Test: Skt. Petri, København

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Inntil for etpar år siden var det greit med Choice-hoteller å velge blant i København, men i løpet av det siste året så har både Mayfair (nå First) og Neptun har forsvunnet ut av kjeden. Utenom Quality Airport Hotel Dan ved Kastrup og Comfort Vesterbro så er det kun Skt. Petri som nå er en del av Choice. 

Skt. Petri markedsføres på Choice sine hjemmesider som «et av Københavns ledende designhotell» og et «perfekt utgangspunkt for å oppleve den danske hovedstaden», noe som gjerne skrur opp forventningene en smule. Hotellet ligger i Krystalgate 22, noe som blir litt utenfor lysløypa i forhold til sentrum der man har uteliv og for den saks skyld Tivoli. Fordelen med beliggenheten er at det er et rolig område med lite forstyrrelser, men for de som ønsker å delta i Københavns uteliv vil nok finne beliggenheten noe suboptimal.

Skt Petri rom

Fasaden er nesten litt unseelig, og gjør egentlig lite utav seg. Når man går inn svingdøra så er det første man finner en rulletrapp opp til etasjen der både restaurant og resepsjon befinner seg. Området er stort og veldig luftig, men med unntak av pynten over restauranten så ser det ikke helt ut som om det er «et av Københavns ledende designhotell» man befinner seg i.

Innsjekk gikk som vanlig på et Choice-hotell kjapt og greit, men undertegnedes Silver-status hvor oppgradering er lagt inn som valgt fordel ga ingen oppgradering denne gangen, på tross av at hotellet helt åpenbart ikke var fullt. Vedkommende i skranken virket også i ganske dårlig humør, noe som ga en følelse av at jeg som (godt) betalende kunde er til bry når jeg skal sjekke inn. Ingen smil og lite vennlighet å spore gir et dårlig førsteinntrykk.

Senga var faktisk mulig å vippe opp langs veggen for å folde den vekk.
Senga var faktisk mulig å vippe opp langs veggen for å folde den vekk.

Prisen på det enkleste rommet for en natt var DKK 1415 for meg, noe som med daværende valutakurs ca NOK 1670. Mine kolleger fra Sverige og Danmark ble imidlertid avkrevd ca. DKK 1150 for eksakt samme rom, bestilt samme dag som meg (men senere på dagen enn meg) og på Choice sine nasjonale hjemmesider. Det Choice her gjør er rent faktisk å avkreve oss fra Norge for en høyere pris enn man gjør fra svenske og danske kunder, noe som oppleves som veldig irriterende.

Rommet var relativt romslig, men ellers helt på det jevne. Det preges av mørke farger rundt senga, men ellers er det et ganske ordinært hotellrom, og ikke noe som minner om et designhotell. Badet var pent og romslig, bra trykk i dusjen, men heller ikke her er det varme verken i gulv eller noe annet sted – og badet oppleves som kaldt og det ødelegger noe av inntrykket. Utsikten fra rommet var helt fraværende, da rommet vendte ut mot en konferansesal som ikke engang var ryddet skikkelig.

Skt Petri bad

Frokosten var en forholdsvis standard Clarion-frokost, og dermed helt okey. Personalet var på og sørget for at det alltid var rikelige mengder, og maten var tiltalende og innbydende. Selve restaurantområdet var også trivelig og rent.

Hotellet markedsføres på en måte som det ikke kan stå inne for, men tar betalt for påstandene sine. Derfor oppleves Skt. Petri totalt sett som en skuffelse, og det er overhodet ikke verdt prisen sin, verken på rom, service, beliggenhet eller utseende. Å bruke dette hotellet igjen i fremtiden frister ikke. I tillegg irriterer prispolicyen hotellet fører med å avkreve norske kunder for 250-300 kr mer enn for svenske og danske kunder, noe som heller ikke ser særlig bra ut for oss forretningsreisende som skal skrive reiseregning.

Restaurantområdet
Restaurantområdet

Oversikt

Fordeler

Rolig område med lite støy.
Romslig rom.
Fint restaurantområde.

Ulemper

Ikke ideell beliggenhet.
Altfor høy pris.
Surt innsjekkspersonale.
Utsikt fra rommet.
Ikke oppgradert.
Ikke det designhotellet som loves.

Komfort/Rom

Fasiliteter

Service

Valuta for pengene

Overall Rating

Konklusjon

Hotellet fremstiller seg selv som et spennende designhotell med veldig god beliggenhet, og tar betalt for påstanden, men innfrir overhodet ikke.

1.6

Kommentar

 1. Taz sier

  Var der i forbindelse med en helg i februar og veldig skuffet over oppholdet. Jeg valgte å bestille uten frokost da vi ville ut å oppleve byen, men siste dagen kjøpte jeg frokost før avreise. Det eneste det kan beskrives som er; landeveisrøveri. Helt hinsides pris for noe som var langt under en standard norsk hotellfrokost. De billigste rommene er de kjipe med vindu ut mot resepsjon/restaurant. Minibaren fungerte ikke, ventilasjonen fungerte ikke og siste dagen kom det kloaklukt fra badet. Jeg kommer aldri til å bo der igjen.

 2. EB sier

  Et av mine favoritthotel i Skandinavia. Noe slitt – men jeg digger beliggenheten både i forhold til shopping, restauranter og min arbeidsgiver. Choice har i tillegg til dette og Dan på Kastrup også 400 rom på Vesterbro – Comfort Vesterbro.

  • Rolf A. H. Gjerdsjø sier

   Hei, takk for kommentar. Jeg er klar over Comfort Vesterbro, men det fikk jeg ikke med i innlegget – det er nå rettet.

 3. Larsabal sier

  Jeg har bodd på Skt. Petri mange ganger og kjenner meg ikke igjen i opplevelsen som beskrives her, sånn bortsett fra at det er et forholdsvis kostbart sted.

  Beliggenheten er i mine øyne veldig god. Kort vei fra Nørreport st, hvor Matroen fra CPH stopper, og mye av annen kollektivtrafikk i byen svinger innom. Det er få minutter til ca midt på Strøget og det tar ca like lang tid å spasere til Tivoli som til Nyhavn. I gatene rundt hotellet finnes mange, mange mindre og bra barer og restauranter. Det er kort vei til Gråbrødre torg, m.m. Jeg ser rett og slett ikke argumentet om usentral plassering.

  Når det gjelder rommene har jeg nesten alltid enten fått oppgradering eller betalt for rom med balkong. De har mange av de og spesielt når jeg har reist med barn som skal legge seg tidlig er det fabelaktig med en uteplass man kan trekke ut på når været tillater det.

  Det er alltid trist når man møter en som har en dårlig dag på jobben. Jeg har utelukkende møtt hyggelige og imøtekommende mennesker i resepsjonen som har tatt i mot meg og min familie eller venner på en god måte. Håper og tror opplevelsen til anmelderen er en sjeldenhet.

  • jefi99 sier

   Enig, beliggenheden er optimal, og muligvis det bedste hotel i området mellem Rådhuspladsen og Kongens Nytorv – de to pladser undtaget.
   Og hvad angår «udeliv», så har vi nogle af byens bedste restauranter inden for 5-8 minutters gang, og vi har en af de hippeste natklubber (Zen) bare 100 meter væk.

 4. Larsabal sier

  Jeg har bodd på Skt. Petri mange ganger og kjenner meg overhodet ikke igjen i opplevelsen som beskrives her, sånn bortsett fra at det er et forholdsvis kostbart sted.

  Beliggenheten er i mine øyne veldig bra. Kort vei fra Nørreport st, hvor Matroen fra CPH stopper, og mye av annen kollektivtrafikk i byen svinger innom. Det er få minutter til ca midt på Strøget og det tar ca like lang tid å spasere til Tivoli som til Nyhavn. I gatene rundt hotellet finnes mange, mange mindre og bra barer og restauranter. Det er kort vei til Gråbrødre torg, m.m. Jeg ser rett og slett ikke argumentet om usentral plassering.

  Når det gjelder rommene har jeg nesten alltid enten fått oppgradering eller betalt for rom med balkong. De har mange av de og spesielt når jeg har reist med barn som skal legge seg tidlig er det fabelaktig med en uteplass man kan trekke ut på når været tillater det.

  Det er alltid trist når man møter en som har en dårlig dag på jobben. Jeg har utelukkende møtt hyggelige og imøtekommende mennesker i resepsjonen som har tatt i mot meg og min familie eller venner på en god måte. Håper og tror opplevelsen til anmelderen er en sjeldenhet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *