Ryanair endrer håndbagasjereglene på mandag

Ryanair endrer håndbagasjereglene på mandag

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Ryanair har nettopp annonsert en endring av deres håndbagasjeregler, som trår i kraft allerede på mandag.

Skulle du fly med Ryanair i fremtiden, vær forberedt på å pakke håndbagasjen din ekstra forsiktig, i hvert fall hvis du flyr på de billigste billettene.

Fra mandag vil Ryanair konsekvent putte all håndbagasje større enn en pc-veske i lasterommet. Det vil si at du tar den med gjennom sikkerhetskontrollen som vanlig, men i gaten ser du en tag på bagasjen og den legges i lasterommet. Du vil da motta bagasjen din i ankomsthallen sammen med annen innsjekket bagasje.

Det finnes dog en måte å unngå dette på. Har du lagt til «Priority Boarding» på billetten, kan du fremdeles ta med bagasjen om bord. Det samme gjelder hvis du reiser på Flexi Plus, Plus eller Family Plus-billetter.

Les også: Ryanair inngår interkontinentalt samarbeid med Air Europa

Ryanair endrer håndbagasjereglene
foto: Pagarau/Pixabay

Dimensjonene på bagasjen du kan ha med ombord på vanlig flytur er 35x20x20cm. Denne bagasjen må plasseres under setet foran deg. Bagasjen som skal plasseres i flyets lasterom, kan måle opp til 55x40x20cm, og må ikke veie mer enn 10 kg.

Med disse begrensningene kan du forvente økt kontroll av mål og vekt på håndbagasjen før du kommer ombord. Her vil vi minne deg om at det koster 50GBP, omtrent 550 norske kroner, hvis bagasjen din ikke overholder størrelses- eller vektbegrensningene.

Du bør også pakke bagasjen med tanke på at den kommer til å havne i sammen med vanlig innsjekket bagasje. Unngå å ha verdifull elektronikk eller lignende i kofferten. Ryanair er, i likhet med andre flyselskaper, ikke ansvarlig for ødelagt elektronikk i bagasjen når den fraktes i lasterommet.

Les alt om de nye reglene på Ryanairs nettsider.

Denne saken er skrevet av Peter Krogh Frausing og opprinnelige publisert på vår søsterside InsideFlyer.dk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *