Air France starter direkterute mellom Bergen og Paris

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Air France legger Bergen til i sitt rutenettverk, og starter opp direkterute til Paris.

Direkteruten starter den den 26. mai, og vil med det tilby enda flere tilknytningsmuligheter ut i verden fra Bergen lufthavn Flesland. Ruten vil operere ut fra terminal 2F ved Paris-Charles de Gaulle, som betyr full tilgang til alle internasjonale flyvninger med Air France og KLM.

– Vi er svært glade for at vi fortsetter veksten i Norge. Vi har sett en økning i trafikken til Paris fra Oslo, og vet at nordmenn elsker Paris. Den nye ruten vil utvide mulighetene for internasjonal turisme til Bergen og Vest-Norge – en av Nord-Europas vakreste destinasjoner med sine unike fjell og fjorder, sier Paul Terstegge som er General Manager i Air France KLM Nord-Europa.

 

Spennende utvikling

Nye Bergen lufthavn åpnet i høst, med en splitter ny terminal etter flere års arbeid, som doblet kapasiteten ved lufthavnen. Allerede da uttalte daværende lufthavndirektør Aslak Sverdrup at dette forhåpentligvis ville resultere i flere direkteruter i inn- og utland.

– Vi ønsker Air France sin nye direkterute til Paris hjertelig velkommen til Bergen lufthavn Flesland. Vi er glade for at Air France satser på Bergen nå når vi har åpnet ny terminal med både større kapasitet og fasiliteter vi er stolte av, sier Øystein Skaar, fungerende lufthavndirektør ved Bergen lufthavn Flesland.

Den nye ruten til Paris annonseres knappe en dag etter at Wizz Air lanserte den nye direkteruten mellom Wien og Bergen, som starter opp i november.

Les også: Wizz Air med ny rute mellom Wien og Bergen

Per dags dato flyr Air France i Norge kun til Oslo lufthavn Gardermoen. Det franske flyselskapet gjorde et forsøk med en direkterute mellom Stavanger og Sola for et par år siden, men endte med å legge ned ruten høsten 2015. Det er positivt å nå se at selskapet igjen velger å fortsette satsingen i Norge.

Oslo lufthavn Gardermoen så også en økning i november, Air France satte inn større fly på ruten og økte kapasiteten med mer enn 20 prosent. Fra sommeren av vil kapasiteten på Oslo-ruten styrkes ytterligere. Da vil datterselskapet Joon gå inn og operere 17 ukentlige flyvinger mellom Oslo og Paris.

Daglige avganger

Air France starter med en daglig rundtur, alle dager i uken. Rutetidene blir som følger:

Mandag, onsdag, torsdag, fredag og søndag:
AF1252 CDG – BGO 14:40 – 16:55
AF1253 BGO – CDG 17:40 – 20:00

Tirsdag og lørdag:
AF1252 CDG – BGO 14:50 – 17:05
AF1253 BGO – CDG 17:50 – 20:10

 

Paris – populært reisemål og stort rutenettverk

Paris er et populært reisemål blant nordmenn, og kan tilby både en romantisk storby-weekend, og spennende kultur, eller mat- og vinopplevelser.

Bilde: Businessklasse ombord på Air France sin B787 Dreamliner

I tillegg vil den nye ruten gi flere tilknytningsmuligheter med ett stopp ut i verden fra Bergen. Fra Paris-Charles de Gaulle får man tilgang til Air Frances internasjonale nettverk med 1500 daglige avganger til 198 destinasjoner i 95 land.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *