Rygge Sivile Lufthavn er solgt

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Det er investeringsselskapet Jotunfjell Partners som har kjøpt lufthavnen og tar sikte på oppstart i 2018 eller 2019.

Det skriver moss-avis.no med referanse til en pressemelding som ble sendt ut tirsdag kveld. De tidligere eierne Orkla (40 prosent), Thon Holding (40 prosent) og Østfold Energi (20 prosent) har inngått en avtale med investeringsselskapet Jotunfjell Partners om salg av Rygge Sivile Lufthavn. Målet for den nye eieren er å få på plass ny drift av lufthavnen. De tar sikte på oppstart i 2018 eller 2019.

– Vi har drevet taxfree-salg og annen handelsvirksomhet på flere flyplasser, vi kjenner flyplassen på Rygge godt og har et mål om ny flyplassdrift. Gjennom dialog med RSL om deres forsøk på videre drift har vi lært at det er mye som skal klaffe og det vil ta tid å etablere et forsvarlig trafikkgrunnlag. Kanskje blir det oppstart i 2018, men det godt mulig at det ikke skjer før 2019, sier Kristoffer Olsen i Jotunfjell Partners AS.

Sent i mars skrev Moss Avis at salgsprosessen rundt flyplassen var godt i gang. Jotunfjell Partners drev tidligere tax-free-butikken på Rygge. Investeringsselskapet ble lansert som kjøper 29. mars.

– Selskapet ønsker i utgangspunktet både å eie og å drive flyplassen. Det pågår en dialog, ikke forhandlinger, med aktører rundt flyplassen. Vi har begynt å se på muligheten for ny drift, og akkurat nå er vi i regnemodus. Det regnes på om det er interessant å få til ny drift på Rygge, sa Geir Arne Drangeid i First House, som nå er talsperson for Jotunfjell Partners, til Moss Avis den gang.

Kjenner Rygge godt

– Vi har drevet taxfree-salg og annen handelsvirksomhet på flere flyplasser, vi kjenner flyplassen på Rygge godt og har et mål om ny flyplassdrift. Gjennom dialog med RSL om deres forsøk på videre drift har vi lært at det er mye som skal klaffe og det vil ta tid å etablere et forsvarlig trafikkgrunnlag. Kanskje blir det oppstart i 2018, men det godt mulig at det ikke skjer før 2019, sier Kristoffer Olsen i Jotunfjell Partners AS i en pressemelding.

Espen Ettre, Roel Huinink og Alf Reidar Fjeld er blant de som går inn i styret. Ettre har jobbet lenge på Gardermoen, Huinink på Schipol i Amsterdam, og Fjeld som direktør på Torp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *