SAS med kutt i bonusopptjeningen hos Singapore Airlines og Ethiopian Airlines

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Fra og med den 1. februar endrer SAS opptjening av EuroBonus-poeng for flyvninger gjennomført på Star Alliance-partnerne Singapore Airlines og Ethiopian Airlines.

For bare knappe ni måneder siden økte SAS kostnaden for oppgradering med poeng med opptil 40% over natten, uten noen form for forhåndsvarsel. I 2014 gjennomførte selskapet massive kutt i opptjeningen på selskapets egne ruter, også den gang med bare litt over en måned forhåndsvarsel.

Denne gangen er det opptjeningen på to av partnerselskapene som blir redusert allerede fra den 1. februar, og SAS fortsetter den uheldige trenden med å endre opptjeningen med kort forvarsel.

Kort forhåndsvarsel

Endringene gjennomføres med tilsynelatende kort forhåndsvarsel, da nye opptjeningstabeller er gjeldende om litt over en uke. Endringene er ikke annonsert noe sted, annet enn på oversikten over opptjening for de to spesifikke partnerne, tilgjengelig på sidene til SAS.

Det er ukjent for InsideFlyer nøyaktig når disse sidene ble oppdatert, men dette ble først plukket opp i vårt forum sist torsdag, så det er å anta at endringene da var relativt nylig lagt inn på sidene.

Med tiden er endringer i bonusopptjening er naturlig, men det er uheldig når det gjennomføres med kort forhåndsvarsel.

Endringene

Både med Singapore Airlines og Ethiopian Airlines reduseres opptjeningen på flere av businessklasse-billettene fra 200% til 150% eller 125%.

Det vil si at om du flyr fra København til Singapore vil du før den 1. februar motta 12380 EuroBonus-poeng i klasse D med Singapore Airlines. Fra og med den 1. februar vil du i stedet motta 9285 EuroBonus-poeng.

Businessklasse ombord på Singapore Airlines A350. (Bilde: Singapore Airlines)

Med Ethiopian Airlines involverer alle endringene kutt i opptjeningen. Med Singapore Airlines er det også i all hovedsak også kutt, med unntak av bookingklassene S og T (begge er premium økonomi) som får en økning fra 100% til 125% opptjening. Verst går det derimot ut over bookingklasse L, som kuttes fra 100% til knappe 10% opptjening.

Ny og gammel opptjeningstabell for Singapore Airlines:

(Bilde: sas.no)

Gammel og ny opptjeningstabell for Ethiopian Airlines:

(Bilde: sas.no)

 

Det er vår forståelse at flyvninger gjennomført på eller etter den 1. februar vil få opptjening etter nye tabeller, uavhengig av om billetten ble bestilt før endringene ble annonsert.

Tips: Ønsker du å undersøke opptjeningen i spesifikke bookingklasser hos forskjellige partnere, kan wheretocredit.com være et nyttig verktøy. Her finner du en oversikt over tilgjengelige programmer du kan velge å tjene bonuspoeng for en reise, sammen med opptjeningen for de forskjellige programmene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *