Superior+-rom på Clarion Hotel Copenhagen Airport

Clarion Hotel Copenhagen Airport

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Vår danske kollega Henrik Olsen har testet Clarion Hotel Copenhagen Airport. Vi har oversatt anmeldelsen hans til glede for våre norske lesere.

Påskeaften sjekket jeg inn på Clarion Hotel Copenhagen Airport. Her skulle jeg ha én overnatting hvor jeg skulle få lov til å prøve et av de nye Superior+-rommene.

Superior+-rommene ligger i 12. etasje der det tidligere var lounge for gjester med elitestatus eller de dyreste romkategoriene. Da Nordic Choice Hotels overtok hotellet fra Hilton ble det raskt besluttet å stenge lounge og bygge flere rom. Det er en av disse nyrenoverte rommene vi overnatter i ved dette besøket.

Allerede når du kommer inn i lobbyen kan du se at hotellet er bygget om og renovert for å passe med profilen Clarion-hotellene står for. Hotellet fremmer en noe mer moderne profil, noe man blant ser fra et DJ-dekk med Clarion-logo i restaurant- og barområdet.

Lobby/resepsjon
Lobby og resepsjon har fått en skikkelig ansiktsløftning og nye møbler

Det var ingen kø ved innsjekking så vi fikk raskt utlevert nøkkelkort. Rommet ligger i 12. etasje, som er hotellets øverste etasje.

Rommet

Vi ble tildelt rom 1223, som er en av de fem nye Superior+-rommene som er bygget der loungen lå da dette var et Hiltonhotell.

Selve rommet er 33 kvadratmeter stort og er dermed ikke av de største rommene du kan få ved hotellet, men rommene er helt nye og har enorm takhøyde. Rommet er innredet med en stor dobbeltseng, skrivebord, ergonomisk stol og flatskjerm-TV.

Dobbeltseng og lenestol
Sengen med lenestolen i hjørnet ved vinduet

Skrivebord

Store, lydisolerte vinduer, som strekker seg fra gulv til tak, slipper inn masse dagslys. Vil du trekke for gardinene gjøres dette automatisk fra et panel ved sengen. Det er ganske behagelig å kunne ligge i sengen og se gardinene åpne seg, og slippe solen inn om morgenen – bare ved å trykke på en knapp.

Badet er romslig og det er plass til både badekar og separat dusj.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Bor du på et Superior+-rom er frokost inkludert i prisen.

Utsikten fra rommet er det ingenting å si på. Man har fantastisk utsikt til Øresundbroen, flyplassen og helt over til Malmø.

Utsikt fra rommet
Du får utsikt over Øresund og flyplassen, og hvis du er heldig vindretninger er riktig kan du se Emirates Airbus A380 lande fra rommet ditt.

Bor du på hotellet over flere dager får du også muligheten til å bidra til å vare på miljøet ved å avstå fra rengjøring av rommet. Et godt tiltak, men av erfaring med lignende tiltak andre steder, tror vi nok det ville fått større oppslutning om man fikk noen ekstra bonuspoeng ved å stå over rengjøringen.

Dropp rengjøring, spar miljøet
Skal du bo på hotellet over flere netter kan du spare miljøet ved å droppe rengjøring av rommet.

Rommet har også minibar og mulighet for å lage te og kaffe.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Noen småting

Det er noen små mangler som ikke burde være der når man designer et helt nytt hotellrom. Det er for eksempel ingen USB-uttak i veggen for å lade de etter hvert mange elektroniske dingsene man har med seg på tur. Dette kunne med fordel vært montert både ved sengen og ved skrivebordet, hvor det kun er en vanlig stikkontakt. Disse er heller ikke universelle, så internasjonale reisende må ha mange reiseadaptere med seg for å kunne lade flere enheter samtidig.

Restaurant og bar

Vi spiste middag på hotellet, siden Clarion ofte ansetter svært gode kokker. De avholder blant annet også intern Nordic Choice Masterchef-konkurranse, hvor en ung kokk fra Clarion Hotel Copenhagen Airport stakk av med seieren i 2017.

I tillegg var det i anledning påsken 20% rabatt på mat og drikke. Dette gjorde at prisnivået ble ekstra behagelig. Prisen på maten var i det øvre sjiktet sammenlignet med hva du ellers finner i København, så det er bare beliggenheten ved flyplassen som rettferdiggjør prisnivået.

Meny
Menyen i hotellrestauranten

Siden sønner min var litt utålmodig denne lørdagskvelden droppet vi tasting-menyen, men fikk vite fra nabobordet at denne var svært bra. Den skal vi definitivt prøve neste gang. I stedet ble det Ribeye på de voksne og barnemeny på guttungen. Barnemenyen koster bare 65 kroner og inneholder både hovedrett og dessert.

Ribeye
Vi fikk servert en smakfull og godt tilberedt Ribeye. Prisen tatt i betraktning kunne serveringen vært litt større.

Siden hovedetasjen fortsatt er under renovering, er baren stengt og midlertid flyttet ut ved siden av restauranten. Det var derfor ikke like hyggelig å sitte i, men servicen var likevel god.

Frokosten hadde jeg høye forventinger til, med fokus på kvalitet og gode råvarer, med mange økologiske alternativer. Jeg ble ikke skuffet, frokosten hadde det meste. Det eneste jeg savnet var muligheten til å få tilberedt omelett og andre typer egg, i tillegg til kokte egg og eggerøre.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Andre fasiliteter

Vi ville gjerne prøve hotellets saltvannsbasseng som ligger i tilknytning til Ni’mat Spa & Massage i hotellets andre etasje. Dessverre kostet dette 195 kroner per person, og spa- og bassengområdet gir dessuten ikke adgang for barn under 16 år.

Det vil absolutt vært et pluss om dette var inkludert for Superior+-gjester eller som en Nordic Choice Club medlemsfordel. Det trekker litt ned på totalopplevelsen at dette ikke er tilfelle og at det ikke finnes noe tilbud for barnefamilier. Du vil derimot få gratis tilgang til området om du kjøper en av de mange behandlingene som tilbys av Ni’mat Spa & Massage. Vi forventer imidlertid at det nye hotellet som bygges like ved siden av vil tilby gratis basseng.

Det er veldig fint for en barnefamilie som skal ut å fly og kunne benytte seg av et basseng og på den måtte kunne svi av litt overskuddsenergi.

Trene kan du imidlertid gjøre gratis. Hotellet har et velutstyrt treningsrom med apparater for både styrke- og kondisjonstrening.

Konklusjon

Clarion Hotel Copenhagen Airport er et godt valg om du har en tidlig avgang eller sen ankomst. Det er svært behagelig å starte dagen med fem minutters gangavstand til innsjekk og sikkerhetskontroll. I tillegg er servicen god og rommet vi bodde på var helt topp.

Nordic Choice Hotels har ofte kampanjer med gode tilbud. Da er det mulig å finne priser fra 1400 til 1700 kroner per natt.

Denne anmeldelsen ble først publisert på InsideFlyer.dk.

Foto: Henrik Olsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *