Test: Comfort Hotel Grand Central, Oslo

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Hvis du vil bo på et hotell i Oslo som er nærme hovedstadens sentralbanestasjon kommer du neppe særlig nærmere enn Comfort Hotel Grand Central. Dette hotellet ligger nemlig integrert i den gamle Østbanehallen.

Hotellet er en del av Choice-kjeden som har et to-siffret antall hoteller i Oslo-området, under forskjellige brands. Mitt opphold var over to netter midt under VM i skiskyting, så det var relativt fullt på de fleste hotellene i Oslo disse dagene, og prisene var deretter.

Min booking
Det billigste rommet på hotellet ved mitt besøk var av kategorien «superior». Hotellet har også rom i kategoriene «standard» og «suite». «Superior» ligger da midt i mellom og hadde en pris på drøye 1900 kr per natt. En ganske stiv pris til å være på et Comfort hotell, men pris versus etterspørsel og så videre. Denne hotell-testen er basert på mine inntrykk etter oppholdet i et superior rom.

Første inntrykk
Man kommer til hotellets resepsjon på to måter. Enten utenfra, fra sjøsiden av bygningen, eller via Østbanehallen hvor man går gjennom «ute»serveringen til hotellets restaurant, Bella Bambina. Resepsjonsområdet er lyst og trivelig med flere sittegrupper og arbeidsbord. Hotellet byr sine gjester på gratis kaffe i resepsjonsområdet, eller du kan kjøpe annen drikke fra resepsjonen.

Selve resepsjonsdisken består av to arbeidsstasjoner, og det var ingen kø da jeg sjekket inn. Jeg har bare laveste nivå i hotellkjedens bonusprogram Nordic Choice Club, så noen oppgradering kunne jeg da heller ikke forvente.

Rommet
Det første rommet jeg fikk tildelt lå rett ved siden av et elektrisk rom. Allerede ute i korridoren hørte jeg en kraftig «dure-lyd» som var direkte plagsom. Og den var enda sterkere inne på rommet. Jeg tok derfor en rask beslutning om å vende tilbake til resepsjonen og klage min nød. Der ble det vist stor forståelse, men de hadde jo et problem siden hotellet var helt fullt i følge dem. Men de klarte allikevel å komme opp med et rom av tilsvarende type i femte etasje, som virkelig er en fredelig ende av hotellet med kun 4 rom. (Jeg fikk senere høre at noe hadde vært feil på det elektriske rommet og at de hadde måtte tilkalle elektriker for å fikse feilen.)

Rommet var lyst og trivelig med vinduer ut til to sider. Rommet mitt lå i hjørnetårnet på bygningen med fin utsikt over byen.

IMG_7414

Sengen var god og heldigvis var det en hel dobbeltseng. Jeg er sterk motstander av løsningen hvor to løse senger settes sammen til en dobbel. De glir for lett fra hverandre og gjør komforten mindre. I tillegg hadde gulvet et godt teppe og en grei tv-stol.

IMG_7415

For meg er skrivebord en viktig del av rommet, da jeg ofte må jobbe litt utover kveldene. Jeg liker godt løsninger hvor jeg kan se TV og bruke skrivebordet samtidig. Det ble dog litt vanskelig med den løsningen som var valgt for akkurat dette rommet.

Men jeg løste det ved å flytte skrivebordet og stolen ut til midt i rommet, foran sengen. Da fikk jeg det som jeg ville.

Men et ankepunkt har jeg mot skrivebordet. De fleste av oss skal gjerne bruke en medbrakt laptop når man arbeider på rommet. At hotellet da velger en fancy løsning av et skrivebord med to rader knotter over midten av bordet virker helt meningsløst. Jeg klarte dog å plassere laptop’en helt ute til siden av skrivebordet, men det var langt fra noen optimal løsning. Stolen som var til var også totalt ukomfortabel og skuffende dårlig.

IMG_7417

Badet var stort og fint med god plass i dusjen og mye gode håndklær. Dog er det ingen andre amenities på badet, men det er heller ikke å forvente på et Comfort hotel, da man vel kan regne dette hotell-brandet på tre stjerners nivå.

IMG_7418 IMG_7419

Det er heller ikke noen minibar på rommet. Men utenfor vinduet er det plass til å sette ut en pose. Det forutsetter da at temperaturen utenfor holder kjøleskapstemperatur.

Vær obs på at det rommet jeg bodde på var et superior rom. Jeg har bodd på standard rom tidligere, og flere av disse er riktig små. Ja, faktisk så små at jeg heller velger andre rom eller hoteller om det er eneste å velge i.

Frokost/Bar/Restaurant
Det er restauranten Bella Bambina som står for frokosten. Restauranten har også oppe til lunsj og middag, men er ikke drevet av hotellet selv.

Frokosten er rikholdig og holder god kvalitet. Jeg savnet riktignok noen varme retter som stekte poteter men det har jeg sikkert ikke godt av allikevel. Restauranten er ikke så stor, så i den travleste tiden på morgenen kan det være ganske så fullt der. Men siden mitt forrige besøk er det nå også mulig å benytte bordene ute i Østbanehallen, hvilket avhjelper situasjonen.

IMG_7452 IMG_7451 IMG_7450

Hotellet har ingen egen bar, men mineralvann, øl og vin kan kjøpes i resepsjonen og nytes i lobbyen eller tas med til rommet. For øvrig har jo Østbanehallen blitt en oase av steder for mat og drikke. Så tar man med det er det jo et stort utvalg av mat og drikke. Jeg smakte pizzaen hos Spuntino som var meget god, og på Royal Gastropub hadde de godt utvalg i øl og gode burgere.

Øvrige fakta om hotellet
Hotellet åpnet sine dører i 2012. Hotellet har 170 rom i tre kategorier og ligger sentralt i Oslo på sentralbanestasjonen i den historiske Østbanehall-bygningen.

Hotellet har et eget treningsrom liggende i etasjen over resepsjonen, men hvor man kan titte ned i lobbyen og vise versa. Treningsrommet er døgnåpent. Hotellet har også gratis wi-fi til sine gjester. Dette hadde en akseptabel hastighet.

Hotellets rompriser starter vanligvis fra 1 000 kr men avhenger av etterspørselen.

Oversikt

Fordeler

+ God service i resepsjonen
+ God sovekomfort
+ Sentral beliggenhet

Ulemper

- Tullete skrivebord
- Upraktisk innredning av rommet
- Høy rompris ved mitt besøk

Rommets komfort

Fasiliteter

Service

Frokost

Valuta for pengene

Overall Rating

Konklusjon

Å overnatte i et superior rom på dette hotellet er en helt grei opplevelse. Jeg forventer i utgangspunktet ikke mer enn et greit rom på et Comfort Hotell, men beliggenheten i Østbanehallen hever stedet i forhold til nær tilgang til mange restauranter, gode shoppingmuligheter og ikke minst kort vei til både tog, buss, trikk og taxi.

3.1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *