Singapore Airlines med direkterute til Seattle

Seattle

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Flyselskapet Singapore Airlines annonserte denne uken at de vil starte direkteflygninger til Seattle høsten 2019. Ruten skal ha fire ukentlige rotasjoner og blir flyselskapets fjerde direkterute til USA.

Moderne fly med bedre drivstofføkonomi og lenger rekkevidde gjør at flere flyselskap satser på lengre ruter som tidligere ikke var lønnsomme eller rett og slett ikke mulig å nå. Singapore Airlines startet forrige måned opp direkteflygninger mellom Singapore og New York, som er verdens lengste kommersielle flyrute. Nå står Seattle for tur.

– Vår nye direkterute til Singapore bekrefter vår strategi om å vokse i det viktige amerikanske markedet og ekspandere nettverket vårt, sier Goh Choon Phong, administrerende direktør i Singapore Airlines. – Den nye ruten vil også styrke Singapores posisjon som hub ved å gi kundene våre raskere og enklere forbindelser fra viktige markeder som Sørøst-Asia, Sør-Asia og Australia til Nord-Amerika.

Airbus A350-900

Den nye ruten til Seattle skal betjenes med flytypen Airbus A350-900. Flytypen har høy kapasitet, lang rekkevidde og bedre driftsøkonomi enn eldre flytyper, noe som gjør den velegnet for lengre ruter. Singapore Airlines bruker denne flytypen på flere av sine lengste flyruter. Siden avstanden til Seattle «bare» er rundt 8000 nautiske holder det imidlertid med en vanlig Airbus A350-900. På ruten til New York brukes A350-900ULR-varianten med ekstra lang rekkevidde. Singapore Airlines oppgir ikke flytid på den nye ruten, men vi anslår at det kan være snakk om en flytid på rundt 15 timer.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Singapore Airlines Airbus A350-900ULR er konfigurert med 42 seter i business class, 24 seter i premium økonomi og 187 seter i økonomiklasse.

Oppstart i september 2019

Første avgang med Singapore Airlines rute SQ28 er satt til 3. september 2019. Etter planen skal ruten flys med tre ukentlige rotasjoner med avgang fra Singapore kl. 09:25 tirsdag, torsdag og lørdag, med ankomst i Seattle kl. 09:05 samme dag. Returflygningen vil gå fra Seattle kl. 10:40 med ankomst i Singapore kl. 17:30 dagen etter. Fra oktober 2019 vil det også legges inn en fjerde avgang på søndager.

De første billettene legges ut for salg 7. november 2018.

Satser stort på USA

Seattle er en av de raskest voksende byene i USA med en sterk og variert økonomi. Byen huser hovedkvarteret til mange store amerikanske bedrifter, men har også drevet fram mange gründerbedrifter. Seattle har også blitt en populær turistdestinasjon med yrende kulturliv, vakker natur og som inngangsport for turer videre til Alaska.

Seattle
Foto: skeeze / Pixabay

Det nye ruten til Seattle er Singapore Airlines femte rute til USA, som er blitt et viktig marked for flyselskapet. Fra før betjener flyselskapet Houston, Los Angeles, San Fransisco og New York med flygninger til både Newark og JFK. Singapore Airlines startet for en måneds tid siden daglige direkteflygninger til New York og hadde denne uken sin første direkteavgang til Los Angeles. Begge disse rutene flys med Airbus A350-900ULR som Singapore Airlines er lanseringskunde for.

Singapore Airlines vil fra og med 28. november i år øke frekvensen på San Fransisco-ruten til 10 ukentlige avganger. Flyselskapet vil da totalt 53 ukentlige avganger fra Singapore til USA.

Singapore Airlines sitt business class-produkt regnes for å være et av de beste i markedet. Du kan lese hva vi synes da vi testet flyselskapet på ruten mellom København og Singapore tidligere i år.

Forsidefoto: 12019 / Pixabay

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *