Royal First Class med Thai Airways, Airbus 380

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Bonusfeber hadde for et godt halvår siden en glitrende artikkel fra Royal First Class hos Thai Airways, da var det turen fra Paris til Bangkok som var under lupen. Nå har vi sydd sammen enda en artikkel, nå fra ruten Bangkok til Paris.

Photo over: Markus Adank / Source: PlanePictures.Net

Når du skal reise ut fra Suvarnabhumi i Bangkok på første klasse med Thai Airways er det inngang nr. 1 som gjelder for å komme deg raskt til innsjekken. Det er godt merket hvor du skal gå.

Klar for hjemreise
Klar for hjemreise
Stort skilt som viser vei
Stort skilt som viser vei

 

Jeg måtte imidlertid selv klare å trille kofferten inn døren og finne fram til First Class innsjekken som ligger på venstre side. Her sto det hele 3 personer for å ta imot meg. Pass ble levert og kontrollert opp mot en liste, et lite bekreftende nikk så tok den ene herremannen kofferten, den kvinnelige Thai ansatte geleidet meg inn i et område bakom med omkring 5 sittegrupper og den siste var også med på lasset og ønsket å bære ryggsekken min.

First Class Check-inn
First Class Check-inn

 

Jeg slo meg ned i en salong, leverte papirkopi av reiserute så forsvant følget for å ordne opp innsjekkings formalitetene. Samtidig kom det på bordet en brikke med iskald klut, glass og en flaske med vann.

Behagelige vente sallonger
Behagelige vente sallonger

 

Etter omkring 5 minutter kom den smilende og hyggelige kvinnelige Thai ansatte tilbake sammen med 2 like smilende og hyggelige herremenn. Hun overrakte meg ombordstigningskortene for mine 3 flygninger på turen hjem og forklarte meg at bagasjen var sjekket helt fram slik jeg hadde bedt om. Den andre viste meg et stort laminert setekart for denne første flygningen og informerte om at flyet ut fra Bangkok var en Airbus A380 og pekte ut hvor plassen min var. Den siste hjalp meg gjennom security og passkontrollen hvor det naturligvis ikke var kø.

Har hele lokalet til rådighet for meg selv
Har hele lokalet til rådighet for meg selv

 

Etter passkontrollen tok vi rulletrapp ned en etasje og ble møtt av en sjåfør som kjørte meg forbi hele Royal Silk loungen og ned til Loungen for Førsteklasse passasjerene.

Her kan du lese om besøket i Thai Royal First Class Lounge.

Jeg koser meg skikkelig om bord i fly, følgelig ventet jeg ikke i loungen på å bli fotfulgt eller fraktet ut til gaten med elektrisk kjøretøy, jeg tok beina fatt på egenhånd og var på plass når ombordstigning startet. Som alltid blir en vell tatt i mot ved døren på flyet og jeg ble geleidet fram til mitt sete.
Thai Airways har utstyrt sine Airbus A380 med 12 minisuiter i First Class. Dette er ikke lukkede suiter men er ganske så private. Ytre skall på suiten er av hvit plast, fargevalget kan en jo lure litt på med tanke på renhold.

12 mini-suiter
12 mini-suiter

 

Stolen kan legges ned helt flatt som en seng, den har en bredde på 26,5 tommer og suiten har en lengde på hele 82-82 tommer, noe som betyr at selv lange personer får god plass. På denne turen hadde jeg booket sete 2K

Sete 2A
Sete 2K
Sete 2A
Sete 2K

Stolen betjenes på panelet du ser til venstre i bildet over, her har du også store oppbevaringsrom hvor du lett får plass til en liten smal ryggsekk. Høretelefoner med noise canseling samt et amenties-kit fra Rimowa lå i en lomme til venstre i stolen. In flight Entertainmentsystemet – IFE betjenes via en vanlig kontroller som er lokalisert under et lokk til høyre, utvalg av musikk, film er bra.

Rød iskald klut ble først utdelt, så kom spørsmålet om pre-departure drink, jeg gikk selvsagt for Champagne for her om bord serveres det Dom Pérignon. Her ble tid til 2 glass før glass ble samlet inn under vår ferd mot rullebanen. Da var vi blitt 8 passasjerer i First Class. Før vi kom til rullebanen ble det full stans med påfølgende retur til gate på grunn av tekniske problemer, slikt gjør jo ingenting, da ble det tid til enda en runde med Dom Pérignon. Etter noen korte minutter var vi atter engang klar for avgang.

Pre-departure drink
Pre-departure drink

 

Forberedelsene til First Serving startet raskt etter at vi var kommet opp i litt høyde, hvit duk, bestikk og flere glass kom på bordet, First Serving var Caviar Service, White Sturegeon Caviar With Garnitures. Det ble tilbudt vodka til dette, noe jeg sto over, jeg kjørte videre med Dom Pérignon til både First Serving og til First Cource.

Caviar service
Caviar service
Første runde med Caviar
Første runde med Caviar

 

Det ble to runder med Caviar Service og flere glass Champagne før jeg var klar for selve forretten.
First Cource besto av smoked salmon and crab meat roll with Green Apple and Mascarpone Salmon Roe and Creme Fraiche.

Forrett
Forrett

 

Når det gjelder hovedrett hos Thai i First Class vil jeg anbefalte å forhåndsbestille hovedretten, det hadde ikke jeg gjort, noe jeg angret på da jeg kikket i menyen. Menyen hadde 4 valg av hovedretter, jeg gikk for Prawn with Sweate  chilli sauce.

Hovedrett
Hovedrett

 

På eget fat ble Steamed Thai Hom Mali Rice, Loofha with Egg and Dried Scrimp servert.
Til hovedretten gikk jeg over på rød vin av typen Savigny-Les-Beaune 1er cru Les peuvillets 2010

Når hovedrett og noen glass rødvin var fortært, var vi kommet til en runde med ost, frukt, grønsaker mm.

Ost, kjeks, grønnsaker og frukt servert fra vogn
Ost, kjeks, grønnsaker og frukt servert fra vogn

 

Da jeg er glad i ost ble det to runder med dette, osten ble hjulpet ned i magen av en Chateau Larmande St Emilion 2009.

Ost, kjeks, frukt og grønnsaker
Ost, kjeks, frukt og grønnsaker

 

Da dessert og kaffe kom var jeg stappmett men tilbud om sjokkokule, 3 typer av en slags vannbakkelse lignende kake – sjokolade, vanilije og krem med topping av sjokolade, slikt kunne jeg jo ikke motstå. Kaffe passet godt til desserten, men det gjorde jo rød vinen også.

Dessert og kaffe
Dessert og kaffe

 

Da jeg var ferdig med mitt herregårdsmåltid oppdaget jeg til min store forskrekkelse at resten av passasjerene i First Class hadde tatt kvelden, for en gjeng tenkte jeg.
Jeg tok da turen fram på det store toalettet for å skifte til pyjamas, kunne jo ikke være dårligere enn resten av gjengen.
Det fremre toalettet er gedigent og har eget område til å skifte klær på. Her kan du sette deg ned i ro og mak mens du kler deg om. Hele rommet er overøst med orkideer som pynt og lyssettingen er flott.

Toalett
Toalett
Eget avklednings rom på toalett
Eget avklednings rom på toalett

 

Utenfor toalettet finner du en selvbetjeningsbar. Alle godsakene som jeg har sett figurere i denne baren på reklameinnslag var borte vekk, her var imidlertid et utvalg av mineralvann, juice og vann. Men bevares, ved å plinge på FA får du servert øl, vin, Dom Pérignon samt sterkere drikkevarer, så du lider ingen nød.

Åpen bar for selvbetjening
Åpen bar for selvbetjening

 

Ved baren er der også funnet plass til en egen liten lounge med 4 sitteplasser, stolene er utstyrt med sikkerhetsbelte så dersom turbulens skulle oppstå kan du holde frem med festlighetene. Frisk frukt sto fremme og det var bare å forsyne seg.

Liten mini-lounge
Liten mini-lounge

 

Da jeg kom tilbake til stolen min, var denne omgjort til seng og det var bare å kaste seg oppi å forsøke seg på den for meg, vanskelige manøveren, «sove på fly».

Stolen blir til en behagelig seng
Stolen blir til en behagelig seng

 

Timene gikk og dagen var i ferd med å hente oss inn, vakkert skue.

Dagen henter oss inn
Dagen henter oss inn

 

Folk begynte å kvikkne til omkring 2,5 – 3 timer før ankomst til Paris og frokostserveringen startet. Bord ble dekket opp med hvit duk, salt & pepper bøsse, våt klut med Thai påskrift. Først kom appelsin juice så kaffe, melk ble fylt i ved bordet, en kurv med ulike brød sorter, smør og syltetøy ble også plassert på bordet. Jeg bestilte litt müsli og yoghurt, men dette glemte de å komme med.
Jeg ble sittende å nippe til kaffen inntil denne trallen med med frukt og yoghurt kom, da ba jeg på nytt om yoghurt müsli.

Oppstart av frokost servering
Oppstart av frokost servering

 

Som frokost er jo omelett en klassikker om bord på fly, også på denne flygningen, så omelett ble det. Servert med pølse, tomater og litt grønt.

Omelett
Omelett

 

Jeg var ferdig med frokosten halvannen time før landing i Paris, det er tidlig, men for en som ikke sover noe særs på fly, helt greit.
Som forberedelse til landing kom også crew rundt å småsnakket med hver enkelt av passasjerene og benyttet muligheten for å takke for at vi hadde valgt Thai Airways. En frisk orkide til å sette på jakka ble også delt ut.

Orkide
Orkide

 

Siste bit av innflygning mot Charles De Gaulle flyplassen i Paris

Lander i Paris
Lander i Paris

 

Konklusjon: Thai leverer et solid produkt, men det er til tider litt uoppmerksomhet ute å går. De forsøker virkelig men etter mange flygninger med Thai så må jeg si at de har litt utfordringer med å strukturere seg.
Menyen på denne turen sto ikke helt til min gane men passer gjerne utmerket til Franskmenn. Til andre som skal fly Thai i Royal First Class, tilrår jeg på det sterkeste å benytte muligheten dere har til å forhåndsbestille hovedrett. Stolen er kjempekomfortabel og plasseringen av stolene i forhold til hverandre gir deg god privacy. Alt i alt er jeg fornøyd og velger gjerne Royal First Class igjen dersom muligheten byr seg.

 

9av10

 

[box style=’info’] Rute: TG 930, Bangkok – Paris
Internett om bord: Ja, THAI Sky Connect
Booking klasse: O
Bonus program, poeng opptjent: Nei, reiste for Dividend Miles poeng.
Måltider: Middag og frokost.
Hjemmeside: Thai Airways
Fordeler: Cabin er jo helt ny, fremstår som moderne og meget luksuriøs, fantastisk behagelig stol med god plass.
Bakdeler:
Utvalget i menyen var ikke helt mine favoritter [/box]

 

[box style=’note’] Bli med og diskuter Thai Airways i vårt Forum  [/box]

Tilslutt legger jeg ved menyen som viser matutvalget ombord.

Meny
Meny

 

Kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *