Test: Clarion Collection Hotel Atlantic, Sandefjord

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Sandefjord er en by som på hotellsiden er mest kjent for sitt Rica Park hotell (som nå har blitt Scandic) men det finnes også andre gode overnattingsmuligheter i Sandefjord. Denne gangen tester vi ut Clarion Collection Hotel Atlantic.

De fleste ankommer vel Sandefjord med bil, og hotellet ligger veldig sentralt i byen. Hotellet har egen parkeringskjeller og parkeringsplass hvor det koster 150 kr per døgn å sette fra seg bilen. Det er dessverre ganske dårlige muligheter for parkering i områdene rundt hotellet da det kun er lov til å stå en time på disse plassene.

Men vel parkert, går turen inn i en romslig og hyggelig resepsjon. Jeg ankom en søndag kveld, og skulle være der i 2 døgn. Siden hotellet er i Clarion Collection bransjen til Nordic Choice Hotels, tilbys også en enkel aftensbuffet inkludert i prisen, men den var ferdig en time før min ankomst, men allikevel ble jeg tilbudt suppe ved ankomst. En hyggelig gest må jeg si.

Innsjekk gikk smertefritt og jeg var denne gangen heldig å få et nyoppusset rom. Jeg har bodd på hotellet flere ganger før, og selv om ikke alle standard rommene er pusset opp, er de helt ok. Men hotellet har også superior rom som bare koster en hundrelapp eller to ekstra, og det er det verd.

Mitt rom lå i 2. etasje og lå ut mot gaten rett over hotellets inngang. Det hadde en stor dobbelseng av typen queen size. Men det var mer enn nok for meg som skulle bo der alene. Og iallefall mye bedre enn 2 enkle senger som er satt inn til hverandre. Greit skrivebord, med kontakter og stor flatskjerms-tv. Det er gratis trådløst internett på hotellet, og det holdt respektable 7-8 mbit i nedlastning.

IMG_5308
Skrivebord, stol, tv og minibar i skapet. En knøttliten terasse ut døren til høyre
Sovemaskin med mange puter
Sovemaskin med mange puter

Badet var også nyoppusset og var romslig og greit og hadde nok håndklær og ekstra amenities.

 

Badet
Badet

Rommet var egentlig helt topp, men skal jeg pirke litt, skulle jeg ønske et dusjhode med mer trykk på. Var liksom ikke så mye vann som kom ut. Dessuten kunne jeg godt ha tenkt meg varmekabler i gulvet.

Minibaren inneholdt 2 flasker øl og 4 flasker mineralvann pluss litt sjokolade. Glemte å ta bilde av den dessverre.

Frokosten er veldig bra på dette hotellet. Her er det ikke noen stor frokostsal, men man får inntrykk av å være ombord på en gammel hvalbåt. Noe som jo er Sandefjords varemerke. Rommene og fellesområdene er også preget av hvalfangst. Frokostavdelingen består derfor av 6 små rom med opp til 4-5 bord i hver. Et par er det sågar TV i så man kan følge med på frokost-tv eller morgennyhetene. Blir litt hjemmekoselig, til tross for at det lukter litt av hamp av alt tauverket som henger på veggene.

Min lille frokoststue
Min lille frokoststue

Den kalde maten er vel egentlig ganske standard. Varm maten varierer. Mandag morgen var det en deilig, fløyelsmyk eggerøre. En av de aller beste jeg har fått på hotell noensinne. Og så var det et utmerket stekt bacon til. Dette var sannelig en god start på uka. Tirsdags morgen var det frittata med purre og skinke, og det var igjen bacon ved siden av. Deilig det også. Og så er det fint med variasjon når man bor flere netter på samme hotell. Selve buffeten er naturligvis formet som et skip.

IMG_5313
Kald mat buffet på skipet i midten. Brød og varmmat fremme til venstre. Drikke på begge sider nærmest. Og så inn til spiserommene på siden
IMG_5317
Mitt skip er lastet med…… Frokost!!

Det er forøvrig samme område som brukes til aftensbuffeten. Jeg spiste ikke den ved dette oppholdet, men ved tidligere opphold har den bestått av kaldmat, og en enkel dagens rett av industristandard. Så ikke så mye å skryte av egentlig, men greit hvis man er alene og ikke har så store krav.

Resepsjonsområdet har egne sittegrupper med tilgang til TV og en enkel bar hvor man kan kjøpe seg forfriskninger.

Lounge området i resepsjonen
Lounge området i resepsjonen

I hotellets bygning ligger også Sandefjords bruneste pub, TiC kjelleren. Den er ikke drevet av hotellet, og det slitne klientellet deres trekker ned opplevelsen en smule da stamgjestene deres står utenfor og røyker, snakker, hyler og skriker. Ganske irriterende når man har vindu ut samme veien og skal prøve å sove.

Hotellet har også en konferanseavdeling og selskapsavdeling, og det står også et trimrom til gjestenes disposisjon.

Alt i alt er jeg godt fornøyd med dette hotellet. Jeg må også fremheve personalet som er utrolig hyggelige og servicemindede. Jeg kan ikke huske å ha vært på et hotell i Norge med hyggeligere betjening. Så det er et stort pluss i boks. Jeg har blitt mer og mer fornøyd med dette hotellet gjennom årene, og det er faktisk et hotell det er hyggelig å komme tilbake til.

Prisen for en overnatting ligger på ca 1 000 kroner og oppover. En hundrelapp eller to mer for et superior rom som jeg vil anbefale.

Siden hotellet er en del av Nordic Choice Hotels, kan man samle poeng i Nordic Choice Club. Man får 1 poeng pr krone brukt på hotellrom. Man trenger 10 årlige overnattinger for å oppnå sølvkort, eller 35 netter for gullkort. Du kan lese mer om Nordic Choice Club på vår guide til dette bonusprogrammet som du finner på denne linken.

IMG_5324

Oversikt

Fordeler

- Sentral beliggenhet
- Fornuftig priset
- Fantastisk hyggelig personale
- God service
- Veldig bra frokost
- Bra fart på internettet

Ulemper

Det blir egentlig bare småplukk, men jeg må trekke frem
- Støy fra gjester på den brune puben i bygningen
- Varmekabler på badet hadde vært nice
- Bedre futt i dusjen

Komfort/rom

Fasiliteter

Service

Value for money

Overall Rating

Konklusjon

Alt i alt et solid hotell å bo på. God seng, god frokost og hyggelig personale i tillegg til sentral plassering. Hva mer kan man be om?

4.3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *