Danish Air Transport tar over for FlyViking mellom Ørland og Oslo

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Danish Air Transport tar over for FlyViking mellom Ørland og Oslo.

Det var i romjulen at den triste nyheten kom om at FlyViking innstiller driften fra og med den 12. januar.

FlyViking uttalte da at det fortsatt var håp for ruten mellom Ørland og Oslo, gjennom et nytt aksjeselskap og samarbeid med det som da ble omtalt som et annet regionalt flyselskap.

Det er nå klart at Danish Air Transport er selskapet som tar over ruten.

– Vi er svært glade for å ha kommet til enighet med Danish Air Transport om en avtale. Dette er en rute vi hele tiden har hatt et ønske om å opprettholde og videreutvikle. Samarbeidet med DAT gir oss denne muligheten, sier daglig leder Heine Richardsen i FlyViking.

FlyViking benyttet flytypen Dash 8-100 på ruten, mens DAT vil sette inn den litt større flytypen ATR 42-300 med en kapasitet på 46 passasjerer.

Avtalen som er inngått vil sikre reisende til og fra Ørland et mer brukervennlig system for billettbestillinger enn tidligere. Noe som er verdt å merke seg, er at det nå vil bli mulig å bestille gjennomgående billetter. Det betyr at reisen til og fra Oslo kan skje med andre selskaper, slik som SAS, Finnair og Emirates.

Danish Air Transport

Fra før operer DAT to ruter i Norge, mellom Oslo og Stord, samt Stavanger og Esbjerg. Dette blir selskapets tredje rute i Norge, som kommer i tillegg til de mange rutene selskapet har i hjemlandet Danmark.

– DAT har fløyet på det norske rutenettet siden 2003 og har gjennom årene i Norge bevist at de har levert sikre flyvninger med en regularitet og punktlighet i absolutt toppklasse, sier Jesper Rungholm i Danish Air Transport.

DAT har rundt 420 ansatte og en flyflåte bestående av 18 fly av typen MD83, ATR, AAB og Airbus A320. Totalt flyr selskapet hvert over en million pasasjerer.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *