SAS markerte oppstarten av ny rute til Boston

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

SAS har stort fokus på langrutenettet sitt for tiden. For kun få uker siden kunne selskapet feire åpningen av ruten mellom Stockholm og Los Angeles, og i september åpnet ruten til Hong Kong. I dag var turen kommet til å åpne den nye ruten fra København til Boston.

I den senere tid har SAS hatt fokus på nye ruter fra den svenske hovedstaden, Stockholm, men i går var turen kommet til å innvie en ny rute fra København. Destinasjonen er Boston, som vil bli trafikkert daglig med en innleid Boeing 737 fra PrivatAir.

USA’s ambassadør innvidde ruten
Selv om ruten vel egentlig mest er startet fordi SAS fikk et fly i overskudd efter den mislykkede satsningen mellom Stavanger og Houston, og dermed var bundet av en leiekontrakt på flyet fra PrivatAir, så var det naturligvis god grunn til å feire i går. Og det skjedde også med taler fra både SAS-sjef, Lars Sandahl Sørensen, direktør for Københavns Lufthavne Thomas Woldbye og ikke minst den amerikanske ambassadøren til Danmark, Rufus Gifford.

Ambassadør Gifford hadde ekstra grunn til å glede seg over ruteåpningen da den nettopp forbinder hans arbeidssted i København med hans hjemby Boston.

Spesial-innredet fly på ruten
Flyet som benyttes på ruten er en spesial-innredet Boeing 737, som vil ha både SAS Business og SAS Go seter ombord. Den populære Plus-klassen vil dog ikke være å finne på dette flyet. Mens SAS’ øvrige langrutefly har fått innstallert nye og ytterst komfortable seter i kabinen, så vil dette flyet ha en litt annen innredning med noe eldre Business Class seter. Ut over det vil det heller ikke finnes underholdningssystem ombord, men passasjerene vil derimot få utlevert iPads i begge klasser.

Flyet har tidligere været benyttet på den nå nedlagte ruten mellom  Stavanger og Houston, og i løpet av vinteren på kveldsavgangen til New York fra København. Frem til jul hadde flyet kun Business Class seter ombord, men det er nå blitt ombygd så der både er SAS Business og SAS Go klasse ombord. Kabinpersonalet er fra PrivatAir, men servicen ombord er den velkjente SAS-standard.

Flyet i SAS fargene er forsinket
Flyet som etter planen skulle benyttes på ruten er blitt forsinket fra teknisk vedlikehold og derfor vil der i starten bli benyttet et fly som ikke er malt i SAS sine farger. Dette flyet har i alt 92 seter, men flyet som senere overtar ruten har 86 seter – fordelt med 20 på SAS Business og 66 på SAS Go.

9 destinasjoner i USA
Ruten fra København til Boston er den niende SAS ruten til USA og bidrar til at SAS nå kan tilby ca. 6 800 flyvninger om året mellom USA og Skandinavia. I alt 1,6 millioner seter tilbys på disse rutene per år.

Først mellom Skandinavia og Boston
SAS er dermed også det første flyselskapet som flyr direkte mellom Skandinavia og Boston, men alene på ruten blir de ikke lenge. Om bare ganske få uker åpner også Norwegian deres rute mellom København og Boston. Denne flys dog bare én gang i uken, så hvor interessant denne blir for forretningsreisende må tiden vise. SAS flyr denne ruten alle ukens 7 dager.

10. destinasjon på vei senere i år
Senere på året kan SAS markere åpningen av enda en langrute. I september åpner SAS de nye rutene fra København og Oslo til Miami. Denne ruten skal flys med SAS’ egne fly, som er de større Airbus A330 og A340.

InsideFlyer var med på åpningen i Københavns Lufthavn, hvor det blant annet var taler, kanapeer og champagne til passasjerene i gaten.

Pindemadder og mousserende vin til passagererne i gaten inden afgang.
Kanapeer og musserende vin til passasjerene i gaten før avgang.
Rute SK927 snart klar til første afgang fra gate C26
Rute SK927 snart klar til første avgang fra gate C26
Den amerikanske ambassadør, Rufus Gifford og SAS-chef Lars Sandahl Sørensen får sig en snak inden talerne starter.
Den amerikanske ambassadør, Rufus Gifford og SAS-sjef Lars Sandahl Sørensen får seg en prat innen talene starter.
SAS-chef Lars Sandahl Sørensen holder tale inden første afgang til Boston.
SAS-sjef Lars Sandahl Sørensen holder tale innen første avgang til Boston.
USA' ambassadør i Danmark, Rufus Gifford ønsker SAS-chef Lars Sandahl Sørensen tillykke med den nye rute mellem København og Boston
USA’ ambassadør til Danmark, Rufus Gifford gratulerer SAS-sjef Lars Sandahl Sørensen med den nye ruten mellom København og Boston
USA's ambassadør i Danmark, Rufus Gifford, holder tale i gaten og ønsker SAS og Danmark tillykke med den nye rute.
USA’s ambassadør til Danmark, Rufus Gifford, holder tale i gaten og gratulerer SAS og Danmark med den nye ruten. Han setter personlig stor pris på ruten, da han opprindelig selv kommer fra Boston-området.
Direktør for Københavns Lufthavn Thomas Woldbye ønsker SAS tillykke med ruten.
Direktør for Københavns Lufthavn Thomas Woldbye gratulerer SAS med ruten.
Thomas Woldbye (Københavns Lufthavne), Rufus Gifford (USA's ambassadør i Danmark) og Lars Sandahl Sørensen (SAS chef) gør sammen med to SAS besætningsmedlemmer klar til at klippe snoren for at indvie den nye rute.
Thomas Woldbye (Københavns Lufthavne), Rufus Gifford (USA’s ambassadør til Danmark) og Lars Sandahl Sørensen (SAS-sjef) gjør seg klar til å klippe snoren for å innvie den nye ruten sammen med to av SAS sine ansatte.
Snoren er klippet og den nye rute mellem København og Boston er officielt indviet.
Snoren er klippet og den nye ruten mellom København og Boston er offisielt åpnet.
Passagererne fik pindemadder, drikkevarer og flag i gaten inden afgang.
Også de minste passasjerene var med på markeringen.
SAS-chef Lars Sandahl Sørensen, Karin Gert Nielsen fra Atlantic Link og USA's ambassadør i Danmark, Rufus Gifford inden afgang.
SAS-sjef Lars Sandahl Sørensen, Karin Gert Nielsen fra Atlantic Link og USA’s ambassadør til Danmark, Rufus Gifford innen avgang.
Den specialindrettede Boeing 737 fra Privatair hoder klar ved gaten.
Den spesialinnredede Boeing 737 fra PrivatAir står klar ved gaten.
Boarding til første afgang mellem København og Boston
Boarding til første avgang fra København til Boston
Afgangstiden nærmer sig
Avgangstiden nærmer seg
Passagererne går ombord til den første afgang til Boston
Passasjerene går ombord til den første avgangen til Boston
Push back cirka 5 minutter før planlagt afgangstid.
Push back cirka 5 minutter før planlagt avgangstid.
Privatairs Boeing 737 kører mod startbanen.
PrivatAir’s Boeing 737 ruller ut mod startbanen. Senere blir ruten betjent av et lignende fly med SAS farger.

 

Det var vår danske kollega Flemming Poulsen fra InsideFlyer.dk som var tilstede og som opprinnelig skrev denne artikkelen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *