Qatar Airways til topps i World Airline Awards 2019

Airlines of the year Qatar Airways

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Toppledere fra flyselskaper I hele verden var i går samlet da World Airline Awards ble avholdt under Paris Air Show. I år var det Qatar Airways som stakk av med utmerkelsen verdens beste flyselskap. Det er femte gangen flyselskapet mottar denne prisen.

Den er den 19. gangen World Airline Awards avholdes og konkurransen kan på mange måter sies å være luftfartens svar på Oscar-utdelingen. Kåringen er basert på tilbakemeldinger fra mer enn 21 millioner reisende over hele verden. Mer enn 300 flyselskaper var representert i spørreundersøkelsen som ble utført fra september 2018 til mai 2019.

Verdens beste flyselskap Qatar Airways
Qatar Airways vant hele fire utmerkelser i SKYTRAX World Airline Awards, inkludert World’s Best Airline. Foto: Qatar Airways

Som vanlig har ingen av de norske flyselskapene hevdet seg i toppen. Norwegian må nøye seg med en 39. plass, mens SAS ligger helt nede på 65. plass. Norwegian kan imidlertid si seg godt fornøyd med å få en tredjeplass blant verdens beste lavprisselskaper.

Qatar Airways til topps

Konkurransen om topplasseringene i World Airline Awards er beinhard. Selv om det ikke egentlig kom noen store overraskelser i hvilke selskap som nådde topp 10-listen, er det noen omrokkeringer i toppen i forhold til i fjor. Fjorårets vinner Singapore Airlines må i år se seg slått av Qatar Airways, som i fjor måtte nøye seg med en andreplass. Flyselskapet kan i tillegg smykke seg med titlene World’s Best Business Class, World’s Best Business Class Seat og Best Airline in the Middle East.

– Vi er svært glade for å bli globalt anerkjent blant våre kunder med disse fire prestisjetunge prisene. Å være første flyselskap som vinner utmerkelsen for årets flyselskap fem ganger er en viktig milepæl for oss. At vi i tillegg vinner tre andre viktige Skytrax-priser beviser den utrettelige innsatsen til hele Qatar Airways-teamet. Dette er et stolt øyeblikk for flyselskapet vårt som har satt standarden for innovasjon og service i vår bransje, sier Akbar Al Baker, administrerende direktør i Qatar Airways.

Selv om Singapore Airlines i år «bare» er verdens nest beste flyselskap, mottok de førsteplass i den viktige umerkelsen World’s Best Cabin Crew. Selskapet vant også prisene for beste first class, beste first class-sete og beste flyselskap i Asia.

Her er vinnerne

World’s Top 10 AirlinesWorld's Best Airline Qatar Airways

1. Qatar Airways
2. Singapore Airlines
3. ANA All Nippon Airways
4. Cathay Pacific
5. Emirates
6. EVA Air
7. Hainan Airlines
8. Qantas Airways
9. Lufthansa
10. Thai Airways

World’s Best Cabin StaffWorld’s Best Cabin Staff Singapore Airlines

1. Singapore Airlines
2. Garuda Indonesia
3. ANA All Nippon Airways
4. Thai Airways
5. EVA Air
6. Cathay Pacific
7. Hainan Airlines
8. Japan Airlines
9. Qatar Airways
10. China Airlines

World’s Best Low-Cost AirlinesWorld’s Best Low-Cost Airline AirAsia

1. AirAsia
2. easyJet
3. Norwegian
4. Southwest Ailines
5. AirAsiaX
6. Jetstar Airways
7. WestJet
8. Indigo
9. Ryanair
10. Eurowings

World’s Cleanest AirlinesWorld’s Cleanest Airline Eva Air

1. EVA Air
2. Japan Airlines
3. ANA All Nippon Airways
4. Singapore Airlines
5. Asiana Airlines
6. Hainan Airlines
7. SWISS
8. Cathay Pacific
9. Qatar Airways
10. Lufthansa
Du finner fullstendig oversikt over alle kategorier og vinnere på SKYTRAX World Airlines Awards sine nettsider.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *