Spirit Airlines satser videre på Airbus A320neo

Spirit Airlines Airbus A320neo

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Det amerikanske lavprisselskapet har inngått en intensjonsavtale med Airbus om levering av opptil 100 nye fly i A320neo-familien.

Airbus A320neo holder stand som en av verdens mest populære flytyper med mer enn 6650 bekreftede bestillinger fra mer enn 100 forskjellige kunder over hele verden. Boeings problemer med den konkurrerende 737 MAX-serien har sannsynligvis bidratt å gjøre flytypen enda mer populær. Spirit Airlines’ eksisterende flåte består utelukkende av Airbus A320neo-maskiner og det kommer derfor ikke som noen stor overraskelse at flyselskapet satser videre på denne flytypen også i fremtiden.

– A320-familien har vært en solid plattform for den fantastiske suksessen Spirit har opplevd de siste årene, ifølge Christian Scherer i Airbus. – Vi setter veldig pris på selskapets entusiasme rundt vår A320neo-familie og vi ser fram til å få være en av Spirits viktigste samarbeidspartnere i mange år framover.

Made in America

Intensjonsavtalen mellom Airbus og Spirit Airlines omfatter en miks av A319neo, A320neo og A321neo. Bestillingen kommer i tillegg til en eksisterende ordre på 55 A320neo, hvorav 13 fly allerede er levert. Avtalen omfatter i tillegg en opsjon på ytterligere 50 fly.

Flyene som leveres til Spirit Airlines bygget på Airbus nye fabrikk i Mobile, Alabama. Det aller første flyet som ble bygget på denne fabrikken for to år siden, ble også levert til Spirit Airlines.  

– Denne nye bestillingen representerer nok en milepæl for Spirit, sier Ted Christie, Chief Executive Officer i Spirit Airlines. – Med en større flåte kan vi fortsette å vokse og utvide vårt nettverk i USA, Latin-Amerika og Karribien. Vi ser fram til å jobbe videre med Airbus for å ferdigstille denne avtalen.

Forsidefoto: © Airbus S.A.S. 2019 / grafikk fra FIXION / foto fra dreamstime.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *