70 år og still going strong – Gratulerer SAS

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Lørdag 17 september for nøyaktig 70 år siden tok det aller første SAS-flyet av og det merkes både i luften og på bakken. Som en del av feiringen av Skandinavias eldste flyselskap har SAS valgt et fly fra Stockholm til København som jubilæumsfly med catwalk med tidligere SAS-uniformer om bord.

Dagen feires på alle interkontinentale ruter fra Skandinavia, hvor det servereres jubileum kake. I SAS Loungene i Stockholm (Arlanda), Oslo og København har de reisende fått kake og champagne.

SAS uniformer gjennom 70 år. Foto: SAS
SAS uniformer gjennom 70 år. Foto: SAS

– Det er viktig å markere dagen for våre passasjerer som flyr med oss. Jeg er takknemlig for hver passasjer og ansatte som har bidratt til SAS ’70 års historie og vår fremtid. Vi har i 70 år vært en del av mange unike reisehistorier, og mange flere kommer i fremtiden, sier Rickard Gustafson, konsernsjef i SAS.

Kake må til - Foto: SAS
Kake må til – Foto: SAS

SAS ble opprettet i en fusjon av de norske, danske og svenske internasjonale flyselskaper 1 august 1946. Den første flyturen var 17. september, hvor 28 spesielle gjester så den første flytur med SAS ‘nye DC-4 «Dan Viking» fra Stockholm til New York.

Turen tok 25 timer med stopp i København, Prestwick i Skottland og Gander, Newfoundland. I dag kan du fly direkte fra f.eks København / Stockholm til New York i sju timer.

Historiske priser på billetter i 70 timer

SAS bursdag er også feiret med billetter til historiske priser på SAS ‘hjemmeside. Kampanjen kjøres i 70 timer som starter fredag.

Redaksjonen her i InsideFlyer.no – gratulerer jubilanten og gleder oss til fortsettelsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *