Oppdatering: Ryanair har ingen planer for Rygge

Rygge Sivile Lufthavn er solgt

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Ryanair-sjef Michael O’Leary sier til NA24.no at flyselskapet er i samtaler om gjenåpning av Moss Lufthavn Rygge.

Styremedlem i Rygge sivile lufthavn bekrefter at det har vært kontakt. Også fagforeningen Parat Ryanair velkommen tilbake. Til NTB sier nestleder i fagforbundet Parat, Vegard Einan, at de skal stå på Rygge og ta imot Ryanair med åpne armer og masse innmeldingsblanketter om de velger å komme tilbake til Moss lufthavn Rygge.

– Vi har lagt ned basene på steder som Marseilles eller Rygge på grunn av trusselen for at vi bli påtvunget fagforeninger. Nå som vi frivillig har gått med på å snakke med fagforeninger, vurderer vi og er i aktive diskusjoner med disse flyplassene om å etablere baser igjen, sier konsernsjef Michael O’Leary i Ryanair på selskapets analytikerpresentasjon mandag.

Ryanair-sjefen gjorde det klart at flyselskapet har tenkt til å opprette baser i Skandinavia og Frankrike. I begge disse områdene står fagforeninger sterkt. Det er to flyplasser som blir nevnt spesifikt, Marseilles Provence Lufthavn og Moss Lufthavn Rygge. Selskapet forlot disse lufthavnene i henholdsvis 2010 og 2016.

Les også: Rygge Sivile Lufthavn er solgt

Billigere flybilletter

Han lover at dette også kan bety billigere flybilletter.

– Ved å opprette baser i Skandinavia, kan vi tilby mye lavere billettpriser enn Norwegian og SAS. Det er to selskaper med veldig høye kostnader og veldig høye flybillettpriser, sier O’Leary.

Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i Winair synes uttalelsen til O’Leary er interessant. Elnæs er ekspert på flymarkedet og er Ryanairs tidligere markedsdirektør for Skandinavia og Baltikum.

– Det er interessant at O’Leary sier at han ser på det. Rygge er en flyplass som fungerte veldig bra, men det alltid et spørsmål om lønnsomhet. Det er nok dyrt for Ryanair med Gardermoen. Da er det større sannsynlighet for at de velger Rygge som base i Norge, sier Elnæs til Nettavisen.

Oppdatering

Mandag kom det meldinger om at toppsjef Michael O’Leary vurderte å gjenåpne Ryanair-basen på flyplassen i Østfold.

– Disse sitatene er unøyaktige, og vi har ingen planer for Rygge flyplass på dette tidspunktet, skriver Lundshøj i en epost til NRK.

Lundshøj har foreløpig ikke svart på NRKs spørsmål om selskapet likevel er åpne for å fly fra Rygge i fremtiden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *