Test: Hilton Phuket Arcadia Resort & Spa

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Phuket i Thailand har vært en feriefavoritt for skandinaver i mange år, og egentlig med god grunn. Phuket kan by på et behagelig klima store deler av året, flotte strender, lave priser og vennlig befolkning. For undertegnede var dette første gang i Thailand, og når vi også reiser med en liten gutt på under 2 år så var viljen til å finne et hotell med brukbar standard ganske stor. 

Fruktfatet var en del av velkomsten til hotellet. Foto: Rolf A. H. Gjerdsjø
Fruktfatet var en del av velkomsten til hotellet.
Foto: Rolf A. H. Gjerdsjø

Hilton HHonors kjørte kampanje med doble poeng i ukedager og triple poeng i helgene, så veien innom hilton.com ble ganske kort – og den som leter, den finner. Hilton Phuket Arcadia Resort & Spa kunne by på 84 kvadratmeter suite til ca. 84.000 baht (ca. 20.000 kroner) for 11 netter, inkludert frokost.

Vi bestilte transport fra flyplassen via et tilbud vi fikk fra hotellet – slett ikke billigste alternativ med nesten dobbel pris av taxi, men etter rundt 15 timers reise med småbarn så er det i grunn en pris man betaler med glede for effektiv og komfortabel transport. Vi ble hentet i en Toyota Fortuner SUV, hvor det var satt inn barnesete til jr., og transporten til hotellet tok en times tid. Sjåføren brukte også tiden til å fortelle om ting å gjøre mens vi var på ferie, og selv om ikke hodet greide å ta til seg all informasjon, så var det nyttig og trivelig. Hotellet ligger forøvrig ca. 15 minutters tur i tuktuk fra sentrum av Patong.

Foto: Hilton
Foto: Hilton

Da vi ankom hotellet var klokken rundt 11, noe som jo er godt før innsjekk. Ved resepsjonen kunne hotellet meddele at rommet vårt ikke overraskende ikke var klart ennå, men at de hadde et annet midlertidig rom i 10. etg i Lotus Wing til oss i mellomtiden – det er en veldig hyggelig service, og en god start på oppholdet. Å bruke noen timer på å sove da vi kom frem passet ypperlig. Da rommet vårt ble klart i 17-tiden på ettermiddagen så viste det seg at det ikke var lange veien å gå, faktisk snaut 20 meter.

Foto: Rolf A. H. Gjerdsjø
Foto: Rolf A. H. Gjerdsjø

Suiten var preget av å være godt vedlikehold, der stilen balanserer fint mellom vestlige krav og en mer lokal smak. Det er separat soverom og stue, der særlig soverommet er overraskende stort. Et forholdsvis stort bad, et ekstra toalettrom, en liten kjøkkenkrok og todelt veranda gjorde at de 84 kvadratmetrene var godt utnyttet og suiten føltes veldig romslig. Senga var stor, meget behagelig, hadde en stor mengde puter i varierende størrelser, så det var ingenting å si på komforten. Rommet hadde også 230V stikkontakter som passet overens med europeiske støpsler, noe som unektelig var ganske praktisk.

Foto: Rolf A. H. Gjerdsjø
Foto: Rolf A. H. Gjerdsjø

Hotellet har 5 restauranter, en café samt roomservice, og alt holdt et gjennomgående godt nivå. Servicen var helt upåklagelig, og spesielt for oss som reiste med en liten gutt. Personalet (dette gjelder overalt, ikke bare i restaurantene) var veldig oppmerksomme på ham, og skjemte ham egentlig bort ved stort sett hver eneste måltid – det gjør oppholdet for oss foreldre også mye mer avslappende og trivelig. Prisnivået på hotellets restauranter er ikke overraskende betydelig høyere enn på restaurantene langs Karon Beach, men av hensyn til enkelhet, servicenivå og selve maten så ble majoriteten av måltidene inntatt på hotellet. Det gir i det minste ekstra HHonors-poeng.

Lotus Wing Foto: Rolf A. H. Gjerdsjø
Lotus Wing
Foto: Rolf A. H. Gjerdsjø

Det er også 5 svømmebasseng, og flere av disse er rene barnebasseng med en dybde på 65 centimeter. Da vi var der, var også en stor andel av gjestene konferansegjester, noe som i kombinasjon med mange basseng gjorde at man satt igjen med følelsen av å ha en stort, privat basseng. All typer servering man har tilgjengelig som roomservice serveres også ved solsenga om ønskelig. Hotellet ligger også like over gaten for Karon Beach som også er verdt et besøk om man ønsker en rolig strand med sand av den fine og myke typen.

Foto: Rolf A. H. Gjerdsjø
Foto: Rolf A. H. Gjerdsjø

Det er i det store og hele vanskelig å finne noen negative aspekter med Hilton Phuket Arcadia Resort & Spa, bortsett fra et litt stivt prisnivå. Personalet er veldig serviceinnstilte og yter personlig service. Som en liten kuriositet så kan det nevnes at hun som hadde ansvaret for rengjøring av vårt rom brukte sin egen fritid på å lage en liten bamse til jr!

Oversikt

Fordeler

+ Serviceinnstilling hos personalet
+ Gode restauranter
+ Fin og rolig beliggenhet for barnefamilier
+ Meget familievennlig
+ Komfortabel suite
+ Midlertidig rom når vårt ikke var klart da vi ankom tidlig

Ulemper

- Noe høyt prisnivå

KOMFORT/ROM

FASILITETER

SERVICE

VALUTA FOR PENGENE

Overall Rating

Konklusjon

Meget positiv opplevelse som frister til gjentakelse!

4.6

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *