Nye Bergen lufthavn Flesland offisielt åpnet

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

I går var det offisiell åpning av den nye Bergen lufthavn. Den nye terminalen får en kapasitet på 10 millioner passasjerer i året.

Representanter fra regjeringen, norsk luftfart og andre spesielt inviterte var i dag samlet da flyplassen ble offisielt åpnet av statsminister Erna Solberg.

Solberg fortalte de fremmøtte at flyplassen er viktig for hele regionen:

Flesland spiller en avgjørende rolle for regionens turisme og næringsliv. Nå som flyplassen har fått doblet kapasiteten har vi fått en stor internasjonal flyplass hele Vestlandet kan være stolte av. Dette er et statlig prestisjeprosjekt som har åpnet i rute og på budsjett, og Avinor har god grunn til å være stolte av jobben som har vært gjort med utbyggingen.

Foto: Nils Olav Mevatne / Avinor

Viktig for norsk luftfart

Bergen lufthavn blir nå en moderne og velfungerende flyplass, med kapasitet opp mot 10 millioner passasjerer i året. Det blir rom for gode opplevelser med bedre plass, flere serveringssteder og flere butikker. Flyplassen har en utforming og tekniske løsninger som gir store energibesparelser og miljøgevinster. God planlegging har lagt til rette for god flyt for de reisende og flyselskapene, og en naturlig universell utforming.

Vi tilbyr nå enda bedre fasiliteter til flyselskapene og de reisende. Forhåpentligvis betyr det også flere direkteruter til store og viktigste reisemålene i inn- og utland, sier lufthavndirektør Aslak Sverdrup.

Biodrivstoff tilgjengelig

Samtidig som den nye terminalen åpner på Flesland, blir bærekraftig biodrivstoff tilgjengelig for flyselskapene.

Det er svært gledelig for oss å være den andre lufthavnen i Norge som nå får jet biodrivstoff tilgjengelig for flyselskapene. I første omgang er SAS med på samarbeidet. Dette er et viktig steg på reisen for å få etablert et marked og infrastruktur for produksjon og leveranser av biodrivstoff i stor skala, sier lufthavndirektør ved Bergen lufthavn, Aslak Sverdrup.

Foto: Nils Olav Mevatne / Avinor

Takker de ansatte

– Dette er en viktig dag for norsk luftfart og vi er veldig stolte av nye Flesland. Nå får Bergen en fantastisk lufthavn for framtiden. Det er mange tusen som har jobbet dag og natt siden byggevedtaket våren 2014. Alle disse fortjener en stor applaus i dag, sier konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen.

Følg med skiltingen og skru av autopiloten

Med en helt ny terminal, er det meste nytt på flyplassen. Det betyr at alle som skal reise til eller fra Flesland må skru av autopiloten og følge litt ekstra med på skiltingen.

– På Flesland blir alt nytt for de reisende, og vi oppfordrer alle til å møte i ekstra god tid, skru av autopiloten og følge skiltingen på flyplassen den første gangen man benytter den nye terminalen, avslutter lufthavndirektør Sverdrup.

Foto: Varde / Avinor

SAS Café Lounge

Flyplassen i Bergen har lenge manglet lounge. I forbindelse med åpning av den nye terminalen har nå SAS åpnet en Café Lounge. Du får tilgang til denne etter samme kriterier som på andre flyplasser. SAS sine sølvmedlemmer har tilgang frem til 20. august.

Fikk du med deg at Widerøe kuttet sommerfordeler for sølvmedlemmer i Eurobonus? Du kan lese mer om dette her og diskutere det på vårt forum.

Har du besøkt den nye delen av Flesland? Del gjerne dine tanker i kommentarfeltet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *