Qatar Airways lanserer QSuite Business Class

QSuite Business Class for grupper på fire

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Flyselskapet Qatar Airways er kjent for å tilby business og first class-produkter som er blant de beste på markedet. Forventningene var derfor skyhøye da Qatar Airways i forbindelse med årets ITB-messe i Berlin, skulle vise frem et helt nytt business class-konsept.

Bare for å si det med en gang, QSuite Business Class som Qatar Airways kaller det nye produktet sitt, står virkelig til forventningene. Produktet, som et hvilket som helst flyselskap med respekt for seg selv kunne kalt et first class-produkt, ligner ikke på noe vi har sett tidligere.

Setekonfigurasjon

De nye suitene er godt skjermet fra midtgangen og gir en høy grad av privatliv. Kabinen har en 1+2+1-konfigurasjon og setene ved vinduene passer derfor svært godt for de som reiser alene.

Mellom midtgangene gjør de fleksible skilleveggene det mulig å bygge et privat rom for grupper på to eller fire personer som reiser sammen. Familier, venner eller kollegaer som reiser sammen kan jobbe sammen, være sosiale med hverandre og spise sammen i sin private suite.

Setene kan selvfølgelig gjøres om til seng og en unik egenskap ved QSuite er at seter ved siden av hverandre kan gjøres om til dobbeltseng. Her ligger alt til rette for en romantisk og behagelig start på ferien.

Setene er laget i håndsydd italiensk skinn, med gjennomtenkte og luksuriøse detaljer.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Mat og drikke

Sammen med det nye business class-produktet lanseres også en ny meny. Qatar Airways tilbyr fra før såkalt «dine on demand», eller spis når du vil på norsk. Dette utvides nå med en serie småretter som er ment for å deles og som vil være tilgjengelig gjennom hele flyturen. I tillegg tilbys også en helt ny ekspressfrokost for de som helt vil sove så lenge som mulig.

Maten inntas med nytt bestikk og servise som er designet eksklusivt for Qatar Airwas.

Nattøy og toalettmappe

Som reiseende i business class vil du kunne sove behagelig i nattøy fra The White Company, som er laget eksklusivt for Qatar Airways. BRIC’S leverer amenity kit som også er skreddersydd for Qatar Airways, med produkter fra italienske Castello Monte Vibiano Vecchio.

In-flight entertainment

Qatar Airways sitt underholdningssystem blir også oppgradert med et helt nytt brukergrensesnitt. Det nye systemet vil gjøre det enklere enn noen gang å velge blant de over 3000 spill, filmer og tv-serier som er tilgjengelig om bord. Underholdningssystemet har også eget innhold og egne menyer som er spesielt tilrettelagt for de yngste passasjerene.

Tilgjengelighet

Ombygging av den eksisterende flåten med Airus A350 og Boeing 777 vil starte juni 2017. Flyselskapet regner med å kunne bygge om ett fly pr. måned. Nye fly av typen Boeing 777 og Airbus A350 vil bli levert med det nye business class-produktet direkte fra fabrikken.

Selskapets Boeing 787 og Airbus A380 vil etter hvert leveres med et lignende business class-produkt som er tilpasset disse flyene. Qatar Airways har business class på øvre dekk i Airbus A380. Utformingen av kabinen gjør at det rett og slett ikke er plass til QSuite-setene uten å gjøre noen mindre modifikasjoner.

Over og ut for first class?

Akbar Al Baker, administrerende direktør i Qatar Airways
Akbar Al Baker, administrerende direktør i Qatar Airways

Med et såpass solid business class-produkt som QSuite, er det fortsatt rom for et first class-produkt i Qatar Airways portefølje? Svaret er ja, ifølge selskapets administrerende direktør Akbar Al Baker. Under pressekonferansen etter lanseringen kunne Al Baker fortelle at selskapet ikke hadde noen planer om å kvitte seg med first class om bord i sine Airbus A380.

Qatar Airways first class vil fortsatt by på mer plass og bredere seter enn i business class. I tillegg ser man på muligheten for å tilby helt lukkede suiter, slik for eksempel Ethiad har med sine Apartments. Selskapets first class-passasjerer synes imidlertid å være svært tilfredse med de semi-private first class-setene slik de er i dag.

Spesielt interesserte kan se pressekonferansen i sin helhet her.

QSuite Business Class

Flyselskaper liker å strø rundt seg med ord som revolusjonerende og markedsledende når de skal beskrive forbedringer i produktene sine. Til og med når forbedringene kommer i form av å presse inn flere seter, reduksjoner i service og andre innsparinger.

Det er imidlertid ingen tvil om at det QSuite kommer til å bli et av de beste business class-produktene på markedet og at det vil gi konkurrende flyselskaper noe å strekke seg etter.

Vi gleder også i alle fall til å teste QSuite så snart det lar seg gjøre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *