The Ritz-Carlton, Millenia Singapore

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Etter en uke på reise i Indonesia, hvor jeg blandt annet bodde på The Oberoi Lombok, besøkte St.Regis Bali Resort og The Oberoi Bali, dro vi til Singapore. Vi hadde kun en natt i Singapore, før hjemreisen til Europa, men den ene natten skulle til gjengjeld tilbringes på The Ritz-Carlton, Millenia Singapore!

Dette oppholdet ble gjennomført i samarbeid med PATA.

Vi ankom hotellet like før klokken 15.00 med taxi fra flyplassen. Opplevelsen startet da jeg satte mine bein på utsiden av hotellet. Vi ble ønsket velkommen av flere bellmen (og en kvinne) som tok hånd om bagasjen vår. Siden vi var en gruppe, så tok de og samlet passene våre, og sjekket oss inn mens vi fant oss en plass å sitte i lobbyen.

Lobby
Lobby

Da innsjekkingsprosessen var unnagjort, tok vi heisen opp til rommene våre. Mitt rom lå i 19.etasje og var et Club Room, Guest room, King bed med utsikt mot Marina Bay.

Deluxe rom
Club room, bay view
Planoversikt
Planoversikt

Til høyre fra inngangspartiet var et romslig walk-in-closet.

Walk-in-closet
Walk-in-closet

Myk badekåpe, rikelig med kleshengere, ekstra puter, og i et skap til høyre var det også en safe. I en skuff under benken hvor jeg etterhvert la kofferten, var det skittentøysposer og tøfler.

Stor king size seng til venstre
Stor king size seng til venstre
Deluxe rom
Club room, bay view

Førsteinntrykket mitt av rommet, var veldig, veldig bra. Utsikten var det selvfølgelig ikke noe å utsette på, men rommet i seg selv var virkelig pent. Behagelige fargetoner, fin dekorasjon og fin utnyttelse av romarealet.

Veggmontert TV
Veggmontert TV og i benken under var det en liten minibar
Et greit utvalg i minibaren
Et greit utvalg i minibaren

I hjørnet, ved vinduet, var det en liten sittegruppe. Her kan man nyte den nydelige utsikten over Marina Bay fra sofakroken.

Sofa, kaffebord og en stol
Sofa, kaffebord og en stol
Skrivebord med telefon, og en stol
Skrivebord med telefon, og en stol
Skrivepult, døren inn til badet, samt resten av rommet
Club room, bay view
Strømuttak, USB og HDMI til TVen
I skrivebordet: strømuttak, USB og HDMI til TVen
Telefon, notatblokk og en rimelig tung (!) penn!
Telefon, notatblokk og en rimelig tung (!) Ritz-Carlton-branded penn!
Lysbrytere, opp/ned-knapper for persiennene og strømuttak i nattbordsskuffen
Lysbrytere, opp/ned-knapper for persiennene og strømuttak i nattbordsskuffen

Så beveger vi oss fra rommet og inn på badet.

Stort og flott bad
Stort og flott bad

Marmor rundt både vasken og badekaret. Badet forøvrig var meget innbydende, med store lyse fliser på gulvet og mye dagslys inn på grunn av det store vinduet over badekaret.

Badekar med utsikt
Badekar med utsikt
Utsikt mot Marina Bay Sands
Utsikt mot Marina Bay Sands

Jeg føler situasjonen er litt den samme som i New York, hvis man må velge mellom å gå på toppen av Empire State Building eller Top of the Rock. Jeg velger heller å gå på Top of the Rock og se på Empire State Building, enn motsatt. Det samme gjelder på en måte i Singapore. Jeg vil heller bo på Ritz-Carlton og se på Marina Bay Sands, enn motsatt. Ritz-Carlton bygningen er ikke like spektakulær som Marina Bay Sands, men det Ritz-Carlton taper på ytre «WOW»-faktor, tar de jammen med godt igjen på det innvendige. Og vi har vel alle lært at det er det indre som teller, ikke sant?

Ritz-Carlton til venstre, Marina Bay Sands til høyre
Ritz-Carlton til venstre, Marina Bay Sands til høyre

…men tilbake til badet på Ritz-Carlton!

Stor dusj
Stor dusj
Separat rom for toalettet
Separat rom for toalettet
Badet
Badet

Badet var rett og slett lekkert fra ende til annen.

Såpeproduktene var fra Asprey og duftet nydelig.

Såpe fra Asprey og Ritz-Carlton amenities
Såpe fra Asprey og Ritz-Carlton amenities

Detaljene ved et slikt 5-stjerners hotell som Ritz-Carlton, er det som skiller hotellet ut:

Detaljer på håndklær
Detaljer på håndklær

De gratis vannflaskene som var tilgjengelige på rommet, bar også hotellets egen etikette. Små detaljer, men det er de som utgjør forskjellen.

Etter å ha tatt en liten fotorunde på rommet, så banket det på døren. Det var en av bellgutta som skulle levere kofferten min. Han trillet den inn på rommet og la den inne i walk-in-skapet.

Like etter på, banket det igjen på døren, og da var det avlevering av velkomstgave(r)

Velkomstgave
Velkomstgave del 1

I den sorte esken som det stod «The Ritz-Carlton, Millenia Singapore» på, gjemte det seg en snodig liten sak. Nemlig en lader, med ulike USB-kabler. Sikkert kjekt for de som har glemt laderen til mobilen/nettbrettet.

Ulike ladere
Ulike ladere
Velkomstgave del 2
Velkomstgave del 2

Del 2 av velkomstgaven, var av den spiselige sorten. Noe senere kom de også innom med en bukett av jordbær på spyd, dekket av sjokolade.

Jordbær med sjokolade på. Sjelden feil.
Jordbær med sjokolade på. Sjelden feil.

Mens jeg satt og spiste jordbærene og nøt utsikten fra rommet, så banket det på døren nok en gang.

Jeg gikk mot døren mens jeg prøvde å tørke bort sjokoladebitene rundt munnen min.

Jeg åpnet døren.

– Hello, I am here to service the minibar.

«Oh, but I haven’t had anything from it yet!»

– Oh, no problem, have a great day!

Altså, jeg hugger ikke innpå minibaren etter 30 minutter på rommet, når jeg atpåtil har fått en gratis flaske Tiger som velkomstgave.

Men det var jo en fin gest!

Litt senere på ettermiddagen, møtte jeg resten av gruppen i Club Loungen i 32. etasje, hvor det hver ettermiddag fra klokken 17-20 serveres hors d’oeuvres og cocktails, inkludert champagne.

Tilgang til Club Lounge får man ved å booke Club Level Room, som koster cirka 200 SGD (cirka 1000 NOK) mer per natt enn et vanlig deluxe room. Reiser man to sammen, så tjener man det veldig raskt inn igjen på det man kan spise og drikke for i loungen.

Club Lounge - hors d’oeuvres
Club Lounge – hors d’oeuvres
Club Lounge - hors d’oeuvres
Club Lounge – Champagnen ligger til kjøling
Club Lounge - ulike varme og kalde retter
Club Lounge – ulike varme og kalde retter
Club Lounge - salater
Club Lounge – salater
Club Lounge - et lite utvalg oster
Club Lounge – et lite utvalg oster

Maten smakte veldig godt, og det var et variert tilbud, fra salater, til varmretter, desserter og oster. I tillegg var det en kokk som lagde en veldig god suppe. Champagne ble drukket og stemningen var god. I tillegg kunne vi nyte den fantastiske utsikten fra loungen ut mot Marina Bay.

Marina Bay utsikt
Marina Bay utsikt

Tilbake på rommet senere på kvelden, var turn down-service gjennomført.

Turn down service
Turn down-service

Tøfler, en liten flipp på dyna, og nattskjorten min hadde blitt transformert fra en sammenrullet ball, til en pent brettet skjorte. På nattbordet lå det også en mørk og en lys sjokolade. De hadde også tatt og skiftet ut brukte håndklær på badet og fylt på med ny såpe.

En liten detalj: Vekkerklokken på nattbordet ble under turn down-service snudd mot sengen. Fiffig!

God natt!
God natt!

Sengen var fantastisk god å sove i. Sengetøyet er noe av det mykeste jeg noen sinne har vært borti. Jeg sov som en dronning, og våknet uthvilt neste morgen.

Neste morgen spiste vi frokost i Club Loungen, og det er bare og si at den var blandt de bedre hotellfrokostene jeg har hatt. Det var både østlige og vestlige retter å velge mellom.

Senere på dagen var det dessverre tid for utsjekk og hjemreise. Et fantastisk opphold var kommet til veis ende. Jeg skulle gjerne ønsket vi kunne ha tilbragt et par dager ekstra i Singapore og hos Ritz-Carlton, men det får bli ved en senere anledning!

Prisene ved Ritz-Carlton starter på cirka 400 SGD (cirka 2000 NOK) per natt for et deluxe rom, og 600 SGD (cirka 3000 NOK) for club rom. Jeg synes absolutt tillegget for club rom er verdt det om du har tenkt å tilbringe et par dager i Singapore. Mat- og drikkeutvalget i loungen alene kan forsvare den ekstra prisen, og vel så det!

NB! The Ritz-Carlton, Millenia Singapore deltar ikke i Ritz-Carlton Awards eller Marriott Awards programmene, og det lar seg derfor ikke gjøre å booke dette hotellet på poeng.

Jeg er på ingen måte en person som har bodd mye på luksushotell. Snarere tvert om. Men jeg setter alltid pris på god service, fine rom og en hyggelig atmosfære. Det synes jeg så absolutt Ritz-Carlton klarte å levere til meg under dette oppholdet.

Jeg er i allefall ikke i tvil om hvilket hotell jeg vil bo på neste gang jeg er i Singapore.

Oversikt

Fordeler

Fantastiske rom
Flott utvalg av mat og drikke i Club Lounge
Eksepsjonell service

Ulemper

Ingen! Jeg klarer faktisk ikke å finne én eneste ting ved dette hotellet som jeg ikke liker. Derfor - toppscore fra meg!

KOMFORT/rom

Fasiliteter

Service

Value4Money

Overall Rating

Konklusjon

Jeg er på ingen måte en person som har bodd mye på luksushotell. Snarere tvert om. Men jeg setter alltid pris på god service, fine rom og en hyggelig atmosfære. Det synes jeg så absolutt Ritz-Carlton klarte å levere til meg under dette oppholdet.

5

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *