God natt Rygge – om noen timer er det slutt

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Samtidig som Ryanairs siste flygning tar av fra Rygge – klokken 21.20 lørdag kveld med kurs for Polen – ropes «avgangen» til begravelsesfølget opp. Utstyrt med egne boardingkort går de gjennom sikkerhetskontrollen til terminalen, der det blir gravøl og fest.

– Alle avdelinger er opptatt av at vi skal gå ned med flagget til topps, så alt går normalt til siste flyging, sier administrerende direktør Pål Tandberg til NTB.

Moss Lufthavn Rygge stenger lørdag dørene etter ni års drift. Årsaken er at flyselskapet Ryanair legger ned sin base på grunn av flyseteavgiften. Ryanair skal i stedet fly fra Gardermoen, med den samme avgiften.

Nytt selskap

Rundt 400 har jobb på flyplassen, under 100 av dem har fått ny jobb.

Selskapet Rygge Airport (RA) har fått på plass en viktig avtale med Forsvarsbygg og sier det ønsker å beholde de ansattes kompetanse, men er fortsatt langt fra å lykkes med planene om å drive den sivile flyplassen videre.

Selskapet har fått tilsagn om konsesjon fra Samferdselsdepartementet, og er enige med Forsvarsbygg om tilgang til flyplassanlegg, rullebane og annen infrastruktur som Forsvaret eier, ifølge Dagens Næringsliv.

Oppstart OSL

I morgen er det derimot oppstart fra Oslo Lufthavn Gardermoen. InsideFlyer følger saken.

 

Kilde: NTB

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *