SAS med i nordisk samarbeid om el-fly

SAS el-fly

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Nå lanseres en nordisk satsing for å framskynde utviklingen av el-fly. Finansiert av Nordic Innovation (en organisasjon under Det Nordiske Ministerråd) skapes en plattform som samler SAS og andre nordiske aktører.

Nettverket, NEA, skal organisere workshops for å bygge kunnskap og relasjoner i Norden. Nettverket har per i dag elleve medlemmer, Air Greenland, Avinor, Braathens Regional Airlines, El-fly AS, Finnair, Heart Aerospace, Iceland Air, NISA (Nordic Innovation Sustainable Aviation), RISE, SAS og Swedavia.

Vi skal være et nordisk nettverk som arbeider bredt, med både infrastruktur, industrispørsmål og nye handlingsmodeller, sier Maria Fiskerud, prosjektleder for The Nordic Network for Electric Aviation (NEA).

Bærekraftig luftfart

Initiativet har fire fokusområder med tydelige målsetninger for å skynde på fremveksten av el-fly; en nordisk standard for el-flyets infrastruktur, handlingsmodeller for å koble regioner sammen, utvikle teknologi for nordisk klima og skape europeisk og globalt samarbeid.

– Omstillingen til en langsiktig bærekraftig luftfart er et eksistensielt spørsmål for oss. Derfor er det viktig for oss å sammen med øvrige aktører dele kunnskap for å påskynde utviklingen av kommersielle el-fly. Vi har høye ambisjoner i våre bærekraftmål. Vi samarbeider allerede i dag med blant annet Airbus om elektrifisering av fly, sier Lars Andersen Resare i SAS.

Foto: SAS

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *