Ethiopian avslutter sitt code-share samarbeid med SAS

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

SAS har valgt å si opp codeshare avtalen med Ethiopian Airlines fra Addis Abeba til seks destinasjoner i Afrika. Det afrikanske flyselskapet Ethiopian Airlines flyr i dag fra Stockholm til Addis Abeba som er hovedstaden i Etiopia. I sommer halvåret flys ruten daglig med Boeing 787-8 Dreamliner via Wien, mens vinterprogrammet har fire ukentlige rund-turer.

Dette kommer litt overraskende, da Ethiopian lenge har snakket om Oslo som destinasjon fra mars 2017.
Ethiopian Airlines ble i slutten av 2011 tatt opp som fullverdig medlem av Star Alliance, og SAS har jobbet tett sammen med afrikanske flyselskapet. I dag eksisterer det altså en codeshare avtale med SAS og Ethiopian Airlines på ruten mellom Stockholm og Addis Abeba, og dette samarbeidet vil fortsette.

Derimot har SAS valgt å si opp avtalen om videre forbindelser fra Addis Abeba til Entebbe (Uganda), Harare (Zimbabwe), Johannesburg (Sør-Afrika), Lusaka (Zambia) samt Nairobi og Mombasa i Kenya.

«SAS har kansellert codeshare avtalen til flere afrikanske destinasjoner fordi belegget rett og slett ikke var tilfredsstillende. Vi har fortsatt codeshare samarbeid på ruten til Addis Abeba, «bekrefter pressesjef Mariam Skovfoged fra SAS i Danmark

Avsluttes i mars 2017

Avtalen vil bli faset inn i to etapper. SAS har stengt alle bookingklasser på flyreiser fra 30. oktober hvor det er en SK-markedsføring kode. Dette er for å unngå å bli gjort nye bestillinger i vintertrafikkprogrammet 2016/17. Alle eksisterende bestillinger med SK-koden vil ikke bli endret. Dersom passasjeren selv ønsker å endre billetter vil de bli booket om til et ET-flight.

Når sommer programmet trer i kraft i slutten av mars neste år er  SAS code-share borte på alle etiopiske de seks afrikanske destinasjoner.
Star Alliance er veldig godt representert på det Afrikanske kontinentet.  Ethiopian Airlines, South African Airways og EgyptAir er alle tre medlemmer i Star Alliance. Kenya Airways er medlem av SkyTeam alliansen, mens Oneworld-alliansen kun er representert ved Comair i Sør-Afrika. Comair flyr under franchise for British Airways.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *