Rygge Airport trenger 7,5 millioner

Rygge Sivile Lufthavn er solgt

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Selskapet som står bak gjenoppåpningen av Moss Lufthavn Rygge, Rygge Airport AS, trenger 7,5 millioner kroner for å drifte prosjektet videre. Dette skal de gjøre gjennom en emisjon for å styrke egenkapitalen. Aksjene er lagt ut til 1 kr per aksje med en minstetegning på 50.000 aksjer.

Tegningsfristen gikk først ut 24. februar klokken 23.59, men ble nødt til å utvide tegningsperioden for kapitalutvidelsen frem til og med 17. mars 2017 da de ikke hadde fått inn pengene de trengte.

– Vi trenger kapital for gjennomføring av prosjektet, og vi trenger kapital for å bygge troverdighet, neste viktige delmål er å sikre avtaler med flyselskaper som kan operere på Rygge, sier Ole Kr. Sivertsen til Moss Avis.

Finansmannen Ole Kr. Sivertsen skal avløse tidligere forsvarsminister Anne-Grete Strøm Erichsen som styreleder i Rygge Airport, og med det kaste seg fullt og helt inn i arbeidet med å realisere planene om å gjenåpne Moss lufthavn Rygge i april 2018.

Les også: Kan bli ny drift på Rygge flyplass

Utenlandske investorer

Samtidig som det søkes etter privatpersoner og lokale næringsaktører jobbes det med utenlandske investorer for å sikre den langsiktige finansieringen.

– Vi har vi en targetliste på 10 potensielle utenlandske investorer, både industrielle og finansielle, der én har vært på befaring på Rygge, sier Sivertsen til Moss Avis, som ser for seg at lange penger må på plass i 4. kvartal i år.

Ryanair tilbake til Rygge?

– Vi ønsker Ryanair tilbake til Rygge, men vi vil bygge en annen forretningsmodell enn det RSL la opp til. Rygge skal ikke bare være en lavprisflyplass, og vi skal i utgangspunktet ikke ha baseselskaper. Vi skal gå bredt ut, og vi ønsker flere flyselskaper velkommen. Ingen flyselskaper skal ha særfordeler på Rygge, sier Sivertsen som ser for seg at den nye flyplassen skal ha så vel innenriks- som utenriksruter.

Vipps-dugnad

I tillegg å søke penger fra lokale og utenlandske aktører har en gruppe som kaller seg Venner av Rygge startet en innsamlingsaksjon på Vipps hvor man kan bidra med alt fra én krone og oppover. Den 6. mars var det allerede samlet inn 140.000 kroner. Styret i Rygge Airport har bestemt at selskapet vil trykke akjser for summen av alle Vipps-beløpene som mottas.

Gjenåpning i april 2018

Rygge Airport har satt april 2018 som en dato for en eventuell gjenåpning av den sivile flyplasstrafikken. På spørsmål fra Moss Avis om hvor sikker Sivertsen er på gjenåpning i april 2018 sier han følgende:

– Jeg er helt sikker på å få det til, men da må det handles nå. Idéfasen og dialogtiden er over. Nå går vi for håndfaste avtaler, sier Ole Kr. Sivertsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *