Den Svenske staten velger Lufthansa

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Lufthansa og flyselskapene i Lufthansa-gruppen har igjen vunnet konkurransen om å levere flyreiser til statsansatte på tjenesteriser til Nord-Amerika og Europa.

Avtalen omfatter alle offentlige etater, høgskoler og universiteter om internasjonale flyvninger fra Stockholm, Göteborg, Linköping og København. Internasjonale langdistanse flygninger flys med energieffektiv A380 og Boeing 747-8i. For europeiske short-haul Lufthansa var tidligere i år, den første i verden til å innfase Airbus A320neo. Flyet har nesten 50 prosent mindre støy og 15 prosent lavere drivstofforbruk og utslipp av karbondioksid enn forgjengeren.

«Den svenske staten er en av Lufthansas største kunder, og vi er veldig stolte over å nok en gang ha tillit til å fly landets embetsmenn og politikere over Atlanteren og i Europa. Takket være vår langsiktige satsing på høy kvalitets huber, nye drivstoffeffektive fly og mange avganger, kan vi møte kravene den svenske regjeringen stiller sine flyselskaper i en stadig mer globalisert verden, »

Gabriel Leupold, Nordic manager for Lufthansa.

2 årig avtale

Avtalen som er forhandlet av «Kammarkollegiet» på vegne av den Svenske staten, trer i kraft 01.10.2016 og er gyldig i to år. Det inkluderer også et stort antall utvalgte destinasjoner i Afrika, Asia, Australia og Sør-Amerika. I fjor høst fikk Lufthansa utmerkelsen «Europas ledende flyselskap» i konkurransen World Travel Awards. Det er også det eneste europeiske flyselskapet blant verdens topp ti ifølge organisasjonen Skytrax.

Den Svenske staten eier omlag 21,4% av aksjene i flyselskapet SAS.

Kilde: Pressemelding Lufthansa

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *