FlyViking innstiller driften

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

FlyViking innstiller driften i selskapet, og gjennomfører siste flyvning den 12. januar 2018.

Dette skriver selskapet i en pressemelding, og begrunner dette med at driften rett og slett ikke er lønnsom.

–Hovedårsaken til at vi har tatt denne beslutningen, er at det ikke er økonomisk forsvarlig å drive videre med det materiellet vi har i dag, sier styreleder Ola Olsen.

Selskapet startet tidligere i år ambisiøst opp som en utfordrer på enkelte ruter i Nord-Norge. Tidligere denne måneden ble det klart at ruten til Hammerfest skal legges ned den 2. januar grunnet for dårlig belegg. I tillegg blir det nå full stopp for hele selskapet ikke lenge etter.

–Videre vil en styrt avvikling innen rimelig tid gjøre oss i stand til å innstille driften i FlyViking AS, samtidig som verken kunder, leverandører, ansatte eller innleid personell blir skadelidende, fortsetter styreleder Ola Olsen.

FlyViking fikk sitt første fly levert i fjor høst. Selskapet har siden oppstarten i mars ekspandert til å operere med tre fly av typen Dash-8, med ruter fra Kirkenes i øst, til Hammerfest i nord og Oslo i sør.

Heine Richardsen, daglig leder i FlyViking, forteller at tekniske utfordringer har vært en av de underliggende årsakene til at selskapet nå innstiller driften.

–Vi har hatt større tekniske utfordringer med de tre første Dash 8-100 maskinene enn forventet. Dette har ført til mange kanselleringer og tap av kunder. Den fjerde maskinen var planlagt å settes i drift i november, men en vital funksjon manglet på flyet. Dette gjorde det umulig å bruke det på våre ruter, og dermed kunne ikke maskinen brukes som reservefly og den planlagte utvidelsen av rutenettet ble umulig å gjennomføre. Det har blitt for mange kanselleringer av ruter, og gjennom det refusjoner til våre passasjerer, som har hatt en negativ finansiell effekt for selskapet. Dette har også gjort noe med våre kunders tillit til selskapets evne til å fly som planlagt, slår Richardsen fast.

Andre årsaker som nevnes inkludererfor lite brukervennlige bookingsystemer, mangel på støtte for bestilling via reisebyråer og manglende selvbetjent innsjekking på flyplassene.

Innstiller driften om to uker

Selskapet vil fortsette med drift som normalt frem til den 12. januar. Har du en billett med FlyViking før denne datoen, skal flyvningen med andre ord gå som normalt.

Har du en billett med FlyViking med reise etter den 12. januar, kan du søke til selskapet om refusjon. Refusjonsskjema og kontaktinformasjon finnes her.

–Vi beklager de ulempene dette vil medføre for kundene som har kjøpt billetter med selskapet etter den 12. januar. Samtlige kunder bes ta kontakt med selskapet, slik at de kan få refundert sine kjøp i henhold til salgsbetingelser og passasjerrettigheter, sier daglig leder Heine Richardsen.

 

Fortsatt håp for ruten mellom Ørland og Oslo

FlyViking skriver i pressemeldingen at det også er besluttet å etablere et nytt aksjeselskap, med det mål å oppretteholde ruten mellom Ørland og Oslo. Dette skal skje gjennom et kommersielt samarbeid med det som omtales som et annet regionalt flyselskap.

Samtidig så utelukkes ikke muligheten for videre drift i et annet flyselskap, men da med andre flytyper i andre segmenter. Det er en vurdering som vil gjøres av ny eier, og påbegynnes rett etter årsskiftet.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *