Singapore Airlines med ny champagne i Business Class

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Singapore Airlines øker kvaliteten på champagnen som serveres i deres Business Class. Selskapet har inngått en ny avtale med champagneprodusenten Taittinger, om intet mindre enn 164 000 flasker av de edle dråpene. Bonusfebers redaksjon var ikke vanskelige å be da vi fikk invitasjon til prøvesmaking av den nye champagnen denne uken.

Inntil nylig har man blitt tilbudt champagnen Bollinger Special Cuvee når man har fløyet med Singapore Airlines i deres prisbelønnede Business Class. Nå har det imidlertid blitt bestemt at eksklusiviteten på det sprudlende fludiumet skal økes. Etter en omstendelig prosess med mange blindsmakinger av selskapets ekspertpanel, falt valget til slutt på Taittinger Prélude Grands Crus. Smaken har selvsagt mye å si når man skal velge ut en ny champagne, men det er også andre faktorer som spiller inn. Taittinger er et familieeid selskap som har kvaliteter og et image som Singapore Airlines kan identifisere seg med, som igjen bidro til at valget falt på denne produsenten.

Taittinger Prélude Grands Crus
Taittinger Prélude Grands Crus

Taittinger Prélude Grands Crus produseres utelukkende av druer fra deres Grand Cru-vinmarker, og den er lagret i fem år. Druene består av 50% Chardonnay og 50% Pinot Noir. Singapore Airlines er det eneste flyselskapet som serverer denne champagnen ombord.

Prøvesmakingen innebar å sammenligne denne champagnen opp mot flere andre champagner fra Taittinger. Prélude’en har faktisk litt mer sukker enn de øvrige champagnene, noe man ikke merker på smaken i det hele tatt. Taittinger Prélude har fine bobler og en lys farge med frisk duft. Smaken har innslag av frukt og blomstertoner, med en fremtredende syrlighet. Smaken er intens og langvarig, og egner seg derfor til servering i flykabiner med lav luftfuktighet.

Prøvesmakingen fant sted i lokalene til Fondberg AS, som er vingrossist med blant annet Taittinger i porteføljen. Morten Lillenes, salgssjef i Fondberg, foresto prøvesmakingen og informerte om Taittingers historie og de forskjellige champagnene. Salgssjefen i Singapore Airlines i Norge, Henrik Hanevold, informerte om Singapore Airlines generelt, og Business Class spesielt.

Visste du for eksempel at Singapore Airlines kjøper vin for over 100 millioner kroner i året? Den innkjøpte vinen består av intet mindre enn 194 000 flasker champagne hvert år. Avtalen med Taittinger er på 164 000 flasker, av et totalt opplag på 250 000 i året. De får rett og slett ikke lov til å kjøpe mer! Ekspertpanelet til Singapore Airlines smaker forøvrig på over 1000 viner i året. Det er altså et ikke ubetydelig nåløye man må gjennom for å få sin vin servert ombord.

I bildekarusellen nedenfor kan du se flere bilder fra champagnesmakingen.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Taittinger Prélude Grands Crus koster kr. 489,90 på Vinmonopolet.

Klikk her for å lese vårt intervju med Henrik Hanevold.

Vi har testet Singapore Airlines Business Class på følgende flytyper:
Airbus A380
Boeing 777-300
Boeing 777-200
Boeing 777-200 regionalt

Her kan du dele erfaringer med Singapore Airlines.

Klikk her for øvrige artikler om Singapore Airlines.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *