Sofitel, London Heathrow

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

London Heatrow flyplass har massevis av hoteller som er lokalisert like ved og rundt flyplassen og det er lett å bli forvirret i jakten på det rette hotellet. Sofitel er ett av kun få hotell som har direkte tilknytning til noen av Terminalene ved flyplassen, noe som kan være en kjempefordel når du har utreise en tidlig morgen.

Sofitel, som har mer enn 600 rom, ligger med direkte forbindelse til Terminal 5 og er forbundet til denne via en overbygget gangvei, spaserturen tar deg bare 5 – 6 minutter. Fra avgangshallen må du ta heis opp til parkeringsplanet før du tar fatt på gangveien som i den siste delen før du entrer hotellet har flott belysning og teppe på gulv. Fra Terminal 5 har du gratis transport med tog til de øvrige terminalene.

Gangveien fra Terminal 5
Gangveien fra Terminal 5

 

Når du entrer hotellet oser det av stil og eleganse. Her er blankpolert marmor, skinnende glass og en rosa belysning som bidrar til et bra førsteinntrykk. Herfra velger du rulletrapp eller heis ned til hotellresepsjonen.

Inngangen når du kommer fra Terminal 5
Inngangen når du kommer fra Terminal 5

 

Vi ankom hotellet sent på ettermiddagen etter en veldig lang flyreise og vi var følgelig ganske slitne. Det var ingen kø ved resepsjonen og den unge og veldig hyggelige kvinnelige resepsjonisten sjekket oss overraskende fort inn mens hun ga en del praktisk informasjon og spurte om vi trengte vekking neste morgen.
Resepsjonsområde er veldig flott å se til og her er flere flotte utsmykninger samt arkitektoniske trekk som setter et flott preg på området. Du finner også sittegrupper samt noen butikker på dette planet.

Resepsjon
Resepsjon

 

Etter kort tid var vi på vei mot rommet. Hotellet er oppført i flere blokker som ligger ved siden av hverandre, alle blokkene ligger under samme tak. Blokkene er forbundet med gangveier på flere plan, slik som vist på bildet under.

Gangvei mellom blokkene
Gangvei mellom blokkene

 

Tiltros for at hotellet ikke er direkte gammelt ga vårt rom inntrykk av at det er et litt aldrende hotell, materialvalg og stil er nok delvis med på å bidra til dette inntrykket. Rommet hadde teppe på gulv mens veggene var tapetsert.
Sengen er noe av det første jeg sjekker på et hotellrom, noe jeg også gjorde her. Den så litt enkel ut, men den var kjempegod å ligge i. Den var pyntet med et grått og blått teppe, var utstyrt med to gode puter samt en dobbeldyne. Sengegavlen var en trekonstruksjon med påmontert brune skinnpolstringer, leselys var også montert på sengegavlen. På hver side av sengen sto nattbord med massiv steinplate på toppen. To solide nattbordlamper var plassert på steinplaten.
Lysstyringspanel fantes på begge sider av sengen.

Veldig god seng
Veldig god seng

 

En god stol med tilhørende fotskammel, begge i skinn sto plassert ved siden av sengen langs med vinduene sammen med et lite rundt trebord. Stolen ga inntrykk av å være godt brukt, med andre ord, den så litt sliten ut.

Godstolen er på plass
Godstolen er på plass

 

På motsatt vegg av sengen sto et skrivebord med en tilhørende vippestol på hjul. På skrivebordet fantes allslags informasjon, telefon og skrivebordsbelysning. Et stort speil var montert inn i en møbelkonstruksjon som sto i stil med skrivebordet. En stor flatskjerms TV var også montert på en matchende møbelplate som hang på veggen, kanalutvalget var veldig bra.

Fjernsyn og arbeidsbord
Fjernsyn og arbeidsbord

 

Til venstre for fjernsynet var det plass for en stor koffert, under fantes en skuff. Neste seksjon var minibaren, eller rettere sagt, det som engang har vert minibar, for inni denne sto det bare to flasker med vann men de var nå gratis. Også et høyskap er det funnet plass til, dette inneholdt ekstra pute, tøfler, strykebord og strykejern.

Plass for koffert
Plass for koffert

 

Bak inngangsdøren sto en vannkoker og et lite tilbehør av kaffe og te. Også glass og en beholder for isbiter var tilgjengelig.

Vannkoker og kopper
Vannkoker og kopper

 

Badet var litt lite men det var innholdsrikt og må sies å være ganske moderne. Her var selvsagt fliser på både gulv og vegger, spotter i tak, servant nedfelt i en sort steinplate som sto i stil med gulvflisene samt et stort vegg til vegg speil som var inn fliset i veggen. Dusjen var lokalisert i en slags nisje med glassdør i front. Toalettet var vegghengt og til tross størrelsen på badet var det også funnet plass til et badekar. Gode kluter, handklær og badehåndklær fantes i rikelig mengder mens det var litt sparsomt med såper og kremer.

Servant og stort speil
Servant og stort speil

 

Dusj
Dusj

 

 

 

 

 

Oversikt

Fordeler

- Tilknyttet Terminal 5 via en overbygget gangvei
- Barer og restauranter
- Flott og moderne bad
- Gratis wifi

Ulemper

- Veldig dyrt
- Litt små rom
- Tom minibar

KOMFORT/ROM

FASILITETER

SERVICE

VALUTA FOR PENGENE

Overall Rating

Konklusjon

Formålet med besøket var vente på fly neste morgen, det ble derfor lite utforskning og mye soving under besøket. Fellesarealer ser moderne og flotte ut mens rommet så egentlig litt slitent ut, og jeg hadde litt større forventninger til dette hotellet. Beliggenheten er perfekt dersom du har tidlig utreise fra Terminal 5.
Det som trekker hotellet mest ned er den høye prisen.

3.5

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *