen veldig godt, og for meg betyr det mye.

Rom 343 på Rica Sola
Rom 343 på Rica Sola

Det var naturlig nok også et bad, ellers ville jeg nok klaget på rommet. Badet var, som rommet forøvrig, lite med fresht. Det var det du trenger og ikke noe mer. Det blir derfor ikke noen ekstra pluss i margen for en katedral av et bad, men det var ok.

Man kan lage bommelom og pusse tenner samtidig hos Rica. Praktisk synes noen, trangt synes andre.
Man kan lage bommelom og pusse tenner samtidig hos Rica. Praktisk synes noen, trangt synes andre.

Ellers var det flatskjerm TV med et bra utvalg kanaler, gratis wifi, air condition, en fin bar/kafe i første etasje og følelsen av store fine arealer. Og sist, men ikke minst, minibar!!!

Minibar og vannkoker.
Minibar og vannkoker.

Konklusjon:

Veldig flott opphold. Jeg har veiet litt frem og tilbake om poengsummen min blir for høy. Det er jo på den ene siden feil om Rica Sola skal få like mange poeng som et high end Four Seasons eller Ritz Carlton. På den andre siden er det jo noe med «levering i forhold til pris/forventning». Jeg har bodd her flere ganger og de leverer alltid over forventning. På service og kvalitet. Samtidig er det knapt noe å sette fingeren på, og derfor blir det en uvanlig høy score fra meg. Det er ikke 10 av 10, ettersom man, med denne omtalerens vektskål, ikke kan få det med 20 kvm rom og respateksbord.

Men det blir allikevel terningkast 9 av 10!

[box style=’info’]
Quickfacts: Lokasjon: 
Stavanger lufthavn, Stavanger (ca 100 meter fra flyplassen)
Rompris: 
Fra 945,- pr. natt
Bonuspoeng opptjent / program: 
Jeg oppga ikke noe bonusprogram.

Hjemmeside:  Rica Airport hotel Stavanger

Fordeler: Rent, fresh, god seng, god restaurant og gjennomgående god service.
Ulemper: Små rom og bittelite bad.

[/box]

 [box style=’note’] Erfaringer med Rica i Norge kan diskuteres og deles – klikk her [/box]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *