Norwegian vokser og forbedrer punktligheten i Oktober

Norwegian fortsetter å vokse

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Stadig flere velger å fly med Norwegian. Totalt valgte nesten 3,4 millioner passasjer å reise med selskapet i oktober, en økning på 8 prosent fra samme periode i fjor.

Totalt 3 388 898 passasjerer reiste med Norwegian i oktober, 240 387 (8 prosent) flere enn samme måned i fjor. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 25 prosent og kapasitetsveksten (ASK) med 29 prosent. Fyllingsgraden var 85 prosent i oktober.

– Veksten er størst på selskapets langdistanseruter og etterspørselen er stabilt god. I tråd med strategien, vil nå veksten flate ut framover. Vi går nå inn i en periode preget av generelt lavere etterspørsel, tøff konkurranse og høy oljepris, noe som gjør at det blir enda viktigere å fortsette arbeidet med å redusere selskapets kostnader, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Forbedret punktlighet

Generelt er utviklingen i yield positiv, men påvirkes av økt gjennomsnittslengde per flygning. Ettersom inntekten per passasjerkilometer er lavere på lengre flyvninger, faller selskapets yield når langdistanserutene utgjør en økende andel av den totale trafikken.

Norwegian gjennomførte 99,4 prosent av de planlagte flygningene i oktober. Punktligheten var på 79,7 prosent, opp 1,4 prosentpoeng fra samme periode i fjor.

Norwegians flåtefornyelse fortsetter i 2018. Selskapet fikk levert to fabrikknye Boeing 737 MAX 8 denne måneden. Totalt for året får Norwegian levert 11 Boeing 787-9 Dreamlinere, 12 Boeing 737 MAX 8 og to Boeing 737-800. Med en gjennomsnittsalder på 3,7 år, er Norwegians flyflåte blant de mest moderne og miljøbesparende i verden. Det aller viktigste et flyselskap kan gjøre for å redusere utslippene, er å investere i ny teknologi og nye fly.

Norwegian Reward

Norwegian Reward lar deg nå målet om drømmeferien litt raskere. Du opptjener du CashPoints og fordeler når du flyr og når du kjøper produkter og tjenester fra samarbeidspartnere. Les gjerne vår Norwegian Reward-guide og vår guide til Norwegiankortet, og se hvordan du får mest mulig ut av medlemskapet ditt. Er du ikke medlem enda er det raskt, enkelt og helt gratis å melde seg inn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *