Grand Hyatt Kuala Lumpur

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Grand Hyatt er et av de nyeste hotellene i Kuala Lumpur, og eies av selveste sultanen av Brunei. Sultanen har sin egen suite på hotellet hvor ingen andre for lov til å bo. Jeg måtte nøye meg med en Grand Suite på 105 kvadratmeter, men det var helt greit.

Fasaden
Fasaden

Lobbyen på dette hotellet er i toppetasjen, 34. etasje. Så for å sjekke inn må man ta heisen helt opp. Denne heisen har kun to knapper: Lobby og Ground Floor. Jeg ble eskortert til Club Loungen for innsjekk, som ligger i 33. etasje. Jeg hadde på forhånd bekreftet oppgradering til suite ved å bruke en av mine årlige fire suite-oppgraderinger som Diamond-medlem. Suiten er super-fresh, giganstisk og med fantastisk utsikt fra vinduene som går fra gulv til tak.

Arbeidsbord  og stue
Arbeidsbord og stue
Stua
Stua
Åpne gardiner
Åpne gardiner
Utsikt
Utsikt
Minibar og dør inn til soverommet
Minibar og dør inn til soverommet
Marshmallows, gummibjørner og kjeks
Marshmallows, gummibjørner og kjeks
Stue til venstre, soverom til høyre
Stue til venstre, soverom til høyre
Soverommet
Soverommet
Mer soverom
Mer soverom
Veldig behagelig seng
Veldig behagelig seng
Utsikt fra soverommet
Utsikt fra soverommet

Man får umiddelbart en wow-følelse når man entrer suiten, siden alt er så nytt og lekkert. Rommene er så store at det nesten blir ekko når man lager lyd. Og er man ikke imponert ved første øyesyn, så blir man ihvertfall imponert når man ser badet.

Badet rett frem, gjestetoalett til høyre
Badet rett frem, gjestetoalett til høyre
Badet med gigantisk badekar
Badet med gigantisk badekar
Badet
Badet
Walk-in closet til venstre, toalett til høyre
Walk-in closet til venstre, toalett til høyre
Dusjen
Dusjen
June Jacobs bathroom amenities
June Jacobs bathroom amenities

Ved arbeidspulten lå det et kort med påskriften «Missing must-haves». Her kunne man ringe og få levert gratis hva man enn trengte av ting på lista. Jeg ringte og ba om deodorant, tannkrem og hårspray. Sistnevnte av pur nysgjerrighet for hva de ville komme med, da jeg ikke bruker hårspray. Jepp, de kom med en king size hårspray!

Missing must-haves
Missing must-haves

Som Diamond-medlem får man frokost inkludert i romprisen, og på dette hotellet kan man enten innta frokosten i Club Loungen, eller blant de vanlige dødelige i restauranten. Frokosten i restauranten er gigantisk. Det er en egen del for vestlig frokost, og en egen del for asiatisk. Frokosten er utrolig omfattende, og det er vel knapt noe de ikke tilbyr. Egne kokker står klar til å lage egg eller pannekaker akkurat som du vil ha dem. Det er utallige sorter brød, oster og annet pålegg. Det er dim sum, vårruller, arabisk mezze, you name it.

Vestlig utvalg
Vestlig utvalg
Mer vestlig
Mer vestlig

 

Diverse bakevarer
Diverse bakevarer
Pannekakemeny
Pannekakemeny
Juice og frukt
Juice og frukt
Oster
Oster
Dim sum
Dim sum
Asiatisk
Asiatisk
Arabisk
Arabisk
Kjøkkenet
Kjøkkenet

I Club Loungen ble det servert mye av det samme, men i litt mindre skala.

Bakevarer i loungen
Bakevarer i loungen
Pålegg
Pålegg
Frukt, frokostblanding og honning rett fra bikuben
Frukt, frokostblanding og honning rett fra bikuben
Lounge breakfast
Lounge breakfast

Det ble med denne ene frokosten i loungen. Resten ble inntatt i restauranten, der utvalget var mye bedre. Loungen ble dog tilholdssted mellom kl. 18.00 og 20.00, for da var det servering av kanapeer og drinker. Utvalget her var ganske basic, med et par varme retter og en del forskjellige canapeer. Absolutt nok mat til at det ble et fullverdig måltid. Av drikkvarer serverte de to typer øl, en type prosecco, fire typer hvitvin og fire typer rødvin. Av sprit kunne man velge mellom vodka (Absolut), whisky (Black Label), cognac (Hennessy V.S.O.P), gin og contreau. Helt kurant utvalg altså. Og mens man koser seg med mat og drikke i loungen, kan man nyte denne utsikten:

Før solnedgang
Før solnedgang
Etter solnedgang
Etter solnedgang

Sola går ned ca. kl. 19.00 hver kveld, så Club Lounge er et bra sted å være i dette tidsrommet.

I etasjen over Club Loungen er det en bar. Dette er i samme området hvor frokosten serveres. På kveldstid er det underholdning i form av live musikk.

Underholdning
Underholdning

Selv om det meste ved dette hotellet tilsynelatende er spektakulært, er det allikevel en del ting å sette fingeren på. Suiten er som nevnt gigantisk, men det er også mye tomrom som kunne vært utnyttet bedre. For eksempel er suitene på Grand Hyatt i Singapore en god del mindre, men allikevel har de både kjøkken og stort spisebord. Her er det ingen av delene. Mellom soverommet og badet er det glassvegger. På badet finnes ingen gardiner som kan stenge ute lys. Dermed lyses soverommet opp fra badet selv om du har lukket alle gardiner på soverommet. Lite gjennomtenkt løsning. I min suite var det en dør som gikk inn til naborommet. Dette er en dobbeldør som kan låses fra begge sider. I tre dager hørte jeg neste alt naboen foretok seg, og alle filmer han så på. Det ble så plagsomt at jeg sa ifra til betjeningen. Vedkommende som kom for å se på saken åpnet døren og uttrykte overraskelse. Han forsvant ut og kom tilbake etter fem minutter med en stor, lydisolerende madrass som han plasserte mellom dobbeldørene. Problem solved! Denne madrassen skulle ha vært der hele tiden, men de hadde glemt å sette den inn. Etter et par dager gikk det en lyspære over skrivebordet. Jeg ringte for å få noen til å bytte denne. Dagen etter var det fremdeles ikke gjort, så jeg ringte og purret. Ingen kom for å utbedre feilen, og det forble slik hele oppholdet. Selv om det skorter litt på service til tider, er nok dette kanskje det beste hotellet i Kuala Lumpur for tiden. Hotellet anbefales på det aller varmeste, og jeg gleder meg allerede til å komme tilbake. Konklusjon: 8 av 10 Bonusfeberlogoflysymboler.

8 av 10

[box style=’info’]

Pris: 800 MYR = 1500 kr

Hotellets hjemmeside: http://kualalumpur.grand.hyatt.com/en/hotel/our-hotel.html

Fordeler: Splitter nytt og sexy

Ulemper: Litt servicemessig småpirk

[/box]

[box style=’note’] Del dine Hyatt-erfaringer med andre. Klikk her[/box]

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *