SAS doblet underskuddet sammenlignet med fjoråret

SAS økte omsetningen med 682 millioner svenske kroner, men doblet samtidig underskuddet sammenlignet med samme periode i fjor.

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

SAS økte omsetningen fra 8,28 til 8,96 millarder svenske kroner i årets første regnskapskvartal, sammenlignet med samme periode i fjor. Allikevel faller resultatet etter skatt fra -246 til -556 millioner svenske kroner. Det kommer frem i regnskapsrapporten SAS presenterte i dag.

 

Vi legger bak oss et sesongmessig svakt kvartal som ble enda verre enn året før, som forventet. Den utilstrekkelige lønnsomheten understreker viktigheten av SAS tar kraftig tiltak for å adressere kostnadsulempene vi har sammenlignet med de nylig etablerte konkurrenter. Derfor arbeider vi med å skape langsiktig konkurransekraft og lønnsomhet. Totalt sett ser vi et stort antall aktiviteter fremover som tiltenkt å redusere kostnadsgapet mellom SAS og de nylige etablerte konkurrenter. Dette, sammen med etableringen av nye baser i London og Spania, vil bane vei for en sterk SAS som kan dra nytte av alle de spennende
vekstmulighetene i vårt marked., skriver konsernsjef Rickard Gustafson i en børsmelding.

Det første regnskapskvartalet til SAS går fra november til januar og er historisk sett det svakeste for flybransjen. Før skatt og engangsposter gikk selskapet 707 millioner i minus, mot 404 millioner i minus ett år tidligere. Allikevel er det ikke bare røde tall for det var over 500 000 flere passasjerer som valgte å fly med SAS i dette kvartalet. I tillegg at det var det 10% flere som valgte å reise i Business eller Plus, og det bidrog til at de valutajusterte passasjerinntektene økte med 5%. SAS har nå senket yielden sin med 12% og er på et historisk lavt nivå som er viktig for at de skal kunne være konkurransedyktige i fremtiden. De har i det siste kvartalet startet arbeidet med å identifisere nye strukturelle tiltak de kan gjøre for å forsterke lønnsomheten i både de kommersielle tilbudene og i produksjonsplattformen.

 

Forbedringer i Eurobonus til våren

SAS har et omfattende arbeid på gang hva gjelder digitalisering for å forenkle hverdagen for kunder og kunne tilby tidsbesparende tjenester. En viktig milepæl i dette arbeidet var lanseringen av en ny nettside til svenskene og danskene, hvor Norge og øvrige markeder er «rett rundt hjørnet». Den nye nettsiden muliggjør blant annet at vi enklere og raskere kan koble på nye tjenester og produkter som er etterspurt av kundene. – Det er derfor gledelig at vi har en positiv innteksutvikling fra våre tilleggstjenester som nesten fordoblet seg under siste kvartal sammenlignet med samme periode året før, fortsetter Rickard Gustafson. Den nye IT-plattformen innebærer også forbedringsmuligheter for Eurobonus som de har planer om å lansere til våren.

Hele delårsrapporten til SAS kan du lese på denne siden. (PDF)

Her er SAS’ trafikkatall for februar 2017 (PDF)

Andre høydepunkter i første kvartal:

  • SAS avtalte refinansiering av to Boeing 737 og fire Airbus A319 frem til 2018.
  • SAS underskrev en avtale om finansieringen av 18 Airbus A320neo gjennom sale and leaseback.
  • SAS solgte datterselskapet Cimber til CityJet samt tegnet en avtale om salg av elleve CRJ900 som en del av SAS strategi å la mindre trafikkstrømmer og regionaltrafikk håndteres av samarbeidspartnere.

Kilde: SAS Delårsrapport november 2016 – januar 2017

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *